Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mercan Avı Için Düşük Bütçe Makine Tavsiyesi

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
merhabalar;

ben balık işine gönül vermiş genelde bütçesi olmayan birisiyim. Elimde 7 yıllık markası belli olmayan 1,50 sert bir kamış var ve gene 7 yıllık albastar 4000lik sanırım bir makinem var.

öncelikle inanılmaz balıklar ve güzel avlar yaptım ancak dün çıktığım avda artık boyun ağrıları ile eve döndüm makinam çok yorucu ve ağır özellikle 3 lü ve 2 i sağlam basa n mercan mercam ve mercan mercan kolyoz resmen makinem kitlendi çekmek çok zordu 2 tane de ahtapot çektim birisini mecbur elimle 750gr biride bi avuç kadardı makinem ile çıkardım.

dediğim gibi bütçem çok düşük siz diyin 100 ben 70tl ne kadar ucuz olursa olsun marka değil performans arıyorum.

kullanan vememnun olan makinesinden varsa bana marka ve isim yazarsa sevinirim. bu arada dün aldığım balıkların resmi aşağıya ekliyeceğim hak vereceksiniz.

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dünkü avım 62 parça klasik mercan oltası mamun sülünez çimçim Ama akşam suyu sırf mamun ile 10 parça dan fazla mercan alındı

Ekli dosyalar

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Kardeşim öncelikle rastgele. Güzel av olmuş. 10 sene önce sorsan sana 100 tl.ye 3-4 farklı alternatif kombin bulur değerlendir derdik. Açıkçası ben de uzun zamandır fiyatlara bakmıyordum. Sana en hafifinden Shimano Hyperloop önerecektim ki onun fiyatı bile 150 tl.leri bulmuş. Yanlış anlama hepimiz düşük bütçelerle boğuştuk bu işlerde başta. İmkanlar her zaman el vermiyor. Ama 100 tl.ye alacağın bir kamış makine seti ne alırsan al yaklaşık aynı fiyat performansa sahip olacaktır. Yani tavsiye vermek zor. En temizi bir dükkana gidip eline oturan ve ağırlığını uygun hissettiğin bir takım seçmek.

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kardeşim öncelikle rastgele. Güzel av olmuş. 10 sene önce sorsan sana 100 tl.ye 3-4 farklı alternatif kombin bulur değerlendir derdik. Açıkçası ben de uzun zamandır fiyatlara bakmıyordum. Sana en hafifinden Shimano Hyperloop önerecektim ki onun fiyatı bile 150 tl.leri bulmuş. Yanlış anlama hepimiz düşük bütçelerle boğuştuk bu işlerde başta. İmkanlar her zaman el vermiyor. Ama 100 tl.ye alacağın bir kamış makine seti ne alırsan al yaklaşık aynı fiyat performansa sahip olacaktır. Yani tavsiye vermek zor. En temizi bir dükkana gidip eline oturan ve ağırlığını uygun hissettiğin bir takım seçmek.
teşekkürler önerin için ben sadece makine arıyorum esasında şuan kullandığım makineyi 20tl ye almıştım herkez gülmüştü ama çok güçlü bir makine sadece ağır biraz ve artık çekerken gücü yetmiyor balık kitliyo makineyi ve kaçıyor :S