Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma Dead Ringer 1-8 Port Fish Wily Nash 210cm 1-10 Kamış

Rodosto

Aktif Üye
Adı
Dogukan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu kamışlar balığı sudan kesip kaldırmak için değil zaten.Sağlamlıktan kastınız bu ise eğer.İri balık kaldırırken ya da sıfır kalama ile bütün lrf kamışları kırılır iri balıkta.Ama doğru kullanımda balığı kıyılatırken iki kamışta sağlamdır.

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bende Lrf'ye yeni başlayacağım, bu zamana kadar yaşadığım yer itibariyle surf kamış ile tatli suda avlandım ancak Antalya'ya tasininca yeni tekniklere heves saldim.. Düşündüğüm kamislarda konu sahibinkilerle ayni ama bilmedigimden soruyorum lrf kamisin sertlik ve yumuşaklığı kullanicinin zevkine kalmış yaziyorlar forumlarda ama arti yada eksileri nedir bu sertlik durumunun? Ayrica 3-10 atarli bir kamis ile sadece silikon mu atilir yoksa 5 gr sahtelerin atilmasinda herhangi bir sakinca varmidir?

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende Lrf'ye yeni başlayacağım, bu zamana kadar yaşadığım yer itibariyle surf kamış ile tatli suda avlandım ancak Antalya'ya tasininca yeni tekniklere heves saldim.. Düşündüğüm kamislarda konu sahibinkilerle ayni ama bilmedigimden soruyorum lrf kamisin sertlik ve yumuşaklığı kullanicinin zevkine kalmış yaziyorlar forumlarda ama arti yada eksileri nedir bu sertlik durumunun? Ayrica 3-10 atarli bir kamis ile sadece silikon mu atilir yoksa 5 gr sahtelerin atilmasinda herhangi bir sakinca varmidir?
solid ve tubular için Kamış Tercihinde Dikkat: Tubular Kamışa Solid Uç - LRF Olta
her ne kadar solid ve tubular zevke göre değişse de elit kamışların hepsi tubular kamışa solid uçludur. full tubular bir nebze uysa da full solid gerçekten tavsiye etmiyorum çok şey kaçırıyorsunuz solidçiler :)
3-10 atarlı kamışla atar aralığındaki her şeyi atabilirsiniz.
antalyada genelde ağır jig ve maket balık kullanılıyor diye biliyorum, lrfden ziyade güzel bir spin set yapsanız sanki daha iyi olmaz mı?

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
solid ve tubular için Kamış Tercihinde Dikkat: Tubular Kamışa Solid Uç - LRF Olta
her ne kadar solid ve tubular zevke göre değişse de elit kamışların hepsi tubular kamışa solid uçludur. full tubular bir nebze uysa da full solid gerçekten tavsiye etmiyorum çok şey kaçırıyorsunuz solidçiler :)
3-10 atarlı kamışla atar aralığındaki her şeyi atabilirsiniz.
antalyada genelde ağır jig ve maket balık kullanılıyor diye biliyorum, lrfden ziyade güzel bir spin set yapsanız sanki daha iyi olmaz mı?
Bilinen adıyla at-cek yontemine yeni gececegim icin genelde kiyidan ve kayaliklardan yapacagim, tek endiselendiren beni spin yaparim da trofe balik alamam yada beklediğim verimi alamazsam at-cekten sogurmuyum diye lrf ile baslayayim da baligin vuruslarini hedef balik gozetmeksizin hissedip yakalayip bu yonteme cabuk isinmami saglamak acikcasi yoksa aklimda spin var.. peki 7-35 lik bir kamış ile lrf yada spin yapilsa verimi ne olur?

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bilinen adıyla at-cek yontemine yeni gececegim icin genelde kiyidan ve kayaliklardan yapacagim, tek endiselendiren beni spin yaparim da trofe balik alamam yada beklediğim verimi alamazsam at-cekten sogurmuyum diye lrf ile baslayayim da baligin vuruslarini hedef balik gozetmeksizin hissedip yakalayip bu yonteme cabuk isinmami saglamak acikcasi yoksa aklimda spin var.. peki 7-35 lik bir kamış ile lrf yada spin yapilsa verimi ne olur?
spin olur ama lrf olmaz. lrf için yani 3-5gramdan sonrası zaten light spine giriyor. lrf işi 1 2grlık iş. 7-35 spine uygun ancak okuma geforce kamışsa baktığınız kamış aman diyeyim almayın

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
spin olur ama lrf olmaz. lrf için yani 3-5gramdan sonrası zaten light spine giriyor. lrf işi 1 2grlık iş. 7-35 spine uygun ancak okuma geforce kamışsa baktığınız kamış aman diyeyim
almayın
Fladen vantage yada Catanayi okudum 10-40 gr onlarida kullananlar başlangıç icin iyi olduğunu söylemişler..simdi o zaman soyle bir soru sorayim 10-40 atarli bir spin kamışı ile 3-4 gramlik bir jighead ile av yapabilmem icin ne yapmam gerekiyor? Zargana topu, samandira arkasi yada kistirma kursunu vs?? Yoksa kullanacagim sahtenin o gramaj araliginda mi olmasi lazim?

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Fladen vantage yada Catanayi okudum 10-40 gr onlarida kullananlar başlangıç icin iyi olduğunu söylemişler..simdi o zaman soyle bir soru sorayim 10-40 atarli bir spin kamışı ile 3-4 gramlik bir jighead ile av yapabilmem icin ne yapmam gerekiyor? Zargana topu, samandira arkasi yada kistirma kursunu vs?? Yoksa kullanacagim sahtenin o gramaj araliginda mi olmasi lazim?
lrf aksiyonu ile 10-40 kamışla kendinize işkenceden başka bir şey yapamazsınız :) ama top arkası silikondan bahsediyorsanız o antalyada epey geçerli bir yöntem özellikle falezlerden çok güzel yazılı alınıyor. genelde uygun gramajda zargana topu veya bombardo arkasına yaklaşık bir kamış boyu köstek ucuna da silikonla atıp düz çekiyorsunuz. bu yöntemde jigheade falan gerek yok uygun boyutta iğneye silikonu (silikona örnek redgill veya raglou) geçirmeniz kafi.

haslantas

Yeni Üye
Adı
Hasan Aslantas
Kan Grubu
O Rh Pozitif
okuma alaris 20 als makine
okuma dead ringer 1-8 kamış
kendo x4 120mt 0.08 ip
stark 0.20 mm lider seti aldım