Mırmırlar nerde..?

Ramazan doğrudur. Sülünez çıktı mı bari 🙂

Yok yaa.. Nerde..
Geçen sene kör topal ikitane çıkartmıştım.Bu sene daha techizatlı gittiğim halde bişi yapamadım.

Sözde hafta sonları sülünez çıkartıp Menekşe de sahilde satacaktık. Aç kaldık.. 😀

Yalnız geçen sene çıkarttıklarımda maşallah çikita muz gibi idiler.

Bu akşam senin mekanı bi ziyaret edebiliriz.

haftaya yıllık izindeyim ve mırmır seferine çıkacağım.
Nerede olduklarını bildiririm 😀

haftaya yıllık izindeyim ve mırmır seferine çıkacağım.
Nerede olduklarını bildiririm 😀

Silivri civarında çıkmaya başladı mırmırlar Birol abi gözümüz aydın.Geçen hafta bizim arkadaş 3 tane aldı .İki tanesi kiloluk 40 cm. civarı.Bu sene geç başladı ama geçen sene gibi olmayacak anlaşılan.

Mırmıra gidiceklere duyrulur. Felaket dercede yengeçmidir,minaremidir ne illetir? Dip kaynıyor resmen . Muberek, önlükleri takmışlar boğzalarına,sizi oltayı atmanızı bekliyorlar. Oltayı atınca ,ayağa kalkıp bi "TANRIMIZA HAMDOLSUN,MİLLETİMİZ VAROLSUN" demedikleri kalıyor. 😀

İlk beş dakikada aldınız aldınız, sonra hiç çabalamayın, oltayı çekin parlayan kancaları görürsünüz.

Biz bi dahaki sefere köstekleri yukardan bağlamayı deneyeceğiz.

Silivri civarında çıkmaya başladı mırmırlar Birol abi gözümüz aydın.Geçen hafta bizim arkadaş 3 tane aldı .İki tanesi kiloluk 40 cm. civarı.Bu sene geç başladı ama geçen sene gibi olmayacak anlaşılan.

Ağzından bal damlıyor Ramazan,inşallah iftah yaparız.
40 cm çok ciddi bir büyüklük,ben en fazla 35 cmlik yakalamıştım ...

Aramızda bu işe yıllarını vermiş usta balıkçılar varken,
vede onlar; ''Bu balıklar nerde?'' diye soruyorken,
Bizim bir şey soracak halimiz olmadığı kanaatindeyim..

O zaman şu sonuç mu çıkıyor ortaya:
Her geçen gün, bir önceki güne şükredelim..
Çünkü dün bugünden daha verimli, bugün yarından daha verimlidir.
Yarınımız hayrola...

Ağzından bal damlıyor Ramazan,inşallah iftah yaparız.
40 cm çok ciddi bir büyüklük,ben en fazla 35 cmlik yakalamıştım ...

Şimdi gaz gibi olucak ama, Beraat Kandili gecesi saat 12 de gelen bi haber,bizim arkadaşlar balığı boğuyoruz diye ateş yakıp ,halay çekmiş,kutlama yapmışlar. 😀

Mırmırlar da yanımızda metre yoktu ama benim geçen seneki ilk ve son mırmırımdan büyük idiler.
Yani benim 44 no ayakkabı kadar.Ya biraz kısa,ya biraz uzun. 😀

Resimleri var.Arkadaşdan alıp eklerim buraya.

Aranan mahluk MIRMIR 😀
Bu geçen hafta arkadaşın yakaladığı mırmır..
(link)

Arkadaşın yakaladığı gece, resimdeki balıkdan az daha büyük bir adet ve yarısı kadar bir adet olmak üzere üç adet balık tutulmuştur.Yem boru kurdu ve sülünez idi.Ben sıfır çektim O gece malesef

(link)

Buda benim dün gece yakaladığım mırmır.

Hazırlıksız bir av oldu.Sıcaklardan işyerinin kliması bozulunca buralarda durulmaz gayri deyip bi kaçamak yaptık.Yem olarak Kum solucanı kullandık. Haricen bir tanede 15 cm.lik bi mırmır suya iade edildi.

Back