Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Marmara zargana avı yemleri?

victor88

Yeni Üye
Adı
3152703
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Üstad bu kış Zonguldak tarafında savagear gravity pencil 5 cm 8gr Pink belly sardine 1 numara olmak üzere, fujin ziggy, Duo Toto shad , major craft jig para ile zarganalar aldım. Fotoğraf bulursam ekleyeceğim bir iki tane.

En verimli kullandığım yöntem ise Eva Şamandıranın içine şamandıranın cekerinden 5 gram düşük kurşun oturtup içindeki pipetin ucuna fırdöndü. Önüne fluorocarbon 1.5 2 metre misina, ucuna da bazen yılan dili bazen tek 8 9 numara iğne ve yem kesinlikle hamsi.

Bunun yanında Rus tekniği diye samsun sinop bölgesinde verimli avlar yapılan bir teknik var. Jigin üçlü ignesini çıkarım 25 cm civarı bir misinayla arkasına bağlayıp kamışı dik tutup arada jerk yaparak avliyorlar.

Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Üstad bu kış Zonguldak tarafında savagear gravity pencil 5 cm 8gr Pink belly sardine 1 numara olmak üzere, fujin ziggy, Duo Toto shad , major craft jig para ile zarganalar aldım. Fotoğraf bulursam ekleyeceğim bir iki tane.

En verimli kullandığım yöntem ise Eva Şamandıranın içine şamandıranın cekerinden 5 gram düşük kurşun oturtup içindeki pipetin ucuna fırdöndü. Önüne fluorocarbon 1.5 2 metre misina, ucuna da bazen yılan dili bazen tek 8 9 numara iğne ve yem kesinlikle hamsi.

Bunun yanında Rus tekniği diye samsun sinop bölgesinde verimli avlar yapılan bir teknik var. Jigin üçlü ignesini çıkarım 25 cm civarı bir misinayla arkasına bağlayıp kamışı dik tutup arada jerk yaparak avliyorlar.

Umarım işinize yarar.
Bayağı detaylı ve güzel bir rehber olmuş sağ olun. Sahteler dışında takımları hazırladım aralarından uygun sahteleri de sipariş etmeyi düşünüyorum. Şuan halihazırda gelmesini beklediğim bir çapa siparişim var geldiğinde kano ile açılıp sonuçları buraya atacağım.

victor88

Yeni Üye
Adı
3152703
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bayağı detaylı ve güzel bir rehber olmuş sağ olun. Sahteler dışında takımları hazırladım aralarından uygun sahteleri de sipariş etmeyi düşünüyorum. Şuan halihazırda gelmesini beklediğim bir çapa siparişim var geldiğinde kano ile açılıp sonuçları buraya atacağım.
Hocam bir kaç gündür lrf takımıyla zargana bakıyorum, su elimdeki jigle 5 6 balık aldım. Kış aylarında rekor yaptıran gravity pencilla sadece bir vuruş aldım. Bu konu aklıma gelince size de haber vermek istedim. MC jigpara Micro swim live gold iwashi diye geçiyor sanırım. 7 gram olanı.

Ekli dosyalar

egemenozbeyli

Aktif Üye
Adı
Egemen
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Benim zargana avında ilk işim ipek ile 1 zargana alıp sonrasında yakaladığım zargananın kuyruğundan ince kesilmiş yem yapmak oluyor.
Çok denemem oldu en verim aldığım yem yine zargananın kendisi oldu.
Bunun dışında istavrit ince yem yapılabilir, midyenin kabuk kenarındaki sarı kısım yine ince zarar vermeden kesilip yapılabilir, bunlar ile de çok zargana yakaladım.
Ayrıca küçük kaşıklar hızlı sarım ile yine yakalanıyor çok verimli olmasada.

ahmedoluk

Üye
2 gün önce ilk defa zargana avladim. Kaşık, jig falan çantada ne varsa denedim. Karadeniz kıyısından, hava güneşli ve lodos vardı, deniz durgun du. Etrafimda atanlarda vardı, Pembe ağırlıklı jigler bariz fark etti. 14 gr savage gear turkish zebra ve yine 40 gram caperlan pembe jig ile güzel verim aldım. 40 gram atmamin sebebi balık kestiğinde daha açıkta olabilir mi diye denemek istedim ve elimde başka pembe jig yoktu. 14 gram olanın orjinal iğnesi ile çok balık kaçırınca bir büyük iğne taktım daha verimli oldu.

SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi