Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

misina seçimi

• Konbuyu başlatan cihangir cihan
  • Başlangıç tarihi
C

cihangir cihan

Misafir
herkese tekrar merhaba busene allah ızın verırse kıyıdan atcek yapmaya baslıcam levrek pesınde kosmayı dusunuyorum
okuma v system kamıs 2.40 ...10_40 gr
shımano makına aldım
lakın mısına secımı kafamı karıstırdı
awa shıma
trabucco ...lakın bu mısınanın o kadar cok cesıde varkı hangısı alınır
kafam karıstı yardım edecek arkadaslara sımden tesekurler

KalamA

Daimi Üye
Adı
Can
Tekrar hoşgeldin Cihan abi :) Makine olarak hangi Shimano'yu aldın? Benim nacizane tavsiyem ip misina kullanman yönünde olacaktır. Bütçe sıkıntın yoksa, kullanımım dahilinde olan, uzun yıllar seni rahat ettirecek şu ürünü gönül rahatlığıyla tavsiye ederim; BERKLEY WHİPLASH YEŞİL 300YARD274METRE - Balıkçılık Doğa Sporları İçin Spor Malzemeleri sahibinden.com'da - 173384277 . Ben 0.10'luğunu kullanıyorum, çok memnunum. Fiyatı da sitelere nazaran uygun görünüyor. Bütçe olarak o kadar ayıramayacaksan da 0,16 Kendo yeşil ip misina (250 metre) tavsiye ederim. Takımın hayırlı olsun abi, trofeli avlar dilerim...

karantina14

Aktif Üye
Adı
Okan YAMAN
Can arkadaşıma katılıyorum. Misinadan ziyade ip tercih etmen daha iyi olacaktır. Benim tavsiyem YGK ipleridir.

C

cihangir cihan

Misafir
Tekrar hoşgeldin Cihan abi :) Makine olarak hangi Shimano'yu aldın? Benim nacizane tavsiyem ip misina kullanman yönünde olacaktır. Bütçe sıkıntın yoksa, kullanımım dahilinde olan, uzun yıllar seni rahat ettirecek şu ürünü gönül rahatlığıyla tavsiye ederim; BERKLEY WHİPLASH YEŞİL 300YARD274METRE - Balıkçılık Doğa Sporları İçin Spor Malzemeleri sahibinden.com'da - 173384277 . Ben 0.10'luğunu kullanıyorum, çok memnunum. Fiyatı da sitelere nazaran uygun görünüyor. Bütçe olarak o kadar ayıramayacaksan da 0,16 Kendo yeşil ip misina (250 metre) tavsiye ederim. Takımın hayırlı olsun abi, trofeli avlar dilerim...

tesekkur ederım can hosbulduk
lakın ıp mıısına da dugum sorunu oldu benım gıbı spıne yenı baslayanlar ıcın sorun olacagı yazıyo
acele etmden beklıcem ısımı sımdılık gorecek mısıns var uzerınde ıllakıde ıp mısına ıse onu alacaz once bıraz daha arastırma yapıcam bu arada kendım ges yaptım onunda resım yuklemeyı buldumda yuklucem

bende exace 4000 fc ve exace c5000fc bu ıkı shımano motor var

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent

KalamA

Daimi Üye
Adı
Can
tesekkur ederım can hosbulduk
lakın ıp mıısına da dugum sorunu oldu benım gıbı spıne yenı baslayanlar ıcın sorun olacagı yazıyo
acele etmden beklıcem ısımı sımdılık gorecek mısıns var uzerınde ıllakıde ıp mısına ıse onu alacaz once bıraz daha arastırma yapıcam bu arada kendım ges yaptım onunda resım yuklemeyı buldumda yuklucem

bende exace 4000 fc ve exace c5000fc bu ıkı shımano motor var
Ben de Exage 4000 FD kullanıyorum ve makinemle ilgili bir problem yaşamadım abi C5000FC hem gereksiz daha fazla misina alıyor, hem daha ağır hem de 3 kg. gibi düşük bir drag gücüne sahip. 4000'liği 6 kg drag gücünde ;) Ben de spine yeni başladığımda ip kullanarak başlamamam tavsiyelerini almış ve dinlememiştim :D İyiki de dinlememişim diyorum. Çok da öyle bir kullanım zorluğu yok abi. Su üstü sahtelerle wtd aksiyonu gibi durumlarda birkaç atışta bir ipi sıkarak sertçe makaraya sarmak gerekiyor sadece. Bende düğümlenme vs. gibi bir problem henüz cereyan etmedi.

Whiplash'ı o fiyata daha sonra bulamayabilirsin abi. Misinada şimdilik ısrarcı isen; Supermaxım 0,25 civarı, Shimano Technium Spin misinalarını tavsiye ederim. Trabucco'nun da çok güzel misinalarının olduğunu duyuyorum, özellikle forumdan İsottevfik nickli kıymetli Tevfik ağabey sık sık tavsiyelerde bulunur. Kullanmadığımdan yorum yapamayacağım. Makinen güzel, kamışın aynısından bende de var, gayet güzel bir kamış ama aldığım güne geri dönüp 2.70'ini almış olmayı dilerdim. 2.70 boy, spin kamışlarda ideal diye nitelendirilen boy. Bir de atış mesafesi ciddi bir farkla artıyor 2.40'a göre.

C

cihangir cihan

Misafir
Ben de Exage 4000 FD kullanıyorum ve makinemle ilgili bir problem yaşamadım abi C5000FC hem gereksiz daha fazla misina alıyor, hem daha ağır hem de 3 kg. gibi düşük bir drag gücüne sahip. 4000'liği 6 kg drag gücünde ;) Ben de spine yeni başladığımda ip kullanarak başlamamam tavsiyelerini almış ve dinlememiştim :D İyiki de dinlememişim diyorum. Çok da öyle bir kullanım zorluğu yok abi. Su üstü sahtelerle wtd aksiyonu gibi durumlarda birkaç atışta bir ipi sıkarak sertçe makaraya sarmak gerekiyor sadece. Ben de düğümlenme vs. gibi bir problem henüz cereyan etmedi.

Whiplash'ı o fiyata daha sonra bulamayabilirsin abi. Misinada şimdilik ısrarcı isen; Supermaxım 0,25 civarı, Shimano Technium Spin misinalarını tavsiye ederim. Trabucco'nun da çok güzel misinalarının olduğunu duyuyorum, özellikle forumdan İsottevfik nickli kıymetli Tevfik ağabey sık sık tavsiyelerde bulunur. Kullanmadığımdan yorum yapamayacağım. Makinen güzel, kamışın aynısından bende de var, gayet güzel bir kamış ama aldığım güne geri dönüp 2.70'ini almış olmayı dilerdim. 2.70 boy, spin kamışlarda ideal diye nitelendirilen boy. Bir de atış mesafesi ciddi bir farkla artıyor 2.40'a göre.

can kamısı 2.70 dusundum lakın tasıma sorunu olacak gıbı gozukuyo
exage 5000 nıde yemlı takıma kullanacaz artık 4000 modelını spıne takıp kullanacam forumları gezıyorum sımdılık ıp mısına kullanmıcam bıraz kendımı gelıstırıp ıpe gecıs yapacagım

Daiwa Morethan Durabra Tripleten bu mısına aklıma yattı kullanan arkadaslardan rıcam nasıl oldugu

Daiwa Morethan Durabra Tripleten

KalamA

Daimi Üye
Adı
Can
can kamısı 2.70 dusundum lakın tasıma sorunu olacak gıbı gozukuyo
exage 5000 nıde yemlı takıma kullanacaz artık 4000 modelını spıne takıp kullanacam forumları gezıyorum sımdılık ıp mısına kullanmıcam bıraz kendımı gelıstırıp ıpe gecıs yapacagım

Daiwa Morethan Durabra Tripleten bu mısına aklıma yattı kullanan arkadaslardan rıcam nasıl oldugu

Daiwa Morethan Durabra Tripleten

Bülent ağabey tavsiye ediyorsa sorgulamaya pek gerek yoktur abi ;)

C

cihangir cihan

Misafir

zokacı

Daimi Üye
Adı
nejdet
dostum normal misina kullanacaksan latex misinayı incele derim ben başka misina kullanmıyorum çekeri ve düğüm mukavemeti mükemmel