Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Minn Kota'ya Ne Gerek Var !

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu yaz benim teknenin bulunduğu marinada büyüklü küçüklü bir çok teknenin Minn Kota akülü motor taktıklarını gördüm. Motor, iskele tarafında başa montaj yapılmıştı. Tekne rıhtıma bağlıyken motor denizden çıkarılıyor ve ırgata doğru paralel bir şekilde uzatılıyordu. Önce hiç bir anlam veremedim. Zaten bu teknelerin dıştan takma veya içten takma motorları var. Ne gerek var ki diye düşündüm. Tesadüfen balık avlarken benim tekne demir taradı ve başka bir tekne ile yan yana geldi. teknede Minn kota, denize inmişti. merakımdan sordum. ne amaçla kullanıyorsunuz ? adam bunu demir yerine kullanıyoruz, dedi. meğer bu elektrikli motorun bilmediğim bir sürü numarası varmış. Tekneyi istediğiniz yerde tutuyor. Dalgadan falan etkilenmiyor. Sürekli sağa , sola ,öne , arkaya pozisyon alarak çalışıyor. Uydudan gittiğiniz yerleri işaretliyor. Sırtı çekiliyor, uzaktan kumanda ile ayarlanabiliyormuş. Adam artık demir atmıyorum bu sorunu çözüyor dedi. Her tekneye uyan motorlar var dedi. fiyat 15.000 ile 30.000 tl arasında değişiyormuş.
Bana fazla lüks geldi. Benim gibi kullanım amaçlarını merak edenleri umarım aydınlatmışımdır.

inan01

Daimi Üye
Minn Kota (Elektronik çapa) özellikle jig avlarında, dalgalı ve rüzgarlı havalarda, noktanız üzerinde kalmanız için çok kıymetli bir icat. Dip akıntısı olduğu zamanlarda ise pek bir özelliği kalmıyor; noktanız üzerinde kalsanız bile yemi direkt aşağı indiremeyeceğiniz için

Agabey

Yeni Üye
Adı
Alper T
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende aynen kendi kendime soruyordum, cok güzel olmus, emeginize saglik

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence müthiş bir alet, İlerde teknem olursa bu aletten de olmasını çok isterim...