Muhabbet Odası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BİROL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar merhaba,

Deviasyon genelde herkesin belalısı. Benimde sorunum var ve araştırma içindeyim. Bu bahar işi bitireceğim. Kemik eğriliğinin başka bir tedavisi yok. Burun tıkanıklığının yol açtığı nefes alma sorunu bir sonraki zamanda kalp yetmezliği, nefes darlığı sorununa dönüşüp yaşlılıkta işin içinden çıkılmaz hale dönüşüyor.

Diğer bir konu otrivine sprey. Otrivine spreyi, geçenlerde uçakta yaşamış olduğum bir sorun yüzünden doktora gittiğimde kulakları incitmiş olduğumdan dolayı, kesinlikle sümkürme işlemi yapmamı ve onun yerine bu spreyi kullanmamı söyledi. Ama uyardı 5 güne kesinlikle geçmeyeceksin. Sprey sıktığında kurşun sıkmış gibi ortalık tertemiz oluyor ve rahat nefes alıyorsun.

Bu sprey burun içindeki etleri büzüştürüp rahat nefes almamızı sağlıyor. Etkisi geçince etler daha fazla şişerek daha çok tıkıyor ve bu şekilde bağılılık yapıyor. Bir forumda otrivine bağımlıları diye konu açılmış. Nette bu sprey için o kadar çok yazı varki okuyunca dehşete düştüm resmen. Okuduktan sonra 3 günde olmama rağmen kutusunu direkt çöpe attım. Bir daha kullanmadım.

Mustafa, bu spreyi kullananların bir süreden sonra koku alma duyusunu kaybettiği yazılıyor. Çok önemli bir detay daha ameliyat olmak isteyene bu ilacı bırakıp 5-6 ay sonra gelmesi yazılanlar arasındaydı. Burun etlerine radyo frekans tedavisi yapılıp sonra ameliyat ediliyormuş.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

Yaşar merhaba,

Çok ince noktalara vurgulama yamışsın ve ne dediğini çok iyi anlıyorum.

Henüz bir sıkıntı yaşamadım ancak şimdiye kadar bir poşet kullandım,Evde biriktirmişim ve atmamışım. 🙂 Yaklaşık 60-70 adet olmuştur abartısız.

Ancak buna mecbur katlanıyorum,Üşengeçlikde olunca bahanelere sığınıyoruz.
Koku alma duyusu bende neredeyse çok uzun süredir vardı ancak aman,aman bir değişiklik hissetmedim.

Burnuma kamerayı soktuğunda kocaman şişlikleri gördüğümde çok şaşırmıştım,Kendi kendime buradan hava nasıl geçsinki dedim,Ve ilaç yazmıştı bana alerjik düşüncesiyle ancak onuda yarım yamalak kullanmıştım ve yarım kaldı.

Rahat nefes alamamak elbet benide her türlü terdirgin edemiyor,Bu horlamadan tut Kalp durumuna kadar bir çok şeye etki edeceği gerçeği benimde bilincimde.

Otrivine sipreyin 5 günlük kullanım olduğununda farkındayım,Ancak mecburiyet işte,Ancak şunuda merak etmekdeyim,Bu durum amaliyat sonrasında bile garantisi yok demişti Doktor.

Toz ortamından,Halı olan yerlerden,Parfümlerden vs. uzak kalmamın gerektiğini söyledi.

Bakalım ne olacak,Sanırım iyi bir Uzman tavsiyelerinizi bekliyeceğim. 🙂
Herkes Sağlıcakla kalsın.

oktay16 Nickli Üyeden Alıntı
İyiyim abi çok şükür. Burnumdan küçük bir cerrahi operasyon geçirdim. (Kemik durumu), uzak kaldım biraz sizden.

Geçmiş olsun Oktay

Geçmiş olsun Oktay, aynı dertten bende müzdaribim, daha önce 2 kez deviasyon ameliyatı olmama rağmen burnumdaki nefes alamama problemi gittikçe büyüdü. Bu problem gittikçe beni rahatsız etmeye başladı bende sene başından beri doktor araştırıp durdum en sonunda doğru doktoru bulduk, 2 haftadır muayeneydi tomografiydi koşuşturup duruyorum, ameliyat olacağım kesin. Nisan ayı başında kardeşimin nikahı olacağı için ameliyatı nikahtan sonrasına erteledik, anlayacağın sıkıntılı günler beni bekliyor 🙁

Mustafa abi eğer burnundaki problem seni çok rahatsız etmiyorsa sana tavsiyem kesinlikle bıçak vurdurma, daha sonra problemlerin tekrarlıyor tecrübeyle sabittir 😀😀

Şimdiden geçmiş olsun Gökhan,

Gökhan!ım,

Sanada geçmiş olsun şimdiden.

Ben yaklaşık iki yıldır sıkıntı içindeyim,Bir defasında muayene ettiğinde koltuğa oturdum,Kalem gibi kamera ile burun içine giirdiğinde iki burun deliğimde de misket büyüklüğünde et var,bunlar nefesimi engelliyor,Nefes alabilmek için (Otrivine)siprey kullanıyorum.

Bu sipreyi kullandığım saniyelerden itibaren nefes alabiliyorum,bir şekilde o gördüğüm etler siprey sayesinde sanırım büzüşüp küçülüyor e bu ben, 4-5 saat rahat nefes almamı sağlıyor.

Bu durum günde 4-5 sefer tekrarlıyorum (Mecburiyetden)
Gece yatarken sıkıp yatıyorum bu beni sabah'a kadar idare ediyor.
Bu siprey bana zarar veriyormu bunuda bilmiyorum,bazan fıslatırken çekerek yaptığımdan bunun taziğini beynimin içine işlediğini ve hatta gözüme ve şakaklarıma vurduğunu(Sızlattığını 10-15 saniye yaşıyorum.

Ne yapacağım bilmiyorum habire ihmal işte.

Sana da geçmiş olur inşallah Mustafa
Yukarıda yazılanları okuyunca Otrivin'siz nefes alamadığın anlaşılıyor ama Otrivin alışkanlık yapan bir sprey.
Bunun yerine deniz suyu kullanabilirsin mesela.

Arkadaşlar merhaba,

Deviasyon genelde herkesin belalısı. Benimde sorunum var ve araştırma içindeyim. Bu bahar işi bitireceğim. Kemik eğriliğinin başka bir tedavisi yok. Burun tıkanıklığının yol açtığı nefes alma sorunu bir sonraki zamanda kalp yetmezliği, nefes darlığı sorununa dönüşüp yaşlılıkta işin içinden çıkılmaz hale dönüşüyor.

Diğer bir konu otrivine sprey. Otrivine spreyi, geçenlerde uçakta yaşamış olduğum bir sorun yüzünden doktora gittiğimde kulakları incitmiş olduğumdan dolayı, kesinlikle sümkürme işlemi yapmamı ve onun yerine bu spreyi kullanmamı söyledi. Ama uyardı 5 güne kesinlikle geçmeyeceksin. Sprey sıktığında kurşun sıkmış gibi ortalık tertemiz oluyor ve rahat nefes alıyorsun.

Bu sprey burun içindeki etleri büzüştürüp rahat nefes almamızı sağlıyor. Etkisi geçince etler daha fazla şişerek daha çok tıkıyor ve bu şekilde bağılılık yapıyor. Bir forumda otrivine bağımlıları diye konu açılmış. Nette bu sprey için o kadar çok yazı varki okuyunca dehşete düştüm resmen. Okuduktan sonra 3 günde olmama rağmen kutusunu direkt çöpe attım. Bir daha kullanmadım.

Mustafa, bu spreyi kullananların bir süreden sonra koku alma duyusunu kaybettiği yazılıyor. Çok önemli bir detay daha ameliyat olmak isteyene bu ilacı bırakıp 5-6 ay sonra gelmesi yazılanlar arasındaydı. Burun etlerine radyo frekans tedavisi yapılıp sonra ameliyat ediliyormuş.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

Sende mi Brütüs.. 😀

Bursa'dan selamlar 🙂

sigara ve kilo da burun etlerini büyütüyor haberiniz ola.

en azından sigara etkisi yok o zaman , buda bir şeydir.

İsak,
sende önemli yerlere değindin,Bende unutmuşum yazmayı. 🙂

Doktor kilo olayınada değindi,Kilo vermelesin dedi,Her ne kadar çok kilolu olmasakda. 🙂

Sigara konusuda aynen dediğin gibi,Doktor neyseki kullanmıyorsun dedi.
Birde bununlamı uğraşacağız,14 yıl oldu bıraktım,Ancak çok büyük bir içicide değildim zaten. 🙂

Başka önerin varsa alalım. 🙂

Geçmiş olsun Oktay

Şimdiden geçmiş olsun Gökhan,

Sana da geçmiş olur inşallah Mustafa
Yukarıda yazılanları okuyunca Otrivin'siz nefes alamadığın anlaşılıyor ama Otrivin alışkanlık yapan bir sprey.
Bunun yerine deniz suyu kullanabilirsin mesela.

Bursa'dan selamlar 🙂

Bu yazdığın tavsiyeyi bir kez daha duymuştum ancak aynı etkiyi yapmıyor,Bende ürküyorum ama bile,bile şimdilik devam ediyorum.

İstiyorumki biri teşvik etsin,Vesile olsun bu bahaneyle bir bakmışsın operasyona hazırım.

Ama kafada karışık işte.

ben bugün itibariyle 56. günümdeyim, 2 ayı devirmeme 4 gün kalmış sigarasız hayatta.
Ama biraz kilo aldım. Bende o zaman öğrendim burun eti olayını. Tam rahat nefes alacağım derken öğrendimki meğersem aynı etkiyi kiloda yapıyormuş. Neyse hayırlısıyla sigara illetinden kurtuldum. biraz daha zaman geçsin kiloları da veririm , o zaman rahatlarım inşallah.

Estetik yaptırmadıktan sonra çokda acılı sancılı bir operasyon değil. Hele şimdiki tıp teknolojisiyle. Belki sadece burun etleride aldırılabilir.

ben bugün itibariyle 56. günümdeyim, 2 ayı devirmeme 4 gün kalmış sigarasız hayatta.
Ama biraz kilo aldım. Bende o zaman öğrendim burun eti olayını. Tam rahat nefes alacağım derken öğrendimki meğersem aynı etkiyi kiloda yapıyormuş. Neyse hayırlısıyla sigara illetinden kurtuldum. biraz daha zaman geçsin kiloları da veririm , o zaman rahatlarım inşallah.

Senin adına sevindim.

Ancak birinden kurtulmuş,diğer bir tehlike kapıda.
Seninle teknede karşılaştık,Kilo durumun kritik seviyede gibi,Sanki almaya müsait gibisin.

Umarım bu durum için bir girişimde bulunur azimli bir zayıflama sürecine girersin.
İşte o zaman süper hisseder ve yeniden doğmuş gibi olursun. 🙂

Back