Mercan-çimçim(karides)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Klaser
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Klaser

Aktif Üye
Tepki
104
Ödül
53
Mercan avında ve diğer balıklarda kullansam verim alırmıyım.bölge muğla fethiye derinlik 70 120 metre.tavsiyelerinizi bekliyorum hobidaşlar

Üç senedir yazları gittiğim sarozda kendi yaşadıklarımdan örnek verecek olursam mercanı tavuk - canlı borukurdu - salamura borukurdu - canlı sülünez ile yakaladım.
En verimlisi ise tabii canlı borukurdu oldu.
Çimçim - karides - daha çok izmirde görüyorum. Oradaki hobidaşlar genelde çupra için canlı karidesi ve mamunu çok kullanıyorlar.

Çimçim’in üzerine yer tanımam eğer balık varsa gittiğin merada çimçim’e hayır diyecek bir balık tanımıyorum heleki mercan 🙂 her balığı alırsınız (antenliden-ısparozuna) iştah ile saldırıcaklardır.

dip not (çiftlik etrafındaki hamur yemlere alışmış balıklar hariç)

Çimçim gayet verimli bir yemdir. Tek sıkıntı harami balık var ise işiniz zor, yem ipiyle biraz kurtarır. Artan çimçimleri de kabuğundan ayıklayın bir süzgeç içinde ilk önce bol şeker 2..3 saat sonrasında tuzlayın 2..3 saat kadar bekletip paketleyin buzlukta kullanılmaya hazır yeminiz olur.

Kuşadasında çipurayı kıyıdan ekmek içi ile tutarlar bu yüzden av yapacağınız bölge de balığın yemlenme alışkanlıklarınızı araştırmanız faydalı olacaktır.

Ben çocukluktan beri katetiye sardalye ve çim çim ile giderim. Aşağıda vuruş yoksa çimçim ile davam eder, vuruş alırsak hemen sardalyeye dönerdik. çünkü akşam üstü aşağıyı kupez sardığı zaman çim çim ile kolunuzu omzunuzdan çıkartma riski ile karşı karşıya kalacaksınız.

Back