Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma Raw 2 65 ve Trio Salt TXS 60

akifd89

Aktif Üye
Adı
Akif DURGUN
Raw2 65i bogazda kullandım salina 3 parca kamış kombinasyonuyla.3 4 saat aralıksız atışta yaptım 200 gr kursunla oyle abartılacak çok ağır falan gibi bir durum soz konusu degil.bence raw2 yedek makine olacak alette degil.cok güclü ve herhangi bir sıkıntı yaşatmaz düsuncesindeyim.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Raw 2 65 sonuna kadar kefilim aldigim günden beri tık demedi ve güven veriyor makiné, Rex salt için ayni seyin söyleyemem.

cem1

Aktif Üye
Adı
Cem Oran
Trio txs 60 makineyi kullanıp sanırım 2. av'da elim'den çıkardım , boğaz'da yemli veya çapari ile kullanılabilir ama asla surf için düşünmeyin .
Okuma raw 65 yerine 55'lik olan modeli hem hafiflik hem'de güç olarak güzel alet , tavsiyem okuma raw 55 alın pişman olmazsınız .
Serdar bey bilgi icin tesekkurler. Trio Salt zorlandi herhalde. Benimde suphem bu yondeydi. Raw 2 55 i oneriyorsunuz. Peki bu makinayi kullandinizmi? Agir kursun arkasi rapalada 65 in daha iui bir secenek oldugunu dusunuyorum sahsen o yuzden sordum. Tesekkurler.

cem1

Aktif Üye
Adı
Cem Oran
Onur bey oneri icin tesekkurler. Affinity kullandim gercekden cok saglam ve guzel bir makina. Ryobi Arctica 8000 makinem var. Onuda severek kullaniyorum. Oneri icin tesekkurler.

cem1

Aktif Üye
Adı
Cem Oran
Cem bey benim siz nacizane tavsiyem,penn affinity 7000 almanizdir.gercekten mukemmel bir makine ben surf casting amacli kullaniyorum bunun yaninda bogazda da kullaniyorum hic bir sikinti yasamadim...uzun yillar rahatlikla kullanirsin tabiki karar senin...
Tacettin bey Affinity kullandim gayet guzel ve oldukca saglam makina. Gecen sene sattim Affinity i. Oneri icin tesekkurler.

cem1

Aktif Üye
Adı
Cem Oran
kullandığım en kötü makina trio rex salt sakın uzak durun
Can bey makinayi bu kadar kotu yapan nedir acaba? Yani sizce gucumu yetersiz mesela. Fikir sahibi olmak acisindan soruyorum. Tesekkurler.

cem1

Aktif Üye
Adı
Cem Oran
Raw2 65i bogazda kullandım salina 3 parca kamış kombinasyonuyla.3 4 saat aralıksız atışta yaptım 200 gr kursunla oyle abartılacak çok ağır falan gibi bir durum soz konusu degil.bence raw2 yedek makine olacak alette degil.cok güclü ve herhangi bir sıkıntı yaşatmaz düsuncesindeyim.
Akif bey recrubenizi paylastiginiz icin tesekkurler. Raw 2 nin agirliginin hic problem olacagini bende dusunmuyorum. Bofazda simdiye kadar kullandigim Bullseye haric Penn Afinity 7000, Ryobi Arctica 8000, Salina 3 10000 vs hepsinin agirligi birbirine cok yakin. Onemli olan bogazda akintida 210 ( gerekirse 230 gr ) da beni zorlayip yormasin. Salina 2 ( veya 3 farketmez ) kullandinizmi hic? Raw 2 65 in ozellikleri kagit ustunde Salina ya benziyor o yuzden sordum. Tesekkurler.

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Serdar bey bilgi icin tesekkurler. Trio Salt zorlandi herhalde. Benimde suphem bu yondeydi. Raw 2 55 i oneriyorsunuz. Peki bu makinayi kullandinizmi? Agir kursun arkasi rapalada 65 in daha iui bir secenek oldugunu dusunuyorum sahsen o yuzden sordum. Tesekkurler.
Merhaba ,
Makineler hakkın'da büyük kafalı makineler daha güçlü olur gibi bir algı var , bu son derece yanlıştır ( boğaz için söylüyorum ) .
Tamamen makine'deki devir ve kolu bir tur çevirdiğiniz'de sardığı misina miktarı ile alakalıdır .
Devir ne kadar düşük ise güç o derece artar , misina sarım oranı ne derece düşük ise makinedeki kasmalar daha az olur.
Kısacası hızlı makineler boğaz'da kasma yapar , hızlı olupta kasma yapmayan tek makine eski shimano bullse'ye serisi.
Bahsi geçen okuma raw 2 lerde boğaza devir , misina sarım ve ağırlık olarak en uygun olanı 55'lik olanıdır .

RAWII-55 4.5:1
RAWII-65 4.8:1

akifd89

Aktif Üye
Adı
Akif DURGUN
Akif bey recrubenizi paylastiginiz icin tesekkurler. Raw 2 nin agirliginin hic problem olacagini bende dusunmuyorum. Bofazda simdiye kadar kullandigim Bullseye haric Penn Afinity 7000, Ryobi Arctica 8000, Salina 3 10000 vs hepsinin agirligi birbirine cok yakin. Onemli olan bogazda akintida 210 ( gerekirse 230 gr ) da beni zorlayip yormasin. Salina 2 ( veya 3 farketmez ) kullandinizmi hic? Raw 2 65 in ozellikleri kagit ustunde Salina ya benziyor o yuzden sordum. Tesekkurler.
Cem bey salinayı hiç kullanmadım.balık bindiğinde dahi herhangi bir zorlanma olmadı.sorunuza cevaben 200 gr üzeri kursun hiç atmadım ama atsanızda sanırım bir problem olmaz.