1.5 yıldır sıfır aldığım 3.90 alaminyum taban marinport ve 9.8 4 zamanlı tohatsu motoru kullanıyorum.Eğer koyacak yeriniz varsa elbette fiber tabanlısı çok daha iyi olacaktır kullanım açısından..Ama bot alan kişi portatifliğini düşünerek bot alıyor fiber tabanda bu ortadan kalkıyor indirip katlama heryere götürme şansı yok ya bir barınakta bırakacaksınız yada arabaya çeki demiri taktırıp birde çekçek alıp herdefasında indirip bindireceksiniz iki durumda sıkıntılı.
Biz 4 kişi çok rahat av yapıyoruz hatta bazı zamanlarda 6 kişi bile av yaptıgımız oldu ama ideali 4 kişi elbette.9.8 motor gayet yeterli zaten daha büyük motor için amatör denizci belgesi gerekli yoksa birde sınava girip onu almanız gerekli..Alaminyum taban oldugu için içinde çok rahat ayakta duruluyor fiber tekne gibi değil sola sağa yalpalanması çok daha az.Bottan çok memnunum kaliteli bende araştırarak almıştım ama sanırım artık gelmiyormuş epeydir bir arkadaş daha arıyordu ama satan yer bulamamıştı yakın zamanda.
..
1-Fiber taban daha iyi olacaktir derken aradaki yaklasik 2 bn tl lik farka degecek kadar gercekten ne artisi var merak ettim suyu guzel yarip gitmesi disinda daha mi uzun omurlu?
2-Ben alip ordan baska bir yere goturmeyecegim site icinde koyabilecegim guvenli bir yer mevcut ve eger indirdikten sonra kamyonet arkasina uc kisi kaldirip sezon sonunda tasiyabileceksek romorkede ihtiyac duymam asla bu durum onemli benim icin romork ve ceki isine girmek istemiyorum.
3-Siz simdi imkan olsa tekrar alm. Taban mi fiber taban mi alirsiniz romorksuz tasiyabilme imkani da olsa...
4-Diger bir soru ise balik tutarken ve ozellikle sirtida baligi alirken ters bir hareketle ignenin bota girme durumu soz konusu olur mu?
5-Ikinci ellerini arastirdim ancak hepsi alm. tabanli yani fiber yok gibi birsey sifiri icin birkac yere telefon acicam.
6-Tente yaptirmayi da istiyorum bu mumkun mudur acaba dedigim gibi sadece sezon basi indirip sezon sitede evin onune cekicem yani surekli tente kur cikart durumu olmayacak.
7-Son sorum ise bot acikta balik tutarken cok suruklenmez mi deniz demiri mi kullanmak gerekir
8-420 m boyunu dusunuyorum bulabilirsem bu derece buyuk olmasi sknti yaratir mi yaratirsa nedir
Tesekkurler