Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

misina tercihi ve FC misina

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Okuma Shotai tam fluorocarbon bir misina değildir, fluorokarbon kaplıdır. Bu açıdan önermem.
çapari kösteğinde ve bedeninde kullandığım ve kesinlikle sonuç aldığım bir misina o nedenle tavsiyede bulundum arkadaşa.
ayrıca köstekler çok daha dik ve diri duruyor takımda formu sayesinde.
tam flurocarbon iddasıyla öneride bulunmamıştım arkadaşa, bilemiyorum orasını..

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
FC kaplama, monofilin bazı özelliklerini pekiştirir ve bazı eksikliklerini kapatır ancak suda daha az görünme olayını tam karşılamaz.

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
gayet faydalı paylaşımlar olmuş sağolun.
benimde aklıma takılan bir konuydu açıkçası kösteklerin düzgün yay gibi durması. görünmezlik kadar kösteklerin sağlam durmasıda takımın avcılığı üzerinde çok etkili. deneye şaşa bulucaz artık orta yolunu.

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
saol usta.
nasıl bu sene boğazda rapala. girdimi palamut varmı?
tam rapala işine girişecekken kalktım bodruma taşındım. içimde uktedir boğazda bi rapala atmaya cesaret edemedim : )

metin10

Yeni Üye
Dun itibariyle bunu MERCAN DICLE %100 FLUOROCARBON 0.30MM 50 M - nce izgi Amatr Balklk Malzemeleri almış bulundum. %100 FC misina yazıyor üzerinde ama fiyatı diğer FC misinalara göre ucuz geldi bana. Köstekleri ve kösteklerin bağlı olduğu bedeni bununla hazırladım , İlk defa FC kullandığım için ilk düğümlerde sorun yaşadım ama sonra ıslatmanın ne kadar önemli olduğunu anladım . Köstek boylerını 20-25 cm arası yapan biri olarak monofilament misinalarda bedene dolaşma sorunu yaşıyorum. FC ile hazırladığım takım şimdilik güzel duruyor ,umarım faydasını görürüm.

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Heron diye bi FC misina var muhtemelen duymuşsundur ama yinede yazayım dedim. fiyat performans olarak oldukça beğenilmiş. yorumlarda çabuk saçaklandığı söylensede herkes oldukça memnun görünüyor. aklında olsun usta
rastgele

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
FC misnaya şüphe ile baksam da ben kullanıyorum. Tekneden attığımızda diğer arkadaşlara göre en az 10 kat fazla balık yakalıyorum. Bu farkta kullandığım iğnelerin rolü de olabilir, FC nin de. Onlara benim oltaları verdiğimde onlar da balık tutmaya başlıyor.

Kösteklerde, Okuma Shotai 0.185- 0.24 bedeni de daha mukavim hibrit Fluor-X 0.28 10kg çekerli misina ile hazırlıyorum.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Dünyada FC misina üreten üç fabrika var, ikisi Japonya ve biri Almanya. Arz bu kadar sınırlıyken FC misinaların fiyatı hiçbir zaman düşük olmaz. 100 metresi ortalama 8 dolarlara gelir. Şirketlerin isteğine bağlı olarak üretim sürecine etki eden unsurlar misinanın performansını ve ekstra maliyetini belirler. Daha ucuz olmasının mutlaka olumsuz bir tarafı vardır. Tekneden kullanıyor olsam Seaguar Invisx'ten şaşmam çünkü düğüm mukavemeti en güçlü FC. Kıyıdan ise Maxima gibi kırılma noktası daha yüksek misinalar tam benlik.
Misinaya ve aksesuara verdiğim paraya hiç acımam. 5 liralık kamış da kullanırım ama misinada hiçbir şekilde bilinen ve kendini kanıtlamış markalardan şaşmam. Türkiye'de alelade şeffaf bir misinayı alıp pakete FC yazarak satmanıza kimse engel olmaz. Ha Amerika'da olsa FC olmayan ama FC ibareli bir misina aldığınızda, bu misinanın daha az balık yakalamanıza neden olduğunu, sonucunda stres yaşadığınızı, bunun evliliğinizin bazı yönlerini etkileyerek boşanmanıza yol açtığınızı iddia ederek iyi bir tazminat alırdınız belki ama burada misinayı çöpe atmakla kalırsınız.
Basit bir test vardır, misinanın ucunu çakmakla yakın, siyah oluyorsa FC'dur. Siyahtan başka her şey o misinanın yüzde 100 FC olmadığını gösterir.