Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Fuego bizde aldıkta bozuk çıktı işte.Bende daiwa Ballistic x 14-42 2.74 spin kamış. daiwa Fuego 4000 c var. gayet memnunum. Fuego güzel makinedir.
Hocam maalesef bir kamış alayım her yola gitsin olayı tabiki de ütopik. Ancak 15 20 gr sahtelerde kullandığım 7 35 kamışlı ML bir takımım, daha hafifleri için UL hatta nispeten Aji sınıfı bit LRF takımım da mevcut. Bu kamışı alma amacım sert bir kamışım olsun ancak shore jig kadar kütükte olmasın. Tabiri caizse tatlı sert bir kamış. Ağırlık sınıflarını denedim, bence 20 - 40 gr arası bütünlüğünü koruyabilen bir kamış. 20 gram üstü sahtelerde 20 - 40gr rapala, ağır silikonlar ve jiglerimi kullanmak için. 7 35 Kamışımda 20 gramı geçince kamış yay gibi oluyor."Marmara bölgesinde turna, levrek ve lüfer peşindeyim genel olarak."
Turna ve levrek hakkında çok bir bilgim yok ama lüfer konusunda az biraz tecrübem var
İstanbul boğazında yaptığım lüfer avlarında kullandığım 2 kamışım var biri 7-35 diğeri 14-42
1. Kamış ile dönüş balığı yada sezonda yatık havalarda çinekop sarıkanat ve lüfer için 11 Gr Maria slalom ve muadillerinde hissiyat atış ve erim olarak başarılı bu kamış ile 4.5 Gr zıpır sahte ile de sarıkanat almışlığım varhissiyat yoktu sadece attım çektim
![]()
2. Kamış ile daha yüksek havalarda 21 22 Gr sahteler de ve erim isteyen zamanlarda kullanıyorum aynı zamanda bu kamışı 20 Gr 30 Gr jiglerde kaşıklar da kullanıyorum
Şimdi bu kamış bana nerdeyse totoshad dan zıpırdan başlayıp 50 Gr jig yada popper a kadar alan tanıyacak mı işte orası bana çok ütopik geliyor![]()
aslinda fugeo düm dunyada cokk populeridi benzer bir problem shimano icin okumustum acilip bakmislar ram yaga raslamamislar yagladikdan sonra yag gibi akar olmustu !!Balistic , caldia , stradic modelleri fuego dan oldukça pahalı ve sıfır olarak bütçemi aşıyor. Miraveli neden fuego ya karşı önerdiniz ? Ne yönden daha iyidir mesela
Bu şekilde bir ekipmana ek gelecekse okey hocam dediğim gibi bildiğim bir kamış değil sadece vaat edilen atar aralığı bana biraz garip geldi kullanımdan sonra yorumlarınızı bekliyorumHocam maalesef bir kamış alayım her yola gitsin olayı tabiki de ütopik. Ancak 15 20 gr sahtelerde kullandığım 7 35 kamışlı ML bir takımım, daha hafifleri için UL hatta nispeten Aji sınıfı bit LRF takımım da mevcut. Bu kamışı alma amacım sert bir kamışım olsun ancak shore jig kadar kütükte olmasın. Tabiri caizse tatlı sert bir kamış. Ağırlık sınıflarını denedim, bence 20 - 40 gr arası bütünlüğünü koruyabilen bir kamış. 20 gram üstü sahtelerde 20 - 40gr rapala, ağır silikonlar ve jiglerimi kullanmak için. 7 35 Kamışımda 20 gramı geçince kamış yay gibi oluyor.