Mamun üretimi (karada-çiftlik)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sizce suni bir çiftlikte üretebilir miyiz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    82
Hocam kaya kurdu. Kayalik alanlarda yosunlarin ve midyelerin altinda yasiyor. Kayalik alanlarda midyelerin oldugu yerlerde kayalari kazidiginda cikiyorlar. Birde kayalik yerlerde kayalarinda altinda midye kabuklarinin oldugu yerde kumun altinda yasiyorlar. Video da da goruldugu gibi.
Yalniz su bir gercek kaya kurdu diger canli yemlere gore daha fazla avci olan bir yem. Denizde olan butun baliklarin bolge ayirmaksizin ret edemedikleri yemdir. Biz ozellikle cikarip yem olarak kullandimiz yemdir. Ama artik her yere dolgu yapildigi icin bunlarinda cikarma meralari artik yok olmaya yuz tuttu.
Evet dediginiz gibi. Boru kurdu borusu ile koruma sağlarken kaya kurdu dip yüzeyinin altında, kayalık taşlık alanlarda yaşıyor koruma için. Ama boru kurdundan çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Yapıları üremeleri aynı. Yem konusuna gelince, ben mamunu 1'e boru kurdu türevlerini 2'ye yazarım. Ama benim için bir vizyon verdiniz bu çok değerli.

İsmi nereis diversicolor, bir çeşit poliket. Boru kurdu (diopatra neopolitana) ile akraba. Farkları şu; boru kurdunda tüp var bunda yok. Bu kayalıkları mesken edinmiş. O tarz bölgelerde korunuyor
Kaya kurdu daha çok marmara denizinde bulunuyor özellikle kocaeli körfezinde çok var kayalık yosunluk yerlerde kürekle çıkaranları gördüm genelde eşkina avı için çok kullanılıyor ama akdenizde boru kurdu kadar iş yapar mı denemek lazım

Kaya kurdu daha çok marmara denizinde bulunuyor özellikle kocaeli körfezinde çok var kayalık yosunluk yerlerde kürekle çıkaranları gördüm genelde eşkina avı için çok kullanılıyor ama akdenizde boru kurdu kadar iş yapar mı denemek lazım
Evet....Ege ve akdeniz soru işareti...

Kırmızı kurt ile ablamdım ama egede hiç kaya kurdu görmedim....

Mükemmel bir araştırma bizi bekliyor sabırsızlıkla bekliyorum 🙂 İnşallah mamundaki başarıyı boru kurdundada yakalarsınız 🙂

Konu iyice hareketlenmiş 🙂 Boru kurdu gerçekten harika bir seçim ve tüm oltacıların üretimini merak ettiği bir konu. Umarım başarılı olursunuz.
Bir alternatif de benden gelsin o zaman; Bibi (Cucun) , Yunanistan tarafında çok çıkıyor, bizim kıyılarımızda nadir de olsa var, Ayvalık'ta çıkaranları duydum. Bu yem benim şimdiye kadar gördüğüm en sağlam, en avcı ve dayanıklılığı en uzun olan kurt türü. Bunu da alternatifler arasında değerlendirebilirsiniz.

Konu iyice hareketlenmiş 🙂 Boru kurdu gerçekten harika bir seçim ve tüm oltacıların üretimini merak ettiği bir konu. Umarım başarılı olursunuz.
Bir alternatif de benden gelsin o zaman; Bibi (Cucun) , Yunanistan tarafında çok çıkıyor, bizim kıyılarımızda nadir de olsa var, Ayvalık'ta çıkaranları duydum. Bu yem benim şimdiye kadar gördüğüm en sağlam, en avcı ve dayanıklılığı en uzun olan kurt türü. Bunu da alternatifler arasında değerlendirebilirsiniz.
Bibiyi Edremit'te çalışırken duydum ama hiç görmedim..arastirmak lazim

Bibiyi Edremit'te çalışırken duydum ama hiç görmedim..arastirmak lazim

İngilizce ismi Peanut Worm sanıyorum. Fıstıkımsı solucan olarak çevirdim kendimce 🙂
Latince adı da sipuncula veya sipunculid olabilir. Ben de bir ara normal akvaryumda çoğaltılabilir mi diye düşündüm ama veri toplamada çok zorlandım açıkçası.

İngilizce ismi Peanut Worm sanıyorum. Fıstıkımsı solucan olarak çevirdim kendimce 🙂
Latince adı da sipuncula veya sipunculid olabilir. Ben de bir ara normal akvaryumda çoğaltılabilir mi diye düşündüm ama veri toplamada çok zorlandım açıkçası.
Bu canlıları, deniz canlılarını akvaryumda üretemezsiniz. Kapalı devre deniz suyu sistemi yapmanız. O da çok pahalı. Kurulumu, idamesi çok maliyetli. Tecrübe ile sabit....

Back