Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makine Tavsiyesi

Adı
Muhammet Dede
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhabalar, eski spin takımımı misafir, yedek kullanıma ayırıp yeni bir spin takımı yapma düşüncesiyle Fujinin yeni çıkardığı Dragon Monster 278 cm 5-55 gr atarlı kamışını ve Daiwa Fuego 20 LT 3000C makine aldım. Ancak makine arızalı çıktı kutudan dönerken ötüyordu ve iade ettim. Dolayısı ile şu an aynı makineyi almakta kararsızım. Fuego bütçesi çevresinde bir makine arayışındayım. Aslında okuma epixor alacaktım ısrarcı tavsiyeler üzerine fuego almıştım, üst seviye makine takıntım pek yok, ceymar alsamda işimi fazlasıyla görecek farkındayım keza diğer spin takımımda alaris 40 ı uzunca süre memnuniyetle kullandım. Marmara bölgesinde turna, levrek ve lüfer peşindeyim genel olarak. Güvenilir olduktan sonra 2.elde alabilirim. Nasci , miravel , fuego , prorex , sahara gibi modeller şu an araştırdıklarım genel olarak.
Kıymetli tavsiyelerinizi bekliyorum.

Adı
Muhammet Dede
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Balistic-Caldia lt - stradic-miravel
Balistic , caldia , stradic modelleri fuego dan oldukça pahalı ve sıfır olarak bütçemi aşıyor. Miraveli neden fuego ya karşı önerdiniz ? Ne yönden daha iyidir mesela

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
5-55 atarlı kamışa 2000’lik makine küçük değil mi biraz?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bende kamışı merak ettim yani 5-55 çok iddialı bir aralık gibi geldi bana hissiyat noktası nasıl acaba kamışın 🤔

Faryalı

Daimi Üye
Ultegra, Stradic bu rakamlara çıkamam derseniz Savage gear sg8, İnspira.
Bu makinelerin altında makinelerden bir süre sonra tuzlu su kullanımından ses duyman çok olası.

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bende kamışı merak ettim yani 5-55 çok iddialı bir aralık gibi geldi bana hissiyat noktası nasıl acaba kamışın 🤔
makinenin alt atarı 18 gramdan başlıyor hissettirmeye diye bir yorumunu dinledim youtube’da, neden 15-55 yazmamışlar da 5-55 yazmışlar diye sordum ama tatmin edici bir yanıt alamadım maalesef 😀

kamış 15-50 gibi düşünülebilir yani, bu sebeple benceen az kafa çapı 47 mm 4000’lik bir makine ile kombinlemel; hatta mümkünse kamışı iade etmek gerek 😀

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
"Marmara bölgesinde turna, levrek ve lüfer peşindeyim genel olarak."
Turna ve levrek hakkında çok bir bilgim yok ama lüfer konusunda az biraz tecrübem var
İstanbul boğazında yaptığım lüfer avlarında kullandığım 2 kamışım var biri 7-35 diğeri 14-42
1. Kamış ile dönüş balığı yada sezonda yatık havalarda çinekop sarıkanat ve lüfer için 11 Gr Maria slalom ve muadillerinde hissiyat atış ve erim olarak başarılı bu kamış ile 4.5 Gr zıpır sahte ile de sarıkanat almışlığım var :) hissiyat yoktu sadece attım çektim:)
2. Kamış ile daha yüksek havalarda 21 22 Gr sahteler de ve erim isteyen zamanlarda kullanıyorum aynı zamanda bu kamışı 20 Gr 30 Gr jiglerde kaşıklar da kullanıyorum
Şimdi bu kamış bana nerdeyse totoshad dan zıpırdan başlayıp 50 Gr jig yada popper a kadar alan tanıyacak mı işte orası bana çok ütopik geliyor :)