Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma Lrf Vsystem / S662ul Kamış Seçimi Yardım Lütfen.. / Seçildi.

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Merhaba Sevgili Hobidaşlar,

İki kamış arasında tercih yapmakta zorlanıyorum ve gidip yerinde inceleme fırsatım olmadığı için kullananlar bilenler varsa deneyimlerine ihtiyaç duymaktayım.

1. Okuma V system 195 lrf 2-10gr (biraz önce bu kamışın orta sertlikte bir kamış olduğu bilgisini aldım, doğru mudur?)
2. Okuma S662UL lrf 198 1-8gr

Aksiyonları konusunda bilginiz var mıdır? Sert mi Esnek mi?

Fazla esnek kamışları sevemedim, her atışta lambır lumbur kendini geri toplayamayan kamışlardan olsun istemediğim için aksiyonlarının sert olması konusunda da kamışın özelliklerinden bir veriye ulaşamıyorum.

Şimdiden değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkürler..

Son düzenleme:

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Bu ürünleri kullanarak tarihe geçen ilk insan olacağım heralde :)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Belki bu boyları değilse bile yazdığınız marka kamışların farklı boylarını kullanan arkadaşlarımız vardır mutlaka. Dönüş olacaktır gördüklerinde.
Ancak ben her iki kamışı da kullanmadım ama neden tercihinizi 195 ve 198 cm gibi iki kamış arasında sınırladığınızı merak ettim.
Avlanmak istediğiniz yer göl veya dereler mi?

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Kullanmadım ama inceledim sert aksiyonlu bir kamış, ucu LRF kamışlara oranla sanki biraz kalın.

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Merhaba Adem Abi,

İlgin için teşekkür ederim. Ben biraz sabırsızım :)

Boyların 2 metreyi geçmemesi, ürünü max düzeyde portatif kullanabilmek, hem araç vb yerlerde, seyahat sırasında muhafaza edebilmek hem de zaten meralarım düz ayak olduğu için bu boyları tercih etmek istedim. Boy ile atar mesafesinin doğru orantıda olduğunu düşündüğünüz için mi sordunuz acaba?

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
yok ondan değil de daha ziyade göl veya dere kenarlarında etrafta fazla ağaç çalı çırpı olduğundan, atarken takılmaması için kısa kamış tercih edebiliyorlar. Kaldı ki 2.10 kamışla arasında 6 cm civarı bir taşıma farkı oluyor 198'in. açıldığında ise 12 cm. Ama o 12 cm erimde ciddi bir katkı yapar diye düşünürüm. Ben şahsen nomura akira 2.10 kullanıyorum. Kendini çok kolay toplayabilen bir yapısı var. Fiyat aralığı da senin seçimlerinden çok farklı değildir sanırım. Bir bak istersen.

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
yok ondan değil de daha ziyade göl veya dere kenarlarında etrafta fazla ağaç çalı çırpı olduğundan, atarken takılmaması için kısa kamış tercih edebiliyorlar. Kaldı ki 2.10 kamışla arasında 6 cm civarı bir taşıma farkı oluyor 198'in. açıldığında ise 12 cm. Ama o 12 cm erimde ciddi bir katkı yapar diye düşünürüm. Ben şahsen nomura akira 2.10 kullanıyorum. Kendini çok kolay toplayabilen bir yapısı var. Fiyat aralığı da senin seçimlerinden çok farklı değildir sanırım. Bir bak istersen.
Bakicam abi tesekkur ederim , okuma nin saglam bir servisi var ve spin urunlerimden biliyorum cok memnunum onun icin pek okuma disina cikma taraftari degilim.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bakicam abi tesekkur ederim , okuma nin saglam bir servisi var ve spin urunlerimden biliyorum cok memnunum onun icin pek okuma disina cikma taraftari degilim.
nomura da cengiz balıkçılığın bünyesinde. okuma'dan hiç farkı yok.