Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Milas Güvercinlik Bölgesi Çipura Avı hayal kırıklığı

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir haftadır her sabah 05.30 da çipura için balığa çıktım. Balık çiftliklerinin yanına kadar girdim. Mamun, sardalya balığı dahil yemleri denedimse de bir tane bile yakalamadım. Yakaladığım tek balık kupes oldu. Onları da büyüklü küçüklü denize iade ettim. Bölgede deneyimli balıkçılar çipuraların şimdi kıyılara yaklaştığını Ekimden itibaren derine çekileceklerini söyledi. Bölgede balık avlayanların görüşlerine ihtiyacım var.

iasoslubalıkçı

Aktif Üye
Adı
Mehmet YİĞİT
Kan Grubu
O Rh Pozitif
öncelikle rastgele. güvercinliği bilmiyorum ama Kıyıkışlacıkta (güvercinliğe deniz olarak yakın sayılır) özellikle mayıs 15 ten sonra balık kıyılamaya başlar, bu ekim kasıma kadar devam eder. harami balık bu mevsimde çok olduğu için özellikle yengeci yem olarak deneyebilirsiniz.ayın durumuna göre akşam üzeri veya sabah iyi av verir.

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yem satan kişide yengeç bulamadım. Çipuranın çok sevdiği bir yemmiş ama deneme fırsatım olmadı. Son gün yem satan kişi o kadar mamun aldıktan sonra bir de şunu dene dedi . Buna göre, yarım kilogram 8 numara balık çiftliklerinde verilen balık yemi alınacakmış. Sıcak su ile yumuşatılıp biraz un ekledikten sonra cam macunu haline getirilecekmiş. Kurşuna bu macundan sarılıp olta denize gönderilecek ve demir yere değidiğinde bu yem macunu dağılacak ve balıkların dikkatini çekecekmiş. bu yöntemi de gelecek defa deneyeceğim. Tabi dandalı sabit bir şekilde demirlemek gerekiyor.

gökberk88

Yeni Üye
merhaba bende kıyıkışlacıktan avlanıyorum şöyle bir gözlemim oldu deniz balığı gerçek yemi tercih ediyor kaçkınlar ve çiftliğin yakınında yaşayan balıklarda hazır yemi tercih ediyorlar. mesela ben kıyıdan o besleme yemleriyle iş yapamıyorum ama kaya midyesiyle iyi iş yapıyorum çipuralar isparozlar karagözler yakalayabiliyorum