Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makine tavsiye lütfen

Huseyinumutaltig10

Yeni Üye
Adı
Hüseyin Umut Altığ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle herkese iyi geceler iyi forumlar, benim bir ricam olacak. Bana özellikle palamut avı için en fazla 4000 lik, 90cm ve üstü sarım yapan makine önerileriniz nelerdir. Bütçe de önemli tabiki, max 1500 tl bandında :))

EnesBozkus1421

Aktif Üye
Adı
Enes Bozkuş
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Öncelikle herkese iyi geceler iyi forumlar, benim bir ricam olacak. Bana özellikle palamut avı için en fazla 4000 lik, 90cm ve üstü sarım yapan makine önerileriniz nelerdir. Bütçe de önemli tabiki, max 1500 tl bandında :))
biraz bütçeyi asabilirseniz Legalis cxh önerebilirim yok yok ben bütçeyi zorlayamam derseniz ninja cxh var o fiyat bandında

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben malesef o butceye palamut makinasi oneremem, bi sure sonra elinizde kalirlar.. cok mucadeleci ve guclu bir balik.. servis garantisi olsun diyorsaniz o butcelere okuma makinalar bakin, daiwa ve shimano giris seviyesi makinalara hic bulasmayin..

Huseyinumutaltig10

Yeni Üye
Adı
Hüseyin Umut Altığ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
biraz bütçeyi asabilirseniz Legalis cxh önerebilirim yok yok ben bütçeyi zorlayamam derseniz ninja cxh var o fiyat bandında
Tamamdır çok teşekkür ederim, en iyisi
Ben malesef o butceye palamut makinasi oneremem, bi sure sonra elinizde kalirlar.. cok mucadeleci ve guclu bir balik.. servis garantisi olsun diyorsaniz o butcelere okuma makinalar bakin, daiwa ve shimano giris seviyesi makinalara hic bulasmayin..
Peki okuma'nın hangi modelini tavsiye edersiniz ?

Huseyinumutaltig10

Yeni Üye
Adı
Hüseyin Umut Altığ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tekneden mi? Kiyidan mi av yapiyorsunuz? Mera bilgisi nedir? Yer konum olarak degil tabi, derin mi? Sig mi? Kullanacaginiz jig agirligi nedir?
Kıyıdan ve çoğu zamanda da liman içi mendirekten av yapıyoruz, sığ sayılır genelde en fazla 1 mt dalarlı sahteler ve palamut zamanında da max 28 gr kaşıklar ve seeker vb kullanıyoruz. Bu arada şehir Bandırma hocam.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Kıyıdan ve çoğu zamanda da liman içi mendirekten av yapıyoruz, sığ sayılır genelde en fazla 1 mt dalarlı sahteler ve palamut zamanında da max 28 gr kaşıklar ve seeker vb kullanıyoruz. Bu arada şehir Bandırma hocam.

Kıyıdan,
shorejig gibi diyebiliriz.
Aslında shorejig takımı kursanız lokum gibi olur hem spin yapar hem shorejig yaparsınız,
Gün gelir yemli çalışırsınız.

O fiyat bandında alacağınız her makine belli bir zaman sonra sizi zora sokacaktır maalesef.
Biraz daha bekleyin diyeceğim birikim yapın diyeceğim ama dolar an itibarı ile 24,20 yi buldu.
Her geçen an zamlanacak maalesef

Huseyinumutaltig10

Yeni Üye
Adı
Hüseyin Umut Altığ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kıyıdan,
shorejig gibi diyebiliriz.
Aslında shorejig takımı kursanız lokum gibi olur hem spin yapar hem shorejig yaparsınız,
Gün gelir yemli çalışırsınız.

O fiyat bandında alacağınız her makine belli bir zaman sonra sizi zora sokacaktır maalesef.
Biraz daha bekleyin diyeceğim birikim yapın diyeceğim ama dolar an itibarı ile 24,20 yi buldu.
Her geçen an zamlanacak maalesef
Maalesef dediğiniz gibi paramız her geçen gün biraz daha değer kaybetmekte o yüzden bugün ne alırsak yarına kar kalıyor, peki shorejig için orta segment ve dediğim gibi yüksek sarım hangi makine veya makineleri önerirsiniz ? Kamış 10-42 daiwa ballistic ve fuego 3000 makine var, birde 10-40 effe kamışım var bu arada, effe ye hızlı sarım bi makine kombine yapıp palamut için onu kullanayım diye düşünüyodum, diğer kombini de sadece lüfer ve levrek avlarinda kullanırım diye düşündüm. 🙂

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Bakistic yeterli
4000 ilk yada 5000 ilk xg makine işinizi görür
Bütçenize bağlı alternatifler