Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

OKUMA RAW II 65-shımano ultegra 10000 xsa

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
Shimano'nun Çin üretimi olanı yok... Avrupa'ya giden ile Türkiye'ye gelen arasında kalite farkı yok... Shimano'da ürün de çok; ayrıca bazı ürünleri çok yüksek fiyatlı; öyle 100'er adete falan bulunduramaz hiç kimse onca çeşidi...

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
şöyle bir sahilde avlananlar baktıgımızda ençok okumayı görürüz 1 ekonemik 2güç 3 parça sıkıntısı yok 4 arkasında cengizbalıkçılık gibi büyük distribütör var.özet.şimano da güzel birmakina yanlız çinden vya japon vya malezyadan türkiyeye gelen. avrupaya giden ürün arasın da çok farklılıklar oldugu aşikar yani okumanın distrübüteri var şimanoyu getirenler 1magaza 3ad.1magaza6ad.vsr alıcı hersektörde distrübütör arar karşısında onun için okuma.iyi günler.
Anladığım kadarı ile siz Okuma kullanmış ve begenmissiniz ama Shimano ve Daiwa hiç kullanmamissiniz ve bu firmaların kim olduğunu ne olduğunu hiç arastirmamissiniz.
Yollara çıktığınızda en çok gördüğünüz araba Fiat ve Renault tur , ekonomik , güçlü , parça sıkıntısı yok.... Ama bu Mercedes in hepsinden kötü olduğu anlamına gelmez.
Ayrıca Fiat ve Renault üreticileri Mercedes gibi bir araç uretseler fiyatı iki Mercedes parası olur!!
Şuanda Shimano Avrupa da en ucuz Türkiye de satılmakta , buda arkasında ne denli guclu bir distribütör olduğunun kanıtı.
Ayrıca fiyat performans oranına bakıldığında bence Shimano dünyanın en ekonomik makinalarini üretiyor.
Bunların dışında parça kesinlikle temin ediliyor sadece süre uzun olabiliyor.
Önemli bir mevzu daha ;
Tüm Shimano makinalar vidasina kadar Japonya uretimidir ve Malezya da kendine ait ve müthiş bir teknolojiye sahip olan fabrikasında montajlaniyor.
Neyse ben buraya sayfalarca makinalarin teknolojisi ve firmanın ne denli prestijli olduğunu yazmak istemiyorum zaten işe gitmeliyim.
Iyi günler..

Moderatör tarafında düzenlendi:

tunc68

Üye
Adı
Tunç Erdoğan
Bütün makinalarımın bakımını ve söküp takma işlerini kendim yaparım, bu arada shimano da dahil farklı makinaları sökme içini görme şansına sahip oldum. Hangi marka olursa olsun çeşitli kalitede ve özellikte ürünler çıkararak farklı müşteri sınıflarını kazanmaya çalışmaktadır. Kullanacağınız yere ve balığa göre seçim yapmanız gerekir. Severek aldığınız kullanırken sizi mutlu eden bir makina en iyi makinadır.

Mercedes belki ömrü boyunca sorun çıkarmayacaktır, ama sorun çıkardığında 3 ay parça bekleyip bu sürede işe otobüsle gitme fikri benim açımdan Mercedes i tercih etmeme sebebidir.

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Bütün makinalarımın bakımını ve söküp takma işlerini kendim yaparım, bu arada shimano da dahil farklı makinaları sökme içini görme şansına sahip oldum. Hangi marka olursa olsun çeşitli kalitede ve özellikte ürünler çıkararak farklı müşteri sınıflarını kazanmaya çalışmaktadır. Kullanacağınız yere ve balığa göre seçim yapmanız gerekir. Severek aldığınız kullanırken sizi mutlu eden bir makina en iyi makinadır.

Mercedes belki ömrü boyunca sorun çıkarmayacaktır, ama sorun çıkardığında 3 ay parça bekleyip bu sürede işe otobüsle gitme fikri benim açımdan Mercedes i tercih etmeme sebebidir.
Tunç Bey ;
Shimano makinaların bakımını yaparken hangi yağı kullandınız acaba?

tunc68

Üye
Adı
Tunç Erdoğan
Fren mekanizmasında Silah yağı kullanıyorum ( ordaki küçük silindirler biraz hassas) kalın yağ yada gres türü bir şey kullanırsanız frenleme gecikiyor yada tam olmuyor.
Diğer kısımlarda motorsiklet zincirlerinde kullanılan sürtünmeye ve suya dayanıklı yağlar var onu kullanıyorum
Makinaya tam bakım yapacaksam temizlik için ultrasonik temizleme aletleri var bütün eski yağı ve kiri çıkarıp sıfırdan yağlayıp topluyorum

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Fren mekanizmasında Silah yağı kullanıyorum ( ordaki küçük silindirler biraz hassas) kalın yağ yada gres türü bir şey kullanırsanız frenleme gecikiyor yada tam olmuyor.
Diğer kısımlarda motorsiklet zincirlerinde kullanılan sürtünmeye ve suya dayanıklı yağlar var onu kullanıyorum
Makinaya tam bakım yapacaksam temizlik için ultrasonik temizleme aletleri var bütün eski yağı ve kiri çıkarıp sıfırdan yağlayıp topluyorum
Shimano nun kendi yağını kullanmanızı tavsiye ederim çünkü kullanacağınız diğer tüm yağlar hem dişlilerin üzerindeki kaplamaya hem dişlilerin kendisine zarar verir.
Bu arada zevkler tartışılmaz ama ben üretim hatası olduğunda Mercedes gibi tüm ürünlerini toplatıp hatalı aksamı yenileyip müşterisine geri gönderecek bir marka ile çalışmayı tercih ederim tıpkı 2009 yılında Vengeance AX modelindeki üretim hatası sebebiyle Shimano nun avrupadaki tüm Vengeance AX leri toplattığı gibi..

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Ayrıca Shimano nun her balık için ayrı kamışı , ayrı makinası hatta ayrı giysileri bulunmakta , kullandığı rulmanların birçoğu sadece 3 tonluk eski Amerikan arabalarındaki ile eşdeğer (bilen bilir bu rulmanlar çok özeldir , bazı makinaların fiyatı ile eşdeğer :) ).
Bu arada ayda bir defa ithalatçı firmaya ürün gelir dolayısı ile ithalatçı firmanın elinde yedek parça olmasa bile en geç 1 ay içinde getirtebilir.

kargaci

Aktif Üye
Adı
özgür çakır
arkadaşlar bu gün shimano ultegra c 14 xsa 10000 aldım daha kullanmadı sizce nasıl makina

akvaryumlove

Aktif Üye
Adı
Murat
Shimano ve Okuma iyidir.

şu ara okuma makine kullanıyorum.

ayrıca shimano da kullandım zamanın da.

2sini kıyaslarsak shimano daha iyidir.

alırken biraz orta ve üst sınıf alın.
biraz para verirsiniz ama sonra anlarsınız.
1 kere alın tam alın bence.

Moderatör tarafında düzenlendi: