Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Marmara Denizi'nde balık avı krizi

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Gelişmiş Ülkelerde Balıkların göç yolların'da ağ ile avlanmak yasak ama bizim Ülkemizde çok dar bir göç yolu olan İstanbul ve Çanakkale boğazlarında tekneler resmen yağma yapıyor bunun acilen yasaklanması ve sıkı kontroller yapılmalı gene özelikle midye avcılığı yasaklanmalı bir çok kıyıya yakın mide resifleri midyeciler tarafından yok edilmiş durumda Midye resifleri yoksa Balıkların yumurtlarını bırakacağı ve yavruların saklanıp yetişkin olacağı sığnaklarını yok ediyorlar
Evet katılıyorum. Temel sorun ve çözüm bu şekilde olmalıdır. Boğazlar abluka altında. Her noktası balıkçı gemilerine balık çıkıp çıkmadığını rapor eden erketelerle dolu. Bir noktada oltalarda azıcık balık çıksa kısa sürede kocaman bir gemi yanaşıp ağlarla o bölgeyi çeviriyor.

Herkesin gözü önünde yapılan bu katliam görmezden geliyor. İşin içinde ciddi rantlar tehlikeli gözdağları var. Sahil güvenlik personeline söylenecek fazla birşey yok çünkü arkalarında durulmuyor. İşlem yapmaya kalktığı an personel şikayet ediliyor. Adamlar savunma yazmaktan bıkmış. İşin yolu yordamı baştan bozulmuş.

Rahmetli Sıtkı Üner üstadımız 1960 lardaki Balıkçılık dergisindeki bir yazısında gırgır diye bir icat çıkmış korkarım ki yakın bir zamanda balık kalmayacak demiş.

Yine iyi dayanmış bu balıklar. Az daha gayret edilirse bitiricekler..

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Gelişmiş Ülkelerde Balıkların göç yolların'da ağ ile avlanmak yasak ama bizim Ülkemizde çok dar bir göç yolu olan İstanbul ve Çanakkale boğazlarında tekneler resmen yağma yapıyor bunun acilen yasaklanması ve sıkı kontroller yapılmalı gene özelikle midye avcılığı yasaklanmalı bir çok kıyıya yakın mide resifleri midyeciler tarafından yok edilmiş durumda Midye resifleri yoksa Balıkların yumurtlarını bırakacağı ve yavruların saklanıp yetişkin olacağı sığnaklarını yok ediyorlar
Yok olmadan anlamayız yok olduktan sonra anladıktan sonra
tamirat maliyatı pahalıya mal oluyor ...
.
.
.

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Siyasetin yeri değil burada olmaz demeyin hiç, konu tamamen siyasi. 24 metreden 18 metreye düşüren kim, hükümet; ışıkla avcılığa izin veren kim, gene hükümet; yönetmelikleri düzenleyen kim özetle, hükümet. Durup dururken olmuyor bunlar, oy verirken bunları düşünmek lazım işte. Yol yaptı, köprü yaptı deyip bana hikaye anlatmayacaksın. Ülkemizdeki canlıları yaşatmak için ne yaptı ben ona bakarım. Karadaki canlıları ağacından köpeğine umursamıyor ona zaten alıştık. Bari kendi denizini koru be hemşehrim, yağma üstüne yağma sanıyorlar ki dipsiz kuyu sen istedikçe o verecek.
yasaklasınlar ya zor bir şey değil, gerekirse amatör balıkçılığı da yasaklasınlar ben razıyım yeter ki şu denizlar canlansın, yazık. o denizler de ülkemize ait ya gavur malı değil anasını ağlattınız.

Palaemon

Yeni Üye
Adı
Deniz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bencede harika bir çalışma olmuş yapımda ve yayında emeği olan herkesin eline sağlık

Seddülbahir

Aktif Üye
Adı
Serdar Altınbilek
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şu sıralar Balık Ağ(a)lara Takıldı adlı bir foto-kitap geçti elime. Tavsiye etmem..çünkü insan baktıkça kahroluyor, ağlıyor hatta sinirinden..
Nereden nerelere gelmişiz...Balığın tabiri caizse damına koymuşuz.
Ama biz akıllanmayan bir ırk olarak dibi görmeden, esir/sefil/bitmiş duruma gelmeden kafamızı kaldırıp bir şey yapmayız.
Bu da bir gerçek...

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ufacık denizde fırkateyn gibi balıkçı tekneleri av yaparsa olacağı buydu.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Siyasetin yeri değil burada olmaz demeyin hiç, konu tamamen siyasi. 24 metreden 18 metreye düşüren kim, hükümet; ışıkla avcılığa izin veren kim, gene hükümet; yönetmelikleri düzenleyen kim özetle, hükümet. Durup dururken olmuyor bunlar, oy verirken bunları düşünmek lazım işte. Yol yaptı, köprü yaptı deyip bana hikaye anlatmayacaksın. Ülkemizdeki canlıları yaşatmak için ne yaptı ben ona bakarım. Karadaki canlıları ağacından köpeğine umursamıyor ona zaten alıştık. Bari kendi denizini koru be hemşehrim, yağma üstüne yağma sanıyorlar ki dipsiz kuyu sen istedikçe o verecek.
yasaklasınlar ya zor bir şey değil, gerekirse amatör balıkçılığı da yasaklasınlar ben razıyım yeter ki şu denizlar canlansın, yazık. o denizler de ülkemize ait ya gavur malı değil anasını ağlattınız.
:harika: :harika: :harika: :harika:

Katılıyorum. Deniz ürünleri ve su ürünleri ile ilgisiz alakasız hiç bir deneyimi olmayan kişilerin sırf birilerinin ve kendi çıkarlarının uğruna yaptıkları çalışmalar ile bu duruma gelindi zaten.
Bilinçsiz halkta buna uydu, çanak tuttu.