Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Merhaba

magunay

Yeni Üye
Adı
Akgün Günay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese selamlar, Datça'da yaşıyorum ismim Akgün. Kıyıdan spinle avlanıyorum, sizlerden çok şey öğreneceğimden eminim. Hepinize kazasız belasız bol trofeli avlar diliyorum.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Akgün Bey Merhaba,

Hoş geldiniz. Datça sık sık tatil için tercih ettiğim bir yer. Hatta bu sene de ordaydım. Silikon ve maket ile çeşitli yerlerde deneme yapmama rağmen balık değil vuruş bile alamadım. genelde Ağustos sonu Eylül ilk hafta civarı bölgede oluyorum. Bana yerli birisi Datça'da balık çok kıyılamadığını tekne ile açıktan verim alınabileceğini söyledi bunun aslı astarı var mıdır? Hatta ben bu yorumdan sonra deneme yapmayı da bıraktım.

magunay

Yeni Üye
Adı
Akgün Günay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, hoşbulduk. Ben de yeni başladım spin avına, aslında çok zengin bir balık ve mera çeşitliliği var, kumluk, kayalık, derin veya çok sığ meralar mevcut. Çeşit çeşit balıklarla beraber yüzüyoruz ama iş avlanmaya gelince ne yazık ki pek oltaya gelmiyorlar. Genellikle kıbrıs sarma ile kefal avı yapılıyor ama spinle de baraküda, yazılı gibi türlerin avlandığını biliyorum. Ekim kasımdan itibaren kalamar avı da yapılıyor. Ben biraz öğrenme aşamasındayım, ilerlettikçe yeni hikayelerimi paylaşırım. Sevgiler.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese selamlar, Datça'da yaşıyorum ismim Akgün. Kıyıdan spinle avlanıyorum, sizlerden çok şey öğreneceğimden eminim. Hepinize kazasız belasız bol trofeli avlar diliyorum.
Hoşgeldiniz 🙋🏻

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, hoşbulduk. Ben de yeni başladım spin avına, aslında çok zengin bir balık ve mera çeşitliliği var, kumluk, kayalık, derin veya çok sığ meralar mevcut. Çeşit çeşit balıklarla beraber yüzüyoruz ama iş avlanmaya gelince ne yazık ki pek oltaya gelmiyorlar. Genellikle kıbrıs sarma ile kefal avı yapılıyor ama spinle de baraküda, yazılı gibi türlerin avlandığını biliyorum. Ekim kasımdan itibaren kalamar avı da yapılıyor. Ben biraz öğrenme aşamasındayım, ilerlettikçe yeni hikayelerimi paylaşırım. Sevgiler.
Rastgele diyelim. Av maceralarınızı dört gözle beklediğimden emin olabilirsiniz.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Hoş geldin Akgün

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan
Hoş geldiniz...

magunay

Yeni Üye
Adı
Akgün Günay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Akgün Bey Merhaba,

Hoş geldiniz. Datça sık sık tatil için tercih ettiğim bir yer. Hatta bu sene de ordaydım. Silikon ve maket ile çeşitli yerlerde deneme yapmama rağmen balık değil vuruş bile alamadım. genelde Ağustos sonu Eylül ilk hafta civarı bölgede oluyorum. Bana yerli birisi Datça'da balık çok kıyılamadığını tekne ile açıktan verim alınabileceğini söyledi bunun aslı astarı var mıdır? Hatta ben bu yorumdan sonra deneme yapmayı da bıraktım.
Selam hocam, Datça'dan sevgiler :)

Geçen süredeki deneyimlerim şöyle..

Aksiyon vermeyi beceremediğim için mi bilmiyorum ama maketlerle, silikonlarla bir türlü balık alamadım ancak elimdeki Temu'dan getirttiğim jiglerle bolca lokum balığı yakaladım. Günün sürprizi ise kıyıya oldukça yakın bölgeden yakaladığım 2,5 kiloluk liça oldu. Birkaç gün önce de aynı yerden yağmur sonrası 1 kilo civarında bir liça almıştım.

Ben light spinle avlanıyorum ama sanırım bizim bölgede shore jigging daha avantajlı bir yöntem, muhtemelen ikinci takım tercihim de o yönde olacak.

Bol trofeli avlar dilerim.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle tebrik ederim. Seneye tatil zamanı biraz kafanızı şişiririm nerde jig atabileceğim ile ilgili :):)

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
hoşgeldiniz.