Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mercan-çimçim(karides)

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
canlı olarak bulamıyorum dondurulmuş olarak alsam verim alırmıyım
Ben ava gitmeden önce alıp, temizleyip tuzluyorum, iğnede daha uzun kalıyor o zaman. Yem ipi hiç kullanmadım, mutlaka işe yarıyordur.

Klaser

Aktif Üye
Adı
Mustafa koç
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dondurulmuş temizlenmiş şekilde aldım çözülmesini bekliyorum. Önce şekerle suyunu salmasını beklicem ardından tuzlayıp dolaba atıcam.tuzlayıp beklemek gerekirmi

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Klaser Çok tuz kullanma tuzlayıp beklet 2..3 saat yeter. ava gidecekseniz buzluk kısmına koymanıza gerek yok. fazla yem varsa daha sonra kullanmak için buzluğa koyabilirsiniz.

ADİL AYKOL

Daimi Üye
Adı
ADİL A.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben çimçimi kabuklu kullanıyorum kuyruk kısmını kopartıp iğneyi kuyruk kopan kısımdan takıyorum harami balıkların yemi alması daha zorlaşıyor ve tıkamıyorum

Son düzenleme:

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Önce çimçim sonra mamun benim tecrübelerime göre en avcı yemler ama her ikisi de -özellikle çimçim- iğnede çok dayanıksız. Şekerleme-tuzlama işi de avcılığını az da olsa düşürüyor ama toplamda tuzlanmamış halinden daha verimli. Çoğu zaman yem ipi de etkili olmuyor. Zor bir yem ama çok etkili bir yem.

Klaser

Aktif Üye
Adı
Mustafa koç
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Balık işi adamı deli eder pazar çıktık 3 mercan dışında 3-4 kiloluk bir sürü balon aldık.pazartesi başkaları çıktı mercanı kırmışlar