Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Olta kamışı seçimi yardım lütfen.

Thunder

Yeni Üye
Adı
Barış
Genel olarak büyük tatlı sularda ( göl ve nehirlerde ) beklemeli yemli sazan avlarında kullanabileceğim, arada şamandıra takıpta kullanabileceğim bir olta kamışı arayışındayım. 3.60m uzunluğunda 3 parçadan oluşan Daiwa Black Widow kamışı yada benzeri bir kamış almayı düşünürken Shimano FX XT ROD 270XH 2.70M 50 - 100 GR atarlı kamışa rastladım hoşumada gitti hem hafifliği hemde daha çok yönlü kullanılabilir gibi düşünüyorum örnek olarak spin kamışı fakat atarı 50-100 olduğu için yemli sazan avında kullanabilirim gibi uygun bir makine ile ve şamandıralı av içinde uygun ayrıca hafif ve istediğim takdirde spin avınada dönebilirim gibi düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum yoksa yemli sazan avında yetersiz kalır mı ? Hangi kamış türünü tercih etmeliyim yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim şimdiden herkese.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Barış hoş geldin , shimano kamış sazan için pek uygun durmyor bu kamış sanki shore jig kamışı, sazan için 350 cm den aşağı düşmeni tavsiye etmem çünkü bazı göllerde mesafe de gerekebiliyor , samandıraları avlarda bu tür kamışları kullanabilirsin ama shamadarının gramajını biraz yüksek tutman lazım .

Thunder

Yeni Üye
Adı
Barış
Merhaba Barış hoş geldin , shimano kamış sazan için pek uygun durmyor bu kamış sanki shore jig kamışı, sazan için 350 cm den aşağı düşmeni tavsiye etmem çünkü bazı göllerde mesafe de gerekebiliyor , samandıraları avlarda bu tür kamışları kullanabilirsin ama shamadarının gramajını biraz yüksek tutman lazım .
Hoş bulduk hocam, teşekkür ederim yorumlarınız için dikkate alacağım yorumlarınızı.

Sekko

Üye
Adı
Sercan Yıldırım
Kan Grubu
A Rh Pozitif
270 50-100 gram atarlı bir kamış alarak hem spin hem sazan avı yapmaya çalışacaksın ama teoride ikisinide yapamazsın

270 olduğu için sazanda istediğin mesafeye atamayacaksin .
Atar ağırlığı yüksek olduğu ve çoğu sahte ve kaşığın ağırlığı 30-40 gram olduğundan sahteleri yine uzağa atamayacaksin. Memnun kalacağın bir alışveriş olmaz .

Ben lightsurf ve sazan için;
Shimano vengeance 360cm 50-100 Gr
Spin için fujin sniper 240 cm 10-40gr kullanıyorum

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
3.5 lbs 3.90 epix v2 sazan kamışı tavsiye ederim yayın avında is yapıyor elimde temiz var. Tavsiye ederim.

Thunder

Yeni Üye
Adı
Barış
270 50-100 gram atarlı bir kamış alarak hem spin hem sazan avı yapmaya çalışacaksın ama teoride ikisinide yapamazsın

270 olduğu için sazanda istediğin mesafeye atamayacaksin .
Atar ağırlığı yüksek olduğu ve çoğu sahte ve kaşığın ağırlığı 30-40 gram olduğundan sahteleri yine uzağa atamayacaksin. Memnun kalacağın bir alışveriş olmaz .

Ben lightsurf ve sazan için;
Shimano vengeance 360cm 50-100 Gr
Spin için fujin sniper 240 cm 10-40gr kullanıyorum
Teşekkür ederim yorumunuz için yorumlarınızı dikkate alarak ve araştırmalarım sonucu kamış olarak daiwa black widow 3.60m kamışa karar verdim, makara olarakta okuma dynadrag xp baitfeeder daxp-7000 3+1bb 4.5:1 düşünüyorum cumartesiye makara kararınıda tam verip alışverişi gerçekleştireceğim.