Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma v system vs okuma dead ringer

alptekin

Yeni Üye
Mutlaka ilk başlarda benim gibi başkalarıda balık tutmak amacıyla başlıyor spin olayına. Ama belli bir zamandan sonra üç beş balık tuttuktan sonra inan ki olay farklı yerlere gidiyor. Sürekli mera bakmak balığın peşinden koşmak değişik sahteler silikonlar derken . Peşinden koşma işi balık tutmanın önüne geçecek.

BozdogaN

Üye
Adı
Halil Çağrı Bozdoğan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Açıkça söylemek gerekirse nasıl spin yapılır vs gibi konulara çok girmedim henüz belki de hata yaptım.at çek yaparım balık avlayabilirsem avlarım gözüyle bakıyorum spin avcılığına :) birkaç wtd videosu izledim deneyebilirim, balık tutayım Benim için gerisi önemli değil. yemli av da beklemek sıktığı işin spin işine bulaşmak istiyorum balık tutmak meditasyon gibi benim için.makine ceymar cxt 40 siparişi verdim spin için uygun deniyor.
Bol bol videoları izle, etrafında bu disiplin ile avlananlar var ise onları izle, mümkünse onlar ile ava çık tecrübelerinden faydalan. Her ne kadar nasip işi olsa da doru zamanda doğru yerde doğru sahte ve doğru aksiyon ile balığa ulaşırsınız.

BozdogaN

Üye
Adı
Halil Çağrı Bozdoğan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu iş bambaşka bir hal alıyor zamanla hatta öyle ki bir bakmışsın balık malzemeleri satan dükkan kadar neredeyse sahte silikon sahip olmuşsun. Zaman geçecek lüfer kofona için başka levrek için başka kamış elde edeceksin. Shore jig olayı varmış diyeceksin adamlar ne güzel balıklar çekecek sende o mücadeleyi yaşamak isteyeceksin sonra gidip bir de Shore jig kamış alacaksın makine bakacaksın :) Balık avı ve deniz başka bir tutku bu spin işi bambaşka bir tutku. Rast gele şimdiden :)

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu iş bambaşka bir hal alıyor zamanla hatta öyle ki bir bakmışsın balık malzemeleri satan dükkan kadar neredeyse sahte silikon sahip olmuşsun. Zaman geçecek lüfer kofona için başka levrek için başka kamış elde edeceksin. Shore jig olayı varmış diyeceksin adamlar ne güzel balıklar çekecek sende o mücadeleyi yaşamak isteyeceksin sonra gidip bir de Shore jig kamış alacaksın makine bakacaksın :) Balık avı ve deniz başka bir tutku bu spin işi bambaşka bir tutku. Rast gele şimdiden :)
Tek hobim balık tutmak birde bisiklet var diyebilirim. balık tuttuktan, o mücadeleyi verdikten sonra alırım hiç sorun değil yeter ki bu işten zevk alayım :) etrafımda spin yapan kimse görmediğim için kimseye soramıyorum geçen sene birini görmüştüm sadece yağmurlu bir havada sahilden at çek yapıyordu izlemesi bile zevkliydi :)

LeventB

Yeni Üye
Adı
Levent
Merhaba, mesajınızda belirttiğiniz markayı kullanma fırsatım olmadığı için size boy konusunda yardımcı olmaya çalışacağım; Bildiğim kadarıyla at-çek için 2.40 ve 2.70 (bazırları 3.00) araları ideal boylar. Genelde şöyle bir yorum vardır; 2.40 kıyıdan için ideal, 2.70 (veya 3.00) eğer yüksek yerlerden; yani iskeleden veya yüksek kayalık yerlerden kullanılacaksa ideal bir boydur diye. 2.70 (veya 3.00) kıyıdan kullanılmazmı? Neden kullanılmasın ki. Mesajınızda belirttiğiniz aynı markanın iki farklı modelinden 2.58 olanı tercih ederdim. Atarları zaten birbirlerine yakın kamışlar. Makina için 2500'lük (3000'lik de olabilir) uygundur diye düşünüyorum.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, mesajınızda belirttiğiniz markayı kullanma fırsatım olmadığı için size boy konusunda yardımcı olmaya çalışacağım; Bildiğim kadarıyla at-çek için 2.40 ve 2.70 (bazırları 3.00) araları ideal boylar. Genelde şöyle bir yorum vardır; 2.40 kıyıdan için ideal, 2.70 (veya 3.00) eğer yüksek yerlerden; yani iskeleden veya yüksek kayalık yerlerden kullanılacaksa ideal bir boydur diye. 2.70 (veya 3.00) kıyıdan kullanılmazmı? Neden kullanılmasın ki. Mesajınızda belirttiğiniz aynı markanın iki farklı modelinden 2.58 olanı tercih ederdim. Atarları zaten birbirlerine yakın kamışlar. Makina için 2500'lük (3000'lik de olabilir) uygundur diye düşünüyorum.
Öyle yapıcam sanırım :) zaten ilk başta da onu düşünüyordum sonradan v systeme karar vermiştim, hem boyu 240-270 arasında hemde dead ringer için olumsuz yorum okumadım.keşke bazuka çantasıda olsaydı tam olurdu.seaspin yorumlarına baktım fincandan çatlama yapıyor diye yorumlar gördüm ayrıca dead ringer görüntüsü daha çok hoşuma gitti.olmadı biraz kullanır başka kamış bakarım bir başlayayım önce :)

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu yorumdan sonra vazgeçtim sayılır :) okuma ömür boyu garanti kapsamında olduğu için başka markalara bakmadım hiç önereceğin bir model var mı?
Şuanda shimano yasei red seabass 10-50 2.70 kullanıyorum sertlik güzel sap uzunluğu güzel erim güzel tek dezavantajı ağırlık. Biraz daha hafif olsa düşünme al derim. Savage gear kamışlatını öven çok birde onlara bak derim.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şuanda shimano yasei red seabass 10-50 2.70 kullanıyorum sertlik güzel sap uzunluğu güzel erim güzel tek dezavantajı ağırlık. Biraz daha hafif olsa düşünme al derim. Savage gear kamışlatını öven çok birde onlara bak derim.
Okuma'ya ömür boyu garanti yüzünden bakıyorum diğer markalarda bu yür tür hizmetler sınırlıymış ama önerdiğiniz kamışlara bakarım, teşekkürler.

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma'ya ömür boyu garanti yüzünden bakıyorum diğer markalarda bu yür tür hizmetler sınırlıymış ama önerdiğiniz kamışlara bakarım, teşekkürler.
Kamışlarda ömür boyu garantinin çok faydası olacağını sanmıyorum. Kamış kırıldımı hatalı kullanım diye geçiyor garanti dışı. Diyelim ki üst parça kırıldı para verip yeni üst parça alman gerek. Çoğu firmada yedek parça sıkıntısı yaşamazsın. V system üst parça sıkışması yaşamıştım cengize götürdüm açamadılar kesmek zorunda kaldılar üst parçayı bir sefere mahsus ücretsiz değiştiler. Savage gear kamışlarıda cengiz balıkçılık himayesinde. Bi sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Neden shimano aldın dersen kampayadan 210 tl gibi bir rakama düşmüştü sanırım şimdi 350 tl.