Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma Boxter Bfx 65 Atış Yaparken Makina Kafa Fren Kapağına Misin Dolanması

kafican

Üye
Adı
Kafi can Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar atış yaparken bu sorunla karşılaşıyordum. Misinayı fazla satmışsın demişlerdi. Geçen hafta da İstanbula hem malzeme almak hem de balık tutmak için gittiğimde makaraya yeni misin sardırdım. Yaşadığım sorunu da belirtip ona göre sarmalarını istedim.
Lakin bu sorunla hala karşılaşmaktayım ne yapsam bilemedim, temelden başlayayım dedim.
Bu soruna neler sebep olur? Var olan sorunu düzeltmem için ne gibi önlemler alınabilir? Yahut o kapak frenindeki boş kısmı modifiye edip kapatsam ya da en aza indirsem böyle bir şey mümkün mü?

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar atış yaparken bu sorunla karşılaşıyordum. Misinayı fazla satmışsın demişlerdi. Geçen hafta da İstanbula hem malzeme almak hem de balık tutmak için gittiğimde makaraya yeni misin sardırdım. Yaşadığım sorunu da belirtip ona göre sarmalarını istedim.
Lakin bu sorunla hala karşılaşmaktayım ne yapsam bilemedim, temelden başlayayım dedim.
Bu soruna neler sebep olur? Var olan sorunu düzeltmem için ne gibi önlemler alınabilir? Yahut o kapak frenindeki boş kısmı modifiye edip kapatsam ya da en aza indirsem böyle bir şey mümkün mü?
İhtimalle yüksek hafızalı bir misina kullanıyorsunuz. Bu da misinayı atıştan sonra helezon gibi boşaltıyor ve bahsettiğiniz noktaya dolanıyordur diye tahmin ediyorum. Eğer böyleyse düşük hafızalı/hafızasız misina veya ip kullanmanızı öneririm. Ancak sorun bunun dışındaysa kullandığınız misinayı yazmanız ve belki de fotoğraf gerecektir.

kafican

Üye
Adı
Kafi can Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İhtimalle yüksek hafızalı bir misina kullanıyorsunuz. Bu da misinayı atıştan sonra helezon gibi boşaltıyor ve bahsettiğiniz noktaya dolanıyordur diye tahmin ediyorum. Eğer böyleyse düşük hafızalı/hafızasız misina veya ip kullanmanızı öneririm. Ancak sorun bunun dışındaysa kullandığınız misinayı yazmanız ve belki de fotoğraf gerecektir.
Powerline super premium taktılar sanırım cengiz balıkçılıkta.. Misina hafıza almıyor. 22 lik üstü ama bir 28 - 30 da değil tam hatırlamıyorum ne kalınlıkta sardıklarını. Ancak kilo üstü kefallerden 4 tane çekti, ve bu kefaller hazır kıbrıs takımı kopartan (iğne bağlantısından) kefallerdi. Aynı misinanın 22 liği ise istavrit beden olarak bağladığımda 50 gr lık kurşunla çat çut kopuyor güçlü atmaya çalışınca :D (köstekler düğümsüz bağlandı)
Sonuçta bu misinanın yuvarlak sarmal şekil aldığını görmedim daha. Lakin aynı marka misinada farklı durumlar görmek de daha çok misinadan mı ki dedirtti ama pek de ihtimal veremedim ona.
Makina uzun zamandır yatıyormuş ben almadan önce, olmadı bir bakım yaptırayım diyorum cengiz balıkçılığa bir daha gidince. Ama misina sardırırken falan iyi durumda dedi gözle kontrol edip.
Olmadı kafa freni ile makara arasında kalan o azıcık boşluğu silikonla kapayıp parmağı yağa patırıp bir sıyırsam mı ? ( Ne de olsa silikonu içeriye doldurmadıkça gerektiği zaman kafa frenini rahatça ayarlayabilirim. çevirince silikonu söker zaten.)