hunter
Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba,
Deviasyon genelde herkesin belalısı. Benimde sorunum var ve araştırma içindeyim. Bu bahar işi bitireceğim. Kemik eğriliğinin başka bir tedavisi yok. Burun tıkanıklığının yol açtığı nefes alma sorunu bir sonraki zamanda kalp yetmezliği, nefes darlığı sorununa dönüşüp yaşlılıkta işin içinden çıkılmaz hale dönüşüyor.
Diğer bir konu otrivine sprey. Otrivine spreyi, geçenlerde uçakta yaşamış olduğum bir sorun yüzünden doktora gittiğimde kulakları incitmiş olduğumdan dolayı, kesinlikle sümkürme işlemi yapmamı ve onun yerine bu spreyi kullanmamı söyledi. Ama uyardı 5 güne kesinlikle geçmeyeceksin. Sprey sıktığında kurşun sıkmış gibi ortalık tertemiz oluyor ve rahat nefes alıyorsun.
Bu sprey burun içindeki etleri büzüştürüp rahat nefes almamızı sağlıyor. Etkisi geçince etler daha fazla şişerek daha çok tıkıyor ve bu şekilde bağılılık yapıyor. Bir forumda otrivine bağımlıları diye konu açılmış. Nette bu sprey için o kadar çok yazı varki okuyunca dehşete düştüm resmen. Okuduktan sonra 3 günde olmama rağmen kutusunu direkt çöpe attım. Bir daha kullanmadım.
Mustafa, bu spreyi kullananların bir süreden sonra koku alma duyusunu kaybettiği yazılıyor. Çok önemli bir detay daha ameliyat olmak isteyene bu ilacı bırakıp 5-6 ay sonra gelmesi yazılanlar arasındaydı. Burun etlerine radyo frekans tedavisi yapılıp sonra ameliyat ediliyormuş.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Yaşar merhaba,
Çok ince noktalara vurgulama yamışsın ve ne dediğini çok iyi anlıyorum.
Henüz bir sıkıntı yaşamadım ancak şimdiye kadar bir poşet kullandım,Evde biriktirmişim ve atmamışım. 🙂 Yaklaşık 60-70 adet olmuştur abartısız.
Ancak buna mecbur katlanıyorum,Üşengeçlikde olunca bahanelere sığınıyoruz.
Koku alma duyusu bende neredeyse çok uzun süredir vardı ancak aman,aman bir değişiklik hissetmedim.
Burnuma kamerayı soktuğunda kocaman şişlikleri gördüğümde çok şaşırmıştım,Kendi kendime buradan hava nasıl geçsinki dedim,Ve ilaç yazmıştı bana alerjik düşüncesiyle ancak onuda yarım yamalak kullanmıştım ve yarım kaldı.
Rahat nefes alamamak elbet benide her türlü terdirgin edemiyor,Bu horlamadan tut Kalp durumuna kadar bir çok şeye etki edeceği gerçeği benimde bilincimde.
Otrivine sipreyin 5 günlük kullanım olduğununda farkındayım,Ancak mecburiyet işte,Ancak şunuda merak etmekdeyim,Bu durum amaliyat sonrasında bile garantisi yok demişti Doktor.
Toz ortamından,Halı olan yerlerden,Parfümlerden vs. uzak kalmamın gerektiğini söyledi.
Bakalım ne olacak,Sanırım iyi bir Uzman tavsiyelerinizi bekliyeceğim. 🙂
Herkes Sağlıcakla kalsın.