Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

misina tercihi ve FC misina

murat karahan

Daimi Üye
Katılım
25 Kas 2011
Mesajlar
559
Tepkime puanı
402
Puanları
63
Yaş
55
Adı
Murat Karahan
Resimlerden biri Lineaeffe'nin Take markası, neden ucuz olduğunu göstermek için alınmıştır. Sağdaki misina Mercan misina üretimi Dicle. Farkı görebilirsiniz. Mediamarkt'ın sloganını biraz değiştirelim, Yakmadan Almam.
 

Ekli dosyalar

metin10

Yeni Üye
Katılım
13 Ara 2012
Mesajlar
13
Tepkime puanı
4
Puanları
3
Yaş
46
Konum
Balıkesir
Resimlerden biri Lineaeffe'nin Take markası, neden ucuz olduğunu göstermek için alınmıştır. Sağdaki misina Mercan misina üretimi Dicle. Farkı görebilirsiniz. Mediamarkt'ın sloganını biraz değiştirelim, Yakmadan Almam.
sevgili Murat agabey, karşılaştırman çok yerinde. Yalnız benim anlamadığım olay şu: Mercan Dicle %100 FC onu anladım(ben de denemiştim ucunu çakmak ile yakıp ,misinanın karardığını) da Mercan'ın fiyatı mı biraz ucuz yoksa diğer markaların FC misina (hepsi için söylemiyorum,orijinal olanlar haliyle fiyat farkı oluyor.) fiyatları mı pahalı ?

Eğer düşündüğüm gibi ise Mercan misina kalite ve fiyat bakımından bütün tebrikleri hak ediyor, yanılıyor muyum? Sence?
 

murat karahan

Daimi Üye
Katılım
25 Kas 2011
Mesajlar
559
Tepkime puanı
402
Puanları
63
Yaş
55
Adı
Murat Karahan
Dicle FC'nin fiyatı uygun diğerlerine nazaran. Ben yine de sürpriz avların gelebileceği avlarda Berkley ya da Stren gibi markaların FC misinalarını kullanıyorum. İstavrit, lüfer vb balıklarda kullanıyorum, taş balıklarında da kullandığım oluyor. Biraz daha zorlu balıklarda farklı ürünleri tercih ediyorum.
Mercan grubu EFTTA üyesi, henüz testlerden geçtiler mi bilmiyorum. Umarım yakında EFTTA ibaresini görürüz misinaların üzerinde.
 

mimar38

Yeni Üye
Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
10
Tepkime puanı
10
Puanları
3
Adı
Mustafa Kaya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma Shotai tam fluorocarbon bir misina değildir, fluorokarbon kaplıdır. Bu açıdan önermem.
Selamün Aleyküm. Murat bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ben yaklaşık 7 yıldır avlarımda okuma shotai misina kullanıyorum. Bizim avların çoğunluğu tatlı sularda oluyor, nadiren tuzlu suda avlanıyorum. Bu 7 yıllık avcılık serüvenimde okuma shotai'nin kaplama misinasına hiçbir zaman rastlamadım. Hep aldığım paketlerin üzerlerinde % 100 Fluoorcarbon yazmakta idi. Ayrıca yanımda Take misina kullanan başka bir arkadaşıma göre shotai ile daha fazla balık yakaladım. Bana alabalık avcılığını öğreten arkadaşım özellikle shotai tavsiye etmişti. Bir avında göl kamışında 0,14 lük shotai bağlı iken 4-5 kg lık sazan balığını kıyıya yanaştırıp kepçeyle aldığını belirtmişti. Benim de 0,16 lık shotai ile 3 kg somon tutmuşluğum var. Tuzlu suda da porsiyonluk çupra aldım yine 0,16 lık shotai ile. Ben parasının sonuna kadar hakkını veren bir fluorocarbon misina olduğu kanaatindeyim.

Aslında bu sıralar seaguar red label 229 m 0,185 misina almayı da düşünüyorum. Misina hakkında bilgisi olanlar beni aydınlatabilirse çok sevinirim. Hayırlı günler.