Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

NOMURA HIRO CAMOU 228 4-17

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu aralar hiç duymadıysam en az 10 kişiden duyduğum ama nedenlerini ve niçinlerini anlatmakta kifayetsiz kaldığım bir konuyu yazmak istedim. Konu hakkında yazarken de bunu konuyla alakalı bir inceleme yazısı ile birleştirmeyi düşündüm. Aslında aynı konuyla alakalı ve gayet aydınlatıcı olduğuna inandığım bir yazımı yıllar önce sizinle paylaşmıştım. İlerleyen bölümde o yazımı da tekrar hatırlatacağım.

Sıklıkla duyduğum ve her duyuşum da gülümseyerek en baştan yanıtlamaya çalıştığım bu soru ve çözüm arayışlarımı burada paylaşırsam en azından bundan sonra aynı konudaki sorulara linkini atarak cevap veririm umuduyla klavye başına oturdum. Umarım birileri için faydalı olur..

Meşhur soru şu; "Hafif sahte kullanacağım ama hedef balığım büyük, Hedef balığım büyük ama bütçem küçük."
İki bilinmeyenli denklem kadar basit görünen bir soru. İnsan gayri ihtiyari ilk duyduğunda X = 2 Y deyip işin içinden çıkmak istiyor ama, aması var. Sorunun devamı bildiğim tüm formüllerin ve kuramların ötesine geçiyor.

-Abi hangi LRF yi alayım?
-Kardeşim gel şu LRF yi aradan çıkart, X=2Y de anlaşalım diyeceğim ama, o LRF ne aradan çıkıyor, ne de akıldan..

Hoş LRF nin ne olduğunu bilsek zaten baştan araya sokmayacağız ama belirli atar ağırlığında çalışan her kamışı LRF olarak nitelendirdiğimiz için ben bile "HE" deyip geçiyorum.. Çünkü insan gibi "Light Rocker, Aji, Mebaru, Aji-Meba, Breamer, Ultra Light Spinner, Sensitive Spinner, Ultra Light Finesse" diye anlatmaya başlarsanız sadece küstah oluyorsunuz.

Soare SS kamışla ve 0.2 gramla av yapıyorum, ama hala O LRF'den ne anlar O shore jigçidir dediklerinde hak veriyorum. Zira 0.2 gramla ve SS Soareyle LRF yapılmaz . Ajing yapılır.. Shore jigçi kimliğimden çıkmak için demek ki 0.1 grama inmem lazım diyorum.. Neyse bunların hepsi farklı bir hikaye..

Konuya geri dönersek; 12 gram WTD sahte -15 gram jig atacaksınız. Hedefiniz kofana veya Levrek buna göre hangi LRF yi almanız lazım? Ben bu sorunun cevabını henüz bulamadım. Sorunun son kısmını göz ardı edip sadece 5-15 gram arası çalıştıracağınız ve hem dişli hemde levrek için kullanacağınız bir kamış sorsanız cevabım var.

"Bir sustain klasiği" başlıklı yazımda olduğu gibi "Ne iş olsa yaparım" diyen, yine Shimano'nun yeni Zodias 268ML veya 270M modeli tam size göre. ama hedefinizin büyüklüğü yanında bütçeniz küçük olunca ister istemez alternatifler arama yoluna gidiyorsunuz.. Bu alternatif arayışları sırasında denediğim her modelde hem düşük atar seviyesinde yeterli erim ve hissiyatı yakalamak, hem de üst atar seviyesinde yeterli enerjiyi ve pop up direncini bulmaya çalışmak zor oldu. Belirli boyun üzerindeki (en uzun 259 cm) light spin kamışlar erimde harikalar yaratıp pop up direncinde sınıfta kalırken, belirli boy altındakiler (denediğim en kısa kamış 185 cm) erim ve aksiyon hissi konusunda bocaladı.

Sonuçta 2.28 mt boyuyla Nomura beklentilerimin %85 ini 750 tl bütçe sınırında gerçekleştiren F/P ürünü olarak ortaya çıktı . Markanın arkasında Cengiz Balıkçılık gibi bir firmanın olması ise bence büyük şans.. Şimdiye kadar ben ve iki arkadaşımın satın aldığı model bu sorunun en doğru cevabı gibi duruyor. Üretici her ne kadar atar aralığını 4-17 olarak belirtse de ülkemizde benim test ettiğim 1.5 mm uç kalınlığında ve 4-16 gr aralığında çalışan modelin yanı sıra 1.6 mm uç kalınlığında ve 5-21 gr aralığında çalışan bir versiyon daha mevcut. Distribütorün stoklarında hangi versiyonun olup olmadığını ise henüz bilmiyorum. Zira elinde 2 farklı versiyon olduğunu distribütör de bilmiyor. Epoxy işçliğinde de bariz fark bulunan iki versiyon arasında 1.5 gram kadar ağırlık farkı da var.. Denediğim 3 kamıştan biri 5-21 diğer ikisi ise 4-16. 5-21 kamışın standart dışı bir üretim hatasından kaynaklanma olasılığı da mevcut. Ancak aradaki işcilik farkı bana kamışların farklı fabrikalarda yapıldığı izlenimini doğurdu. Distribütörden bağımsız üretici kaynaklı bu farklılıkla ilgili detaylar konusunda bilgi edinip sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Sağlıcakla kalın..

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ellerine sağlık Akif abi , gene çok güzel bir yazı olmuş.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Eline sağlık Akif,
Güzel bir yazı olmuş.

Kamışın atarı 10 gr altındaysa LRF deyip geçiyor hemen herkes.
LRf'nin L si olan "Light" kısmı ile F "Fishing" kısmını dikkate alanlar R "Rock" kısmını pas geçiyorlar.
Tek bir takımla merada ne varsa onun peşine düşünülüyor. Herkesin çantasında istavrit için de, iskorpit için de ve levrek-lüfer için de sahteler/silikonlar mevcut. Bu aynı zamanda ekonomi de demek.

Her şey bir yana, bu balıkçılık işi çoğu avcı için keyif olmaktan çıkıp et avlama amacına dönüştü.
Bu durum beni fazlasıyla rahatsız ve mutsuz ediyor.

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
Dogru tespit ben spin icin bir set yaptim fena da olmadi hani ,birkac saatte bir suru lufer de aldim ama zerre keyif almadim,orda olmayi sevdigim merada spinle pek bisey yapilmiyor zaten o yuzden hafif takimlarima geri dondum spini elden cikartiyorum ,onemli olann isin keyfi ve gitmeyi sevdiginiz yerde kullanicaginiz uygun takim gerisi zorlama oluyor keyiften cikiyor

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
EK BİLGİ:
Distrubütor firma ile yapılan görüşmelere istinaden her iki modelde (4-16) / (5-21) stoklarda mevcut. iki farklı parti ve iki farklı karakterde kamış.. Görsel olarak ayrım yapabileceğiniz tek nokta yüzük bağlantısındaki epoksi işçiliği.. Damla şekilli epoksi 5-21 modele Düz epoksi ise 4-16 modele uygulanmış.. Yinede imkanınız varsa Uç kalınlığını ölçerek teyit etmenizi tavsiye ederim. Bu arada her iki modelde boğazda dişli avında testi geçti..

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Akif abinin tavsiyesiyle bir hafta önce kamışı edindim. 7-14 gr arası sahtelerde erimi beni fazlasıyla tatmin etti. Kamış oldukça hassas olsa da balıkla mücadele esnasında fazlasıyla güven veriyor, kendini çok güzel toparliyor. 300-400 gr civarı lüferlerde mücadeleden aldığım keyfi iki katına çıkarttı. Buradan Akif abiye tekrar teşekkür etmiş olayım :)

M. Taha D.

Daimi Üye
Akif abi senin için giriyorum bu foruma bişey yazdı mı paylaştı mı diye.. Eline emeğine sağlık..

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Akif abinin tavsiyesiyle bir hafta önce kamışı edindim. 7-14 gr arası sahtelerde erimi beni fazlasıyla tatmin etti. Kamış oldukça hassas olsa da balıkla mücadele esnasında fazlasıyla güven veriyor, kendini çok güzel toparliyor. 300-400 gr civarı lüferlerde mücadeleden aldığım keyfi iki katına çıkarttı. Buradan Akif abiye tekrar teşekkür etmiş olayım :)
Teşekkürle falan kurtulamazsın. Lüferleri 8 e tamamla. Çalışşşşş. Daha sırada paşalar var .!!!

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Akif abi senin için giriyorum bu foruma bişey yazdı mı paylaştı mı diye.. Eline emeğine sağlık..
Taha .Yanarım yanarım Kayhan la bir paşa ,seninle bir sudak kandıramadım ona yanarım. Allah nasip etsin ilk fırsatta program yapalım. Bu aralar 2. orkinos projem var... Takım toplamaya çalışıyorum :D

M. Taha D.

Daimi Üye
Taha .Yanarım yanarım Kayhan la bir paşa ,seninle bir sudak kandıramadım ona yanarım. Allah nasip etsin ilk fırsatta program yapalım. Bu aralar 2. orkinos projem var... Takım toplamaya çalışıyorum :D
6-7 aya yurtdışına göreve gidiyorum Akif abi nasipse.. 5 sene yokum başka baharlara kaldı artık.. ☺👍