Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Misina salma problemi

Emriko

Üye
Selam arkadaşlar

Okuma ceymar model olta makinesi aldım geçenlerde ama şöyle bir problemim var

Makine üzerinde 0.40 misina sarılı. Ama makineyi her açtığımda yaklaşık bi 5-6 m. misina boşa salıyor her seferinde o saldığı misina yine toplamak zorunda kalıyorum

Bunun sebebi nedir tahmini olan varmi. Ben oltaya haddinden fazla misina sarılmış olmasından şüpheleniyorum ama konuya çok hakim olmadığım için emin olamadım. Sizce fazla misina sarılmış olmasindanmidir yoksa başla bi nedeni mi vardır

Teşekkürler

enesdurma

Aktif Üye
Selam arkadaşlar

Okuma ceymar model olta makinesi aldım geçenlerde ama şöyle bir problemim var

Makine üzerinde 0.40 misina sarılı. Ama makineyi her açtığımda yaklaşık bi 5-6 m. misina boşa salıyor her seferinde o saldığı misina yine toplamak zorunda kalıyorum

Bunun sebebi nedir tahmini olan varmi. Ben oltaya haddinden fazla misina sarılmış olmasından şüpheleniyorum ama konuya çok hakim olmadığım için emin olamadım. Sizce fazla misina sarılmış olmasindanmidir yoksa başla bi nedeni mi vardır

Teşekkürler
Misinayi yeni sarmissaniz oturmamistir. bos kursunla 100-150 gr atarsaniz kendine gelir. Endiselencek bi durum yok

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Selamlar 40'lık küçük bir makineye 0.40mm misina sarılmaz,

misinayı inceltin hata misina mm'sinde, 0.22 0.27 arası idealdir.

Nut

Aktif Üye
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0.12 - 0.16 orgu misina deneyin..

Emriko

Üye

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
1 - Makara, ağzına kadar misinayla doluysa kusma yapar. 1-2 mm boşluk olmalı.
2 - Misina gevşek sarılmışsa kusma yapar. Çok çok sıkı olmamak kaydıyla orta üstü sıkılıkta sarılmalı.
3 - 40'lık makara demek, o makaraya en kalın 0.40 mm. misina sarabilirsin ve bunun kapasitesi de 100 m. demektir. Sizinki 55 makara olduğuna göre, zaten bu konuda sıkıntı oluşmaz. 40 lıklarda da oluşmaz.
4 - Misina çok sert olursa, bu sertlikte de sıkıntı oluşur.