Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

motorlarda indirim

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Honda, Yamaha ve Suzuki şeklinde sıraladığım 20 HP manuel uzun şaft motoru fuarda tekneyle beraber almaya karar vermişken . Motorlarda indirim olmuş ve Suzuki bu indirimi biraz abartmış. Buna göre;
Honda 8989 Tl
Yamaha 9193 Tl
Suzuki 6992 Tl

Servis benim bulunduğum yere uzak diye ben bu üç alternatifden Honda ve Suzuki'yi elemiş sadece Yamaha düşünüyordum ki, Suzuki'nin hamlesi ile şaşırmış durumdayım. Fiyat ta çok cazip . Ne dersiniz ?

onat

Üye
Bende bu sıralar 20 hp olan trimli-elektrikli motoru 40 hp ile değiştirmek istiyorum.
Ancak hangi motora yöneleceğim bilmiyorum.

Evinrude sürekli ön plana çıkıyor . Özellikle 40 hp motor için fiyat ve seçim konusunda yardım bekliyorum.

Saygılarımla

onat

Üye
Honda, Yamaha ve Suzuki şeklinde sıraladığım 20 HP manuel uzun şaft motoru fuarda tekneyle beraber almaya karar vermişken . Motorlarda indirim olmuş ve Suzuki bu indirimi biraz abartmış. Buna göre;
Honda 8989 Tl
Yamaha 9193 Tl
Suzuki 6992 Tl

Servis benim bulunduğum yere uzak diye ben bu üç alternatifden Honda ve Suzuki'yi elemiş sadece Yamaha düşünüyordum ki, Suzuki'nin hamlesi ile şaşırmış durumdayım. Fiyat ta çok cazip . Ne dersiniz ?

Fiyatı hangi servisten aldınız. Link verebilir misiniz?

Teşekkürler.

cenkozatay

Üye
İndirimden sonra Suzuki motorların fiyatı gerçekten çok uygun olmuş. Suzuki motorlar hakkında tecrübe ve bilgileri merakla bekliyorum. Honda, Mercury gibi motorlara göre nasıldır?

pelletizer

Yeni Üye
Suzukinin 20 hp AEL modelini aldım ,motorun yakıtı çok iyi,devir max 6300 emsallerine göre daha hafif bunu ana gövdenin(üst kısım) plastik olmasına borçlu,öte yandan 20 hp four stroke de enjeksiyon sunuyor (15 hp side öyle)diğer markalarda bu yok evinrude de iki zamanlıda enjeksiyon sunuyor.Yamaha ,hondada karbüratörlü motorludur(20 hp de).Soru şu:japon dandik motor yaparmı? suzukiyi hesaplı olması ve teknolojisi nedeniyle tercih ettim ve ilgilenen arkadaşlarada öneririm bu arada ben aralık kampanyasında 7200 tl ye almıştım.(daha önceki motorlarım yamaha idi)

Moderatör tarafında düzenlendi:

oltacı

Yeni Üye
Adı
Mehmet FIRAT
Selamlar.
Daha önce evinrude ve yamaha kullanmış biri olarak, şunları söyleyebilirim.
Motorlarla ilgili az biraz teknik bilgim var ama ben teknik bilgiden çok kullanırken ki durumları ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Honda hiç kullanmadım ve çevremde kimsede bulunmadığı için onunla ilgili bir yorum yapamam.
Evinrude ve yamaha motorlar konusunda söyleyebileceğim, gerçekten çok güçlü motorlar oldukları, özellikle yamaha nın sağlamlığı tartışılmaz. Evinrude yamaha ya göre biraz daha hassastır, çok özenli kullanmak gerekir. İçi suyla dolmuş yamahanın serviste halen çalıştığını gördüm.
Ancak her iki motorunda çalışırken çıkardığı sesin yanında arkadaşımın teknesinde bulunan suzuki motorun çalışırkenki sessizliği karşısında hayret ettim.
Suzuki nin de sağlamlığı tartışılmaz tabi. kullanım olarak bana göre hepsi birbirine benzer motorlardır.
Benim gözlemlediğim markaların farklı modellerinde mutlaka farklılıklar olacaktır.
Teknik farkları zaten kataloglarda vs. bellidir . Çalışırken ki kullanım rahatlığındaki farklılıkları motorları test etmeden bilemezsiniz diye düşünüyorum.

OLTACıı

Yeni Üye
selamün herkese hidea motorlar hakkında dusuncelerınız nedır acaba hıdea secmem dekı amac butce geregı:) hidea 10hp