Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma G force spin kamislari

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çeşmeli nin google mapste ki yeri yanlış.Kızlar ağasından Balık restoranlarına giderken solda,son 4 yolu geçtikten hemen sonra.Balık restoranlarına yakın.
Geçen hafta makinanın dağılan klavuz rulmanını değiştirttim orada. 10 TL aldılar.
Vallahi çok iyiymiş. Bizi burada ne biçim kazıklıyorlar belli değil. O yüzden en kısa zamanda oraya geleceğim akşama kadar gezeceğim. Ne ihtiyacım varsa hepsini oradan alacağım. Aslında kamışı da getirmek istiyorum en son halkasını da orada değiştireceğim olmazsa. Teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öncelikle ben daha bile ucuza almıştım 2 sene önce. Kamış fiyatına göre 9 numara 10 numara olamamasının sebebi galiba en ön halkası mono misina kullanımında 3-4 atışta bir misinanın bir kısmını kestirecek kadar yıpranma yapıyor ip ile kullanırsanız daha iyi edersiniz. Kamışın en iyi attığı ve aksiyon verdigi sahte bence kendo seabass 125f 21gr. Ilk sarıkanatımı ve kaba lüferimi bu kamışla almıştım.
Mrb aynı kamışın 2.40 15 -40 gr olanını kullandım . Arkadaşın dediği gibi uç halka mono misinayı kesiyor çözümü uygun uç yakarak halletmiştim . Ben 15- 30 gr kaşık kullandım atım erimi olarak aynı idi bayılma yapmadı . Kamış ağırlığını da hesaba katınız bu kamışın 7- 35 olanı 275 gr . Bütçeyi 100 yapabilirseniz 2 nci el 180 -200 gr kamış ağırlığına sahip catana veya başka kamışlara bakabilirsiniz , Ama kamış ağırlığı söz konusu değil diyorsanız g force kamış ufak bir modifiyeyle ideal olur .Rastgele :)
Evet arkadaşlar, bu kamış ucunda kendo seabass minnow 125f 21 gr sahte olan misinayı kesti :) şimdi ilk iş o son halkayı değiştirmek, ve yeni bir kendo almak. Akılsız başın cezasını cüzdanım çeker.

Can Kurtul

Üye
Adı
Can K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet arkadaşlar, bu kamış ucunda kendo seabass minnow 125f 21 gr sahte olan misinayı kesti :) şimdi ilk iş o son halkayı değiştirmek, ve yeni bir kendo almak. Akılsız başın cezasını cüzdanım çeker.
Görünen köy kılavuz istemezmiş. Bence yine kendo iplerden edinin en azindan 4 kat bir örgü de olur

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Görünen köy kılavuz istemezmiş. Bence yine kendo iplerden edinin en azindan 4 kat bir örgü de olur
Biraz önce gidip o kamışın son fincanını değiştirdim. Artık öyle bir olay yaşanmaz diye düşünüyorum. Fakat daha önce 2 kez o eski fincanla avlandığım için acaba şu an üzerindeki misina her hangi bir zorlamada kopma yapar mı? yani 2 avlanmada komple yıpranmış mıdır misina? Eğer öyle ise daha önce 20lik bir daiwa misina almıştım onu kullanmayı düşünüyorum.

Can Kurtul

Üye
Adı
Can K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Biraz önce gidip o kamışın son fincanını değiştirdim. Artık öyle bir olay yaşanmaz diye düşünüyorum. Fakat daha önce 2 kez o eski fincanla avlandığım için acaba şu an üzerindeki misina her hangi bir zorlamada kopma yapar mı? yani 2 avlanmada komple yıpranmış mıdır misina? Eğer öyle ise daha önce 20lik bir daiwa misina almıştım onu kullanmayı düşünüyorum.
En uctaki kısım asınıyor normalde atış sırasında yani 2-3mt ve biraz sonrasini yoklayin elinizle

Herkese mutlu pazarlar burdaki ustatlara spinle alakali aklima takilan soru su akıntısız yerde direkt rapalayi yollayip keyifli av yapılabiliyor fakat istanbulu dusununcs simdi spin kamisla (okuma gforce) düşünüyorum direk rapalayi atsak onun kayma durumu ve yandakilere takimlarinj alma durumu yasanirmi kendime yapilmasini. Hic sevmem bundan dolayi yapmamak için elimden geleni yaparim bu konuda bir aciklama yaparsanız sevinirim

Yılmaz KAVAL

Aktif Üye
Adı
Yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mrb aynı kamışın 2.40 15 -40 gr olanını kullandım . Arkadaşın dediği gibi uç halka mono misinayı kesiyor çözümü uygun uç yakarak halletmiştim . Ben 15- 30 gr kaşık kullandım atım erimi olarak aynı idi bayılma yapmadı . Kamış ağırlığını da hesaba katınız bu kamışın 7- 35 olanı 275 gr . Bütçeyi 100 yapabilirseniz 2 nci el 180 -200 gr kamış ağırlığına sahip catana veya başka kamışlara bakabilirsiniz , Ama kamış ağırlığı söz konusu değil diyorsanız g force kamış ufak bir modifiyeyle ideal olur .Rastgele :)
@Hasan genc bey, çözümü uygun uç yakarak halletmiştim, demişsiniz nasıl olduğunu biraz detaylandırırmısınız. bizde öğrenbip uygulayalım. Teşekkürler.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Hasan genc bey, çözümü uygun uç yakarak halletmiştim, demişsiniz nasıl olduğunu biraz detaylandırırmısınız. bizde öğrenbip uygulayalım. Teşekkürler.
Yılmaz bey merhabalar, ben de aynı sorundan muzdarip oldum. Arkadaşın dediği gibi son halkayı değiştirince problemim çözüldü. Ben Kuşadası'nda yaşıyorum bu tür işlerin baya pahalı olduğu yerlerden birindeyim. Buradaki bir balık malzemesi satan yere gittim, yaptırmak için verdim. Ben 20 lirayı falan gözden çıkarmıştım ancak bu işlemden sadece 2,5 TL aldı. Ayrıca elinizde eski, kırık bir kamış var ise kendiniz bile yapabilirsiniz. Şöyle ki en uç halkanın bağlantı noktasını çakmakla 20 saniye kadar ısıtırsanız o ısıttığınız halka biraz asılınca ele gelir. Daha sonra uygun yeni halkayı takacağınız yere hızlı yapıştırıcılardan birini sürüp bir süre bekleyeceksiniz. Biz bu şekilde yaptık hiç bir problem yok şimdilik. Yaklaşık 5-6 kere ava gittim atarken yaptığım hatalardan dolayı bir iki kere misina kopma tehlikesi geçirdi :) eski halka olsaydı kesin kopmuştu.

Yılmaz KAVAL

Aktif Üye
Adı
Yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@balikyakalayamayanbalikci Bigi için teşekkürler. dun bende g force ile ilk atış denemisini yaptıkdan sonra kontrol ettim sıfır misina da 10. atış sonrası yıpranma olustu. 22 no misina da bu yıpranma panık yaptırdı. malum beklenen paşalar yolda, buluşmaya az kaldı. bu işlemi ben kendım yapmakda saglam olması acısından biraz tereddutluyum . bir uzmandan desdek almak daha iyi olacak gibi.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@balikyakalayamayanbalikci Bigi için teşekkürler. dun bende g force ile ilk atış denemisini yaptıkdan sonra kontrol ettim sıfır misina da 10. atış sonrası yıpranma olustu. 22 no misina da bu yıpranma panık yaptırdı. malum beklenen paşalar yolda, buluşmaya az kaldı. bu işlemi ben kendım yapmakda saglam olması acısından biraz tereddutluyum . bir uzmandan desdek almak daha iyi olacak gibi.
Yalnız ben bu konularda pek tecrübeli olmasam da, bu kamışın fiyat ve performans olayı çok iyi. Erimi de yüksek. Okuma G-Force 270 7-35