Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Misina seçimi

Utkan Eren

Yeni Üye
Adı
Utkan Eren Bahar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Levrek ve istavrit avında aynı makinayı kullanmak istiyorum şuanda makinamda 0.31 mono misina var buna ekstra olarak lider eklememe gerek var mı ya da ip misina+lider mı yapmayalım hangisi daha avantajlı.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Merhaba. Sanırım spin disipliniyle avlanıyorsunuz, ona göre cevaplıyorum. Monofilament misina zaten şeffaf olduğu için lider bağlamanın pek bir anlamı kalmıyor. Atış mesafesini ve hissiyatı artırmak için monofilament misinadan ip misinaya geçebilirsiniz. O durumda balığın ip misinanızı görmemesi için ip misinaya şeffaf lider bağlamayı düşünebilirsiniz.

Naçizane önerim, ip misina genel olarak monofilament misinadan çok daha avantajlı olsa da, disiplinde deneyim kazanıp atış mesafesi veya hissiyat size yetersiz gelene kadar bir süre daha sarılı misinayı kullanmaya devam edin. Deneyimsizken pek çok nedenle (kuşgözü düğümü ve sahteyi takmak dahil) ip kaybedilebiliyor, ip misina da daha pahalı olduğu için maliyeti biraz daha yüksek oluyor. Ayrıca sağa sola sürterseniz monofilament misina aynı güçteki ip misinaya kıyasla kopmaya biraz daha dirençli olur.

Son düzenleme:

Utkan Eren

Yeni Üye
Adı
Utkan Eren Bahar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba. Sanırım spin disipliniyle avlanıyorsunuz, ona göre cevaplıyorum. Monofilament misina zaten şeffaf olduğu için lider bağlamanın pek bir anlamı kalmıyor. Atış mesafesini ve hissiyatı artırmak için monofilament misinadan ip misinaya geçebilirsiniz. O durumda balığın ip misinanızı görmemesi için ip misinaya şeffaf lider bağlamayı düşünebilirsiniz.

Naçizane önerim, ip misina genel olarak monofilament misinadan çok daha avantajlı olsa da, disiplinde deneyim kazanıp atış mesafesi veya hissiyat size yetersiz gelene kadar bir süre daha sarılı misinayı kullanmaya devam edin. Deneyimsizken pek çok nedenle (kuşgözü düğümü ve sahteyi takmak dahil) ip kaybedebilebiliyor, ip misina da daha pahalı olduğu için maliyeti biraz daha yüksek oluyor. Ayrıca sağa sola sürterseniz monofilament misina aynı güçteki ip misinaya kıyasla kopmaya biraz daha dirençli olur.
Teşekkür ederim 3 sezondur 330cm 80-150 atarlı surf kamış ile istavrit avı yapıyordum ama farklı avlara yönelmek istediğim için 270 10-30 atarlı spin kamış aldım Shimanonun 4 binlik makinası var ve onda 0.31 misina var şuanlik olduğu gibi kullanmaya devam edeceğim.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Teşekkür ederim 3 sezondur 330cm 80-150 atarlı surf kamış ile istavrit avı yapıyordum ama farklı avlara yönelmek istediğim için 270 10-30 atarlı spin kamış aldım Shimanonun 4 binlik makinası var ve onda 0.31 misina var şuanlik olduğu gibi kullanmaya devam edeceğim.
Rica ederim :) Spin kamışınızla da istavrit yakında olduğunda biraz daha kısa bir çapariyle 20-25 gr kurşun kullanarak avlanmayı denemenizi öneririm. Benim de 270 cm'lik 10-40 gr atarlı bir kamışım ve 4000'lik shimano makine vardı, onla keyifli istavrit avları yapmıştım. Özellikle ağır kurşun kullanılamayan sığ yerlerde, balık yakın olunca ideal oluyor.

Utkan Eren

Yeni Üye
Adı
Utkan Eren Bahar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
[
Rica ederim :) Spin kamışınızla da istavrit yakında olduğunda biraz daha kısa bir çapariyle 20-25 gr kurşun kullanarak avlanmayı denemenizi öneririm. Benim de 270 cm'lik 10-40 gr atarlı bir kamışım ve 4000'lik shimano makine vardı, onla keyifli istavrit avları yapmıştım. Özellikle ağır kurşun kullanılamayan sığ yerlerde, balık yakın olunca ideal oluyor.
Vallaha abi kıyıdan istavrit avını bir türlü yapamıyorum hep takılıyor o yüzden genelde limanda avlaniyorum çapariyi 5 e düşürüyorum yine takılıyor ama bu sezon tekrar deneyeceğim yılmak yok 🙃