Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma Raw 2 65 Mi Shimano Biomaster Sw8000 Pg Mi

tmac48

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konu başlığında belirttiğiniz her iki makina modeli arasında değerlendirme yaparsak, yaparsak diyorum, yapmak bile yanlış olur. Ben kıyaslamam bile.
Üstad değerlendirmesi bedava .Yorumunuzu yapınız lütfen .

rıza

Üye
Adı
rıza e
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam ben tekne avlarımda azores blue 55 kullanıyorum ve çok memnunum.Bir inceleyip listenize almanızı tavsiye ederim.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Jig yapmıyorum ama bir gün onu da yaparım diye raw 2 65 aldım .55 lik çok iyi olurmuş sonradan anladım .Bana dipten takımı zorlanmadan seri bir şekilde saran hafif bir makina lazımmış .Bu saatten sonra da jige başlayacağımı düşünmüyorum zaten .Bazen raw 2 65 e izmarit ve isparoz gelince çok değişik hislere kapılıyorum Tavsiye edeceğiniz makina nedir .Raw 2 gayet kaliteli makina bu arada şikayet etmiyorum yanlış anlaşılmasın .Hani kriterlerime göre daha kullanışlı olacak bir makina arıyorum .Forum üzerinden raw 2 yi satıp .Şöyle ikinci el güzel birshimano alsam mı diye düşündüm .
Benim tercihim 5000 lik makinelerden yana olurdu.
Bütçenize uygun olursa Biomaster ve üstü serilerden seçerek hem tekneden dip avı, hem de kıyıdan yemli ve shore jig avı yaparken de kullanabilirsiniz. Her ne kadar PG serileri daha güçlü görünse de çoğu balıkta hızlı sarımın önemini de düşünerek hg veya xg serilerinden seçerdim.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bütçenize uygun olursa Biomaster ve üstü serilerden seçerek hem tekneden dip avı, hem de kıyıdan yemli ve shore jig avı yaparken de kullanabilirsiniz. Her ne kadar PG serileri daha güçlü görünse de çoğu balıkta hızlı sarımın önemini de düşünerek hg veya xg serilerinden seçerdim.
Peki Seref abi, 60 - 70 metreden 100-200 grami cekerken dusuk devir mi, yoksa yuksek devirli makina mi daha verimli olur?

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Peki Seref abi, 60 - 70 metreden 100-200 grami cekerken dusuk devir mi, yoksa yuksek devirli makina mi daha verimli olur?
Öncelikle tüm yükü makineye yüklemek yanlış..
Kamışı sabit sabit tutarak sürekli makine kolunu çevirerek avı yukarı almamak lazım. Bu şekilde yapılan uygulamalarda makine ömrü kısalacaktır.
Küçük balıklar ve/veya yem değiştirmek için misinayı toplamak gerektiğinde doğrudan makine gücü ile sarım yapmakta sakınca yok.
Bu şartlarda düşük devir daha fazla kuvvet sağlayacakmış gibi görünse de kamışla avı kaldırıp hızlıca misina boşluğunu alarak yapacağımız avlarda hızlı sarım bence daha önemli.
Aslolan şey makineye en az gücü yüklemek.

Geçtiğimiz yıl Çanakkele'de yaptığım bir kıyı avında düşük devirli makine kullanıyordum. Boş ya da dolu olarak takımı toplamaya çalışırken kıyıya yaklaşan takımı taşlara takılmasın diye deli gibi çevirerek sarmaktaydım. Buna rağmen kaç tane kurşun bıraktım hiç sorma. Aynı avı daha sonra hızlı makineyle yaptığımda takımı çok daha hızlı ve kolayca toplayabildim.

tmac48

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çok değerli bilgiler ,Teşekkür ediyorum .