Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

NASIL BİR YASAK!

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamın aleyküm abilerim kardeşlerim,
Malum Covid19 tedbirleri kapsamında balıkçılığa gelen yasağı hepimiz biliyoruz ve uymaya çalışıyoruz. Ancak sizlere bir sorum olacak bu yasak kimi kapsıyor , ne tür balıkçılığı kapsıyor , açık uçları varmı? Bilenler yazabilirlermi. Çünkü youtube da görüyoruz millet deli gibi balığa gidiyor göllere derelere adalara yani bu adamlar balık tutuyorlar ve karışan yokmu tekneyle açılanlara falan

çağrıbey

Aktif Üye
Adı
Çağrı ECE
çok saçma bir yasak bu, sırf istanbulda dip dibe olta attıkları için tüm balıkçılığı yasakladılar. benim dağ bayır aşıp shore jig yapmam bakkala gidip ekmek almamdan daha güvenli ama gel de bunu anlat
ben de gizli gizli gidiyorum arada napayım temiz hava almış oluyorum mis gibi

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
çok saçma bir yasak bu, sırf istanbulda dip dibe olta attıkları için tüm balıkçılığı yasakladılar. benim dağ bayır aşıp shore jig yapmam bakkala gidip ekmek almamdan daha güvenli ama gel de bunu anlat
ben de gizli gizli gidiyorum arada napayım temiz hava almış oluyorum mis gibi
Hocam işte saçma sapan bir yasak yani araştırdım bulamıyorum nette maddelerini falan çoğu kişi gidiyor kampa balığa vs. Gidip de boğazda çapari atmıcaz zaten bizim amacımız balıkdan öte sportif zevk amaçlı ama gel de anlat bunu göllerde vs dediğin gibi bakkala gitmekten daha güvenli. Hani bunu söylüyorum diye belki kızanlar olucak ama kimse kusurabakmasın millet deli gibi dışarlarda geziyor çoğu kişi keyfinde biz niye keyfimizi bitirelim ki yasak saçma kısıtlama olabilirdi ama yasak çok saçma . tabiki herşey bizim sağlığımız için daha iyi günler görebilmemiz için ama tehlikeli olmayan şekilde bunlarda yapılabilir gerekli kısıtlamalar dahilinde.

PaniC

Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
takribi 1 aydır bazen 1 saatlik bazen 2-3 saatlik yol yapıyoruz (karşıyaka' dan) meraya ulaşmak için, maalesef her mera da olmuyor çünkü illaki biri polis veya jandarmaya telefon açıp ihbarda bulunuyor. bu nedenle oturum yerlerine uzak veya seni fark edemeyecekleri bir mera bulmalısın, aşağıda eklediğim fotolardaki gibi. bildiğim kadarıyla ticari olmayan 10 metre üstü teknelerle 4 kişi, 10 metre altı teknelerle 2 kişi balığa çıkabiliyorsunuz.

Ekli dosyalar

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
takribi 1 aydır bazen 1 saatlik bazen 2-3 saatlik yol yapıyoruz (karşıyaka' dan) meraya ulaşmak için, maalesef her mera da olmuyor çünkü illaki biri polis veya jandarmaya telefon açıp ihbarda bulunuyor. bu nedenle oturum yerlerine uzak veya seni fark edemeyecekleri bir mera bulmalısın, aşağıda eklediğim fotolardaki gibi. bildiğim kadarıyla ticari olmayan 10 metre üstü teknelerle 4 kişi, 10 metre altı teknelerle 2 kişi balığa çıkabiliyorsunuz.
Hocam işte biz İstanbulda mera konusunda sıkıntı yaşıyoruz bildiğin üzere İstanbulda insan elinin değmediği yer kalmadı diyebilirim çok az yer var ve olan yerlerde sıkıntılı meralar. araştırıcam ama tekneyle serbest de teknesi olmayanlar içinde bir kısıtlamalı uygulama getirilmeli kıyı balıkçıları için.

PaniC

Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam işte biz İstanbulda mera konusunda sıkıntı yaşıyoruz bildiğin üzere İstanbulda insan elinin değmediği yer kalmadı diyebilirim çok az yer var ve olan yerlerde sıkıntılı meralar. araştırıcam ama tekneyle serbest de teknesi olmayanlar içinde bir kısıtlamalı uygulama getirilmeli kıyı balıkçıları için.
asıl istanbul' da oturuyorum 3 senedir izmir' deyim. şuan arkadaşlar ambarlı, yakuplu, kavaklı, mimarsinan ve silivri taraflarına gidiyorlarmış, tabi ulu orta yerlere değil. seninde bahsettiğin gibi keyfi ve zevki deniz olmayanlar için bir problem yok rahatları yerinde ama bu yasak bizim gibi deniz' e ve bu hobiye gönül vermiş olan insanlar için kelimenin tam anlamıyla bir "zulüm" ..

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
asıl istanbul' da oturuyorum 3 senedir izmir' deyim. şuan arkadaşlar ambarlı, yakuplu, kavaklı, mimarsinan ve silivri taraflarına gidiyorlarmış, tabi ulu orta yerlere değil. seninde bahsettiğin gibi keyfi ve zevki deniz olmayanlar için bir problem yok rahatları yerinde ama bu yasak bizim gibi deniz' e ve bu hobiye gönül vermiş olan insanlar için kelimenin tam anlamıyla bir "zulüm" ..
Ben boğaza daha yakın bir taraftayım o taraflar uzak kaçıyor bazen gidiyorum ama bakmak lazım işte tenha yerlere. Sizin de dediğiniz gibi bizim gibi balıkçılığı hayatında en üst noktada tutan bu işe gönül vermis kişiler için bir zulüm rüyalarımıza giriyor ya

Son düzenleme:

Myth

Üye
Adı
Onur Metin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Marmariste bildiğim en kuytu yere gittim,sabaha karşı güneş doğmadan tam başladım 3. Atışta gözüme kör edici bir ışık geldi.Ne oluyor falan gözler kendine gelince sahil güvenlik botunu gördüm:) Toplan git uyarısı olarak aldım döndüm geri. Ufak balıkçı tekneleri açılıyor sorunsuz, yatlardan da serbest sadece kıyıdan yasak:) Yasaklar uzarsa yat alacaz mecbur:) Normalde hep avlandığım kıyılarda polis şeridi gördüm hiç girmedim ama dağ başına bişey demezler sandım malesef yasak.

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Marmariste bildiğim en kuytu yere gittim,sabaha karşı güneş doğmadan tam başladım 3. Atışta gözüme kör edici bir ışık geldi.Ne oluyor falan gözler kendine gelince sahil güvenlik botunu gördüm:) Toplan git uyarısı olarak aldım döndüm geri. Ufak balıkçı tekneleri açılıyor sorunsuz, yatlardan da serbest sadece kıyıdan yasak:) Yasaklar uzarsa yat alacaz mecbur:) Normalde hep avlandığım kıyılarda polis şeridi gördüm hiç girmedim ama dağ başına bişey demezler sandım malesef yasak.
göllerde tehlike az gibi biraz ama jandarma da nefes aldırmıyor canımız iyice sıkıldı bu işe bir çözüm getirmeleri lazım

Myth

Üye
Adı
Onur Metin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bir ara çok umutlandım pandemi kurullarına bırakmışlar bu işi bazı şehirlerde tek başına avcılık serbest olmuş diye duydum ama pek bilgi edinemedim. Her ilin kendi kararı olacak dendi ama hepsi İstanbul ne yaptıysa onu yaptı:(