Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma ceymar tele surf 430m 100-250gr 6parça surf kamişi

gökhanpehlivan76

Yeni Üye
Adı
Gökhan P.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Başta konuyu açtım. Sonra baktım işin boyutu değişti sustum.
Okuma ceymar 430 cm 100 250 gr telesurf kamışı düşünenler için benim fikrim olumlu.
Hatta kamışın ikincisinide aldım. Aslında 3 parçalısını düşündüm ama o an ellerinde yoktu. Ve değişim yapmam gerekiyordu. Mecbur kaldım ikincisinide telesurf aldım. Ama inanın pişman olmadım. Tatilde yanımda shimano ultegra 3 parçalı dahil 4 adet surf kamış ile gittim. Ve son dört gün yanlızca iki adet ceymar ile av yaptım. Hafif dengeli ve erimi çok iyi. İki kamışıda yemlide 140 gr ile kullandım. Balığı çekerken esnekliği rüzgarda ucunun oynamamsı artıları. 140 150 gramda erimide çok iyi.
Ha kurşun arkasına gider gitmez bilmem.
Ama yemlide çaparide çok iyi.
Yemlide okuma trio salt 60 makina ve shimano ultegra 14000 ile
Çaparide ceymar 55 ve daiwa bg4500 ile kullandım.
Her ne şekilde olursa olsun hafif dengeli erim mesafeleri çok iyi.
Üç parçalısı telesurf e göre nasıldır bilmiyorum.
Ama okuma ceymar 430 100 250 gram telesurf kamış sizi yarı yolda bırakmayacak tam tersi kullanım amacınız doğrultusunda sizi memnun edecek bir kamış..

gökhanpehlivan76

Yeni Üye
Adı
Gökhan P.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba skarpi 66 ben avenger 420 le ceymar 430 tele arasında karar vermedim.boğazda capari le istavrit avlamak düşüniyorum. Ve yeri geldimi rapala da atmak,Cinekop ve Sarıkanat için.Yemli sevmem
Rapalada denedınizmi?Karma kullanım için hangisi daha rahat ettirir?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba skarpi 66 ben avenger 420 le ceymar 430 tele arasında karar vermedim.boğazda capari le istavrit avlamak düşüniyorum. Ve yeri geldimi rapala da atmak,Cinekop ve Sarıkanat için.Yemli sevmem
Keşke öyle her kullanım için bir kamış olsa idi.
Hem çapari hem yemli üstünede rapala çalışacaksınız ki hemde boğazda. Çok zor.
Ağırlık rapala derseniz 3 parça bir kamış bakın. 250 gram atarlı. Telesurf kamış rapalada 3 parça kadar sağlam ve dayanıklı olmaz. Tele surf kamışlar yüksek gramajlı kurşunlu rapala çalışmalarında belli bir zaman sonra özellikle epoksi sorunu yaşıyor. 3 parça kamışlar rapala çalışmalarında hem erim olarak hemde sağlamlık konusunda daha avantajlı.
Boğazda rapala çalışması demek güçlü akıntıda en az 150 gram kurşun yeri geldiğindede 180-200-250 gr demektir. Bu nedenle en iyisi 3 parçadır. Aynı zamanda çapari düşündüğünüzdede yine 3 parça kamışlar sizi kesinlikle tatmin eder.
Ben rapala hiç kullanmadım. Benim hastalığım ise yemli av. Okuma ceymar 430 telesurf bu konuda beni tatmin ediyor. Ceymar telesurf ile 180-200 gram ile ciddi kuvvetli asılıyorum. Hiç bir problem sorun yaşamadım. Hissiyatı yemlide çok iyi. Rüzgarda yaprak gibi sallanmıyor.
Çapari için ise atarı daha düşük okuma carbonit pro telesurf 420 200 gr kamışı kullanıyorum. 100-125-150 gr ile. Esnemesi toparlanması erimi hissiyatı çok iyi.
Ama rapala derseniz 3 parça derim.
Forumdan Kankurt beyin tavsiyesi ile shimano ultegra bx-i 3 parça tubular kamış almıştım. Bir iki kere rapala denedim. Balıkta aldım. Ama beni cezbetmedi. Yanlız şunu gördüm rapala için kamış kesinlikle 3 parça olmalı.
Avangeri eleyin derim naçizane. Rapalaya gelmez.
Ceymar telesurf sizi çaparide kesinlikle üzmez. Ama rapala derseniz 1 bilemediniz 2 senede yorarsınız kamışı.
Ben bu gün rapala atıcam desem shimano ultegra okuma makaira vega potenza gibi güçlü kamışları tercih ederim. Arada güzel bir 200 gr atarlı hafif telesurf düşürür onuda çaparide kullanırım.
Yada parayı sorun etmeyeceksem eğer okuma salina 3 parça alır bir sezon rapalada doya doya kullanır öldürmeden satarım. Ki genelde öyle yapıyorlar. İkinci el siteler şu anda salina 3 parça doldu.
Yine forumdan Harun beyin tavsiyesi ile okuma makaira düşüncesindeyim 3 parça şu sıralar. İndirimde denk getirebilirsem. 3 parça kamış ile av yapmak çok daha farklı.
Yanlız tabii rapala + ağır kurşun + boğaz = güçlü bir makina demektir. Orasıda ayrı bir konu.
Kafanızı karıştırdığımdan eminim.
Kısacası avenger out.
3 parça in diyeyim.
Gerisi size ve kesenize kalmış.

Son düzenleme:

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Keşke öyle her kullanım için bir kamış olsa idi.
Hem çapari hem yemli üstünede rapala çalışacaksınız ki hemde boğazda. Çok zor.
Ağırlık rapala derseniz 3 parça bir kamış bakın. 250 gram atarlı. Telesurf kamış rapalada 3 parça kadar sağlam ve dayanıklı olmaz. Tele surf kamışlar yüksek gramajlı kurşunlu rapala çalışmalarında belli bir zaman sonra özellikle epoksi sorunu yaşıyor. 3 parça kamışlar rapala çalışmalarında hem erim olarak hemde sağlamlık konusunda daha avantajlı.
Boğazda rapala çalışması demek güçlü akıntıda en az 150 gram kurşun yeri geldiğindede 180-200-250 gr demektir. Bu nedenle en iyisi 3 parçadır. Aynı zamanda çapari düşündüğünüzdede yine 3 parça kamışlar sizi kesinlikle tatmin eder.
Ben rapala hiç kullanmadım. Benim hastalığım ise yemli av. Okuma ceymar 430 telesurf bu konuda beni tatmin ediyor. Ceymar telesurf ile 180-200 gram ile ciddi kuvvetli asılıyorum. Hiç bir problem sorun yaşamadım. Hissiyatı yemlide çok iyi. Rüzgarda yaprak gibi sallanmıyor.
Çapari için ise atarı daha düşük okuma carbonit pro telesurf 420 200 gr kamışı kullanıyorum. 100-125-150 gr ile. Esnemesi toparlanması erimi hissiyatı çok iyi.
Ama rapala derseniz 3 parça derim.
Forumdan Kankurt beyin tavsiyesi ile shimano ultegra bx-i 3 parça tubular kamış almıştım. Bir iki kere rapala denedim. Balıkta aldım. Ama beni cezbetmedi. Yanlız şunu gördüm rapala için kamış kesinlikle 3 parça olmalı.
Avangeri eleyin derim naçizane. Rapalaya gelmez.
Ceymar telesurf sizi çaparide kesinlikle üzmez. Ama rapala derseniz 1 bilemediniz 2 senede yorarsınız kamışı.
Ben bu gün rapala atıcam desem shimano ultegra okuma makaira vega potenza gibi güçlü kamışları tercih ederim. Arada güzel bir 200 gr atarlı hafif telesurf düşürür onuda çaparide kullanırım.
Yada parayı sorun etmeyeceksem eğer okuma salina 3 parça alır bir sezon rapalada doya doya kullanır öldürmeden satarım. Ki genelde öyle yapıyorlar. İkinci el siteler şu anda salina 3 parça doldu.
Yine forumdan Harun beyin tavsiyesi ile okuma makaira düşüncesindeyim 3 parça şu sıralar. İndirimde denk getirebilirsem. 3 parça kamış ile av yapmak çok daha farklı.
Yanlız tabii rapala + ağır kurşun + boğaz = güçlü bir makina demektir. Orasıda ayrı bir konu.
Kafanızı karıştırdığımdan eminim.
Kısacası avenger out.
3 parça in diyeyim.
Gerisi size ve kesenize kalmış.
Nacizane fikrim,
Makaira yı da sen ele @SKARPİ66 ;)
Nasıl birşey istediğine karar ver alternatif bulalım ;)

Rastgelsin

Avenger @SKARPİ66 nin de dediği gibi out.
4,30 üç parça ceymar hem çaparide hem de kurşun arkasında işinizi görecektir ziyadesiyle.
Ha derseniz ki iyi birşey alayım Shimano Ultegra , vega potenza xtune, Daiwa prime caster, shimano surf leader ultra .... gibi gibi alternatifler var,

Bu tamamen sizin tercihlerinize ( aksiyon bakımından ) ve ayrılan bütçeye bağlı

Gönlünüzce olsun ;)