Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mandagöz Mercan'ı (Pagellus Bogaraveo) bu hale getiren avcı balık ne olabilir?

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Değerli Balık Sevdam üyeleri, arkadaşlarım, dostlarım öncelikle hepinize merhaba :)

Bu gün açmış olduğum bu https://www.baliksevdam.com/forum/puanlik-uzmanlik-sorusu-11456.html konusundaki gibi yine sizlerin değerli bilgilerine ihtiyacım var. Umuyorum bu konu da hepimizin bilgileriyle ortak bir noktada sonlanacak ve cevabı bulmuş olacağız.

Bu haftasonu Pazar günü 129 metre derinlikte kankam Ali'nin oltasını küçük Mercan'lar yokluyordu ve bir tanesi yakalandı. O derinlikten oltayı çekmeye değer bir balık olmadığından diğer yemlere başka balıkların vurmasını beklediğimiz bir anda hacım bana "Sülo, koydum olum, bu sefer harbi oturttum" dedi ve başladı çekmeye, yaklaşık olarak 35-40 metre kadar çekebildi, sonra olta birden boşaldı. Takımı yemlemek için yukarı aldığımızda resimde gördüğünüz yavru Mandagöz Mercan ile karşılaştık, hali içler acısıydı. Bu balığı bu hale hangi avcı balık getirmişti anlayamadık ki, daha önce yaptığımız avlarda oltalarımızı patlatan balıklara denk geldik. Mığrı ve Köpekbalığı da yakaladık, hatta yavru Kayış Balığı bile yakaladık ama bu nasıl bir balık anlayamadık.

Şimdi sizlerin bu konu hakkında bilgilerinizi veya yorumlarınızı bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Her zaman rast gelmesi dileklerimle...

Moderatör tarafında düzenlendi:

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
balık işi değil, kalamar.
Öyle ise oldukça büyük bir Kalamar'dı Murat ;)

Kamışa verdiği kafa darbeleri ile kalamayı zorlayacak düzeyde bir canavardı, videosunu çektim ama takım boşalınca durdurdum. Haftasonu yaptığımız avların raporlarını açtığımda bu videoyu da paylaşacağım :)

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Denizlerimizde boyu 1 metreden uzun kalamarlar mevcut. Marmaris'te 10 kilodan ağır kalamar yakalanmıştı. Deli kalamar, eşek kalamarı olarak da geçer. Balığın aksine, olta çekiş yönünün tersine yüzdüğü için direnci çok daha fazladır.

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Denizlerimizde boyu 1 metreden uzun kalamarlar mevcut. Marmaris'te 10 kilodan ağır kalamar yakalanmıştı. Deli kalamar, eşek kalamarı olarak da geçer. Balığın aksine, olta çekiş yönünün tersine yüzdüğü için direnci çok daha fazladır.
Bunu duymak çok güzel Murat ;)

Bu haftasonu hava müsade ederse deneyeceğim. Belki bizim oltalarımızın kopmasına ya da üç beş metre çektikten sonra boşalmasına Kalamar sebep oluyordur :)

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Balığın pullarının iki tarafta da ezilmeye uğradığı görünüyor resimlerden. Ek olarak balığın iki tarafında ince derin kesikler var. Kalamarın papağan gagası şeklindeki ağzının belirgin bir izi. Kıtır kıtır götürmüş kısaca. İlla kalamar demeyelim, resimlerin dışında yazıya da göz gezdirdim. Aşağıda bir süre beklettiğinize göre ahtapot da olabilir. Onun da ağız yapısı yine papağan gagası şeklinde.

a.sevinç

Aktif Üye
Burada 3 hamle görülüyor. Yani bence kuyruklu bişi.kafadan bacaklilar uzuvlarini doladiklarindan saldırı hep tek hamlede bitiyor ve kesene kadarda bırakmıyor

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Balığın pullarının iki tarafta da ezilmeye uğradığı görünüyor resimlerden. Ek olarak balığın iki tarafında ince derin kesikler var. Kalamarın papağan gagası şeklindeki ağzının belirgin bir izi. Kıtır kıtır götürmüş kısaca. İlla kalamar demeyelim, resimlerin dışında yazıya da göz gezdirdim. Aşağıda bir süre beklettiğinize göre ahtapot da olabilir. Onun da ağız yapısı yine papağan gagası şeklinde.
Burada 3 hamle görülüyor. Yani bence kuyruklu bişi.kafadan bacaklilar uzuvlarini doladiklarindan saldırı hep tek hamlede bitiyor ve kesene kadarda bırakmıyor

Biz, Kalamar ya da Ahtapot yakalasak bile cevap olmayacak bence, bu sorunun cevabı haliyle muallakta kalacak ve ortaya karma bir sonuç çıkacak ;)

a.sevinç

Aktif Üye
Yahu ne mandagozmuş be .uyusturucudan beter.pis hastalık cook pis :(((

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Yahu ne mandagozmuş be .uyusturucudan beter.pis hastalık cook pis :(((

Mandagöz, Patlakgöz ya da Kocagöz, adı her neyse ama bir yakaladın başımıza iş aldırdın Hacım, işin yoksa şimdi ayıkla pirincin taşını :p