Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mercan-çimçim(karides)

Klaser

Aktif Üye
Adı
Mustafa koç
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Mercan avında ve diğer balıklarda kullansam verim alırmıyım.bölge muğla fethiye derinlik 70 120 metre.tavsiyelerinizi bekliyorum hobidaşlar

ADİL AYKOL

Daimi Üye
Adı
ADİL A.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çimçim mercan avında en fazla kullanılan yemdir. Çimçime çipura da gelir karagözde Av yapacağın bölgede kullanılan yemleri araştırman daha verimli av yapmanı sağlar. Kuşadası bölgesinin tekne avındaki bence en iyi yemi çimçim dir Rastgele

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Üç senedir yazları gittiğim sarozda kendi yaşadıklarımdan örnek verecek olursam mercanı tavuk - canlı borukurdu - salamura borukurdu - canlı sülünez ile yakaladım.
En verimlisi ise tabii canlı borukurdu oldu.
Çimçim - karides - daha çok izmirde görüyorum. Oradaki hobidaşlar genelde çupra için canlı karidesi ve mamunu çok kullanıyorlar.

Oguz gündüz

Aktif Üye
Adı
Oguz gündüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çimçim’in üzerine yer tanımam eğer balık varsa gittiğin merada çimçim’e hayır diyecek bir balık tanımıyorum heleki mercan :) her balığı alırsınız (antenliden-ısparozuna) iştah ile saldırıcaklardır.

dip not (çiftlik etrafındaki hamur yemlere alışmış balıklar hariç)

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çimçim gayet verimli bir yemdir. Tek sıkıntı harami balık var ise işiniz zor, yem ipiyle biraz kurtarır. Artan çimçimleri de kabuğundan ayıklayın bir süzgeç içinde ilk önce bol şeker 2..3 saat sonrasında tuzlayın 2..3 saat kadar bekletip paketleyin buzlukta kullanılmaya hazır yeminiz olur.

ADİL AYKOL

Daimi Üye
Adı
ADİL A.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kuşadasında çipurayı kıyıdan ekmek içi ile tutarlar bu yüzden av yapacağınız bölge de balığın yemlenme alışkanlıklarınızı araştırmanız faydalı olacaktır.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben çocukluktan beri katetiye sardalye ve çim çim ile giderim. Aşağıda vuruş yoksa çimçim ile davam eder, vuruş alırsak hemen sardalyeye dönerdik. çünkü akşam üstü aşağıyı kupez sardığı zaman çim çim ile kolunuzu omzunuzdan çıkartma riski ile karşı karşıya kalacaksınız.