Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma ceymar tele surf 430m 100-250gr 6parça surf kamişi

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Muhayyer haklısınız. Çöp kamış yoktur, sadece "amaca uygun olmayan kamış" vardır. :)
Hatta boğazın dışına gitmeye de gerek yok, boğazda surften de spinden de fazla kullandığım kamış 75-150 atarlı ucuz bir kamış.
Evde bundan başka 5 farklı kamış dururken, ben en çok bunu eskitiyorum.
Herkese göre çöp, bana göre çikolata. :D

onrayt

Aktif Üye
Noktayı da ben koyayım :)

Salina 3 parça kullanıcısı olarak yaklaşık 1 ay önce ceymar 430 cm 250 gr kamış aldım.
Bu kamıs salina'ya göre yumuşak kalıyor ama rahatsız da etmiyor.
Sanırım ben meşe dalına (salina) alıştığım için yumuşak da gelmiş olabilir ama avlanma sürem resmen uzadı.
200 grama kadar çıktım sorun çıkarmadı.
Yemli ve çaparide hassasiyeti çok iyi kurşun arkası için fazlaca deneyimleyip alışmak gerekiyor.
Halka ve fincanlar fuji ama bir tık kalitelisi olabilirmiş.
Sonuç olarak boğazda karma av için tavsiye ederim.
Ama favorim üretimi olmayan salina 3 teleskobik ve avenger modelleri.
Rastgelsin.

Spin Fishing

Aktif Üye
Adı
Burak
Merhaba,

Lineaeffe spider surfer almıştım ama kullanmak hiç nasip olmadı. Kurşun arkası için uygun bir kamış değil sanırım. Ben hem çapari hem de kurşun arkası için kullanabileceğim bi kamış bakayım dedim. Bugün Cengiz'e gittiğimde okuma ceymar telesurf 430 100-250 kamışı gördüm. Gayet kaliteli görünüyor. Kamışı kullanannlar olarak yorumlarınız nelerdir, tavsiye eder misiniz?

Spin Fishing

Aktif Üye
Adı
Burak
Bugün kamışı değiştirdim. Balık sezonu bitti gibi ama deneryebilirsem kamış hakkındaki yorumlarımı yazarım.

mahmutsefa

Yeni Üye
okuma ceymar 100-250 3 parçalı kamışı alan, kullanan var mıdır?
boğazda kurşun arkası disiplini ile palamut ve dişli avcılığına uygun olarak fikir beyan edebilecek olan var mıdır?
ve bu kamışa makina kombinleyecek olsanız neyi tavsiye edersiniz ( tt power ve harici? )

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
okuma ceymar 100-250 3 parçalı kamışı alan, kullanan var mıdır?
boğazda kurşun arkası disiplini ile palamut ve dişli avcılığına uygun olarak fikir beyan edebilecek olan var mıdır?
ve bu kamışa makina kombinleyecek olsanız neyi tavsiye edersiniz ( tt power ve harici? )
Geçen sene tubertini plus 6000 ile ( Diğer seti satmıştım) ziyadesiyle güzel avlar yaptım , yumuşak olmayan Hatta biraz tatlı sert yapısı var , makineleri gibi fiyat performans kamış tir
Yolda bırakmaz, alırken bağlantı larını kontrol edin , Bende ilk aldığım sıkışma yapmış ertesi gün değiştirmiştim

Makine tamamen sizin ekonomik tercihinize bağlı ;)

mahmutsefa

Yeni Üye
Geçen sene tubertini plus 6000 ile ( Diğer seti satmıştım) ziyadesiyle güzel avlar yaptım , yumuşak olmayan Hatta biraz tatlı sert yapısı var , makineleri gibi fiyat performans kamış tir
Yolda bırakmaz, alırken bağlantı larını kontrol edin , Bende ilk aldığım sıkışma yapmış ertesi gün değiştirmiştim

Makine tamamen sizin ekonomik tercihinize bağlı ;)
çok teşekkür ediyorum. kamış kafamda netleşti artık. bu kamışa tt power makina almak niyetindeyim. fakat ya 780 lira verip yıldız balıkçılıktan alacağım ya da aliexpressten makina alıp satan arkadaşlardan 400-450 liraya alacağım. Bu noktada da aslında bir fikir talebim var üye arkadaşlardan. aliekspress ürünü tt powerda sıkıntı yaşar mıyım? aradaki farkı ipe, rapalaya yatırmak çok cazip çünkü

cem1

Aktif Üye
Adı
Cem Oran
çok teşekkür ediyorum. kamış kafamda netleşti artık. bu kamışa tt power makina almak niyetindeyim. fakat ya 780 lira verip yıldız balıkçılıktan alacağım ya da aliexpressten makina alıp satan arkadaşlardan 400-450 liraya alacağım. Bu noktada da aslında bir fikir talebim var üye arkadaşlardan. aliekspress ürünü tt powerda sıkıntı yaşar mıyım? aradaki farkı ipe, rapalaya yatırmak çok cazip çünkü
Kamış konusunda kafanızı karıştırmak istemem ama Alba star ın Supercast modeline bakmanızı öneririm. Bende ve 3 arkadaşımda da var ve hepimiz memnunuz. 3 parça 250 gr atarlı bir kamış. En ağır attığım kurşun 230 gr oldu ve mesafe gayet güzel. Hissiyatı vs gayet güzel bir kamış. Yemli av da da kullandım bir kaç defa gayet güzeldi. Bu kamışı Potenza Süpercore ve Yuki Saiko A10 ile değişimli kullanıyorum tavsiye ederim. Fiyatı yanılmıyorsam TL 350 civarı olması lazım. Makina ikinci el düşünürseniz Daiwa BG 4500 var.

mahmutsefa

Yeni Üye
Kamış konusunda kafanızı karıştırmak istemem ama Alba star ın Supercast modeline bakmanızı öneririm. Bende ve 3 arkadaşımda da var ve hepimiz memnunuz. 3 parça 250 gr atarlı bir kamış. En ağır attığım kurşun 230 gr oldu ve mesafe gayet güzel. Hissiyatı vs gayet güzel bir kamış. Yemli av da da kullandım bir kaç defa gayet güzeldi. Bu kamışı Potenza Süpercore ve Yuki Saiko A10 ile değişimli kullanıyorum tavsiye ederim. Fiyatı yanılmıyorsam TL 350 civarı olması lazım. Makina ikinci el düşünürseniz Daiwa BG 4500 var.
Albanın kamışı potenza ve saikoa10 ile değişmeli kullanılabiliyorsa :) kesinlikle düşünülmesi gerekir ve benim fikirler yine karışır :)
Bg4500 siz de mi var yoksa genel olarak var manasında mı dediniz?

cem1

Aktif Üye
Adı
Cem Oran
Albanın kamışı potenza ve saikoa10 ile değişmeli kullanılabiliyorsa :) kesinlikle düşünülmesi gerekir ve benim fikirler yine karışır :)
Bg4500 siz de mi var yoksa genel olarak var manasında mı dediniz?
Albastar Supercast tam bir fiyat performans ürünü. Söylemeye çalıştığım bu. Yoksa tabii kalite olarak diğer iki kamışın yerini tutmaz. Tercihiniz sert kamış değilse bu kamışa da bakmanızı öneririm. Bu arada Daiwa BG 4500 bende var. İkinci el temiz az kullanılmış. Birde bendeki makina TC de satılan 5.7:1 devirli olanlardan değil. Bendeki 4.9:1 bilginize.