Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Olta makinenizin kolu sağda mı, solda mı?

Makine kolunu hangi konumda kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    393

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
Aslında hangisinde rahat ediyorsa öyle devam edilmeli galiba.

Fakat sağlak bir kişinin sağ kolu daha güçlü olduğu için kamışı sağ elle tutması avantaj sağlar.

Güçlü kol daha az yorulur ve yorumlara göre at-çek avcılığında sahteye daha kolay aksiyon verilir.

Uzağa atma ile ilgili avantajı var mı 2 kolunu da kullananlara sormak lazım.
Uzun mesafede güçlü olan el (ki hangi elimizi kullanıyorsak o diğerinden güçlüdür) kamış ucuna yakın olan el olmalıdır.Kol olayında önemli olan nokta tekniktir.Kalamayı sonuna kadar sıkıp balığı almaya çalışanlar kullandıkları elde,kalamayı iyi ayarlayıp kamışla balığı kontrol edenler kullanmadıkları elde kolu çevirirler.Balığı makine değil kamış çeker..

Aldirmaz

Aktif Üye
Adı
Can Aldırmaz
Ben solakım kolu solda kullanırım
Forumda ne çok solak varmış.

mcetindas

Yeni Üye
Adı
Mehmet ÇETİNDAŞ
soldaki kolu sağ elimizle veya sağdaki kolu sol elimizle nasıl sarabilirizki..ben yanlış anladım galiba.doğrusu kamışı sağ elle motor kolunu sol elle tutmak gibi bişey değilmi ? yani ilk kol bizim kolumuz ikinci kol motorun kolu

yani...soruda makina kolundan bahsediliyor ama seçeneklerde kendi kolumuz ve makina kolu olarak verilmiş.zaten çogumuz benim gibi anlamış o nedenle çok büyük bi sorun değil diye düşünüyorum :)) bende solağım ama benim gözümde kamışı iyi kontrol etmek ve hakim olmak önemli oldugu için kamışı sol elimle tutarım motorun kolu sağdadır...

Moderatör tarafında düzenlendi:

TEKNOTURK

Daimi Üye
Adı
Erkan Keskin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu konu ve anketi silip tekrardan açmak gerek. Solak ve sağlak olarak normalde kullandığımız eli belirtmek gerek ki karışmasın.

Ankete göre, solak sayısı çok fazla çıkmış. Aslında hakiketen merak edilesi bir konu. Olta kullanımındaki eğilimler hakkında fikir verebilir ama şu haliyle hatalı işaretlemelerden dolayı bulamaç olmuş istatistik.

Silip tekrardan açalım konuyu bence

MERCURY90

Aktif Üye
Adı
HASAN
ben normalda sol ile srıyorum ama dişlilerden dangır dungur sesler gelmeye başladı sonra değiştirip sağ kullanmaya başladım ve sesler kesildi makine iyi çalışıyor niye acaba?

AZUVAY

Üye
Adı
Yavuz AYDOĞDU
Geçmiş mesajlardan anladığım o ki, bazılarımız makine kolunun yerdeğiştirilebildiğinin farkında değil. Oysa çıkrık makineler hariç yerdeğiştirilemeyen kollu makine görmedim ben.
İlk aldığım makinenin kolu sağda idi ve ben sola geçirilebileceğini bilmediğimden o şekilde alıştım. Keşke diğer türlü alışsaydım, özellikle atçek yaparken sağ el ile kamışı tutup sol elle makineyi kullanmak avantaj bence. (Solak olmayanlar için)

Kubilay_Ç.

Yeni Üye
Adı
Kubilay Çetin
Sol elimi kullanırım, bi keresin de makinayı tamire vermiştim usta kolu sağ tarafa takmış bende daha ozamanlar yeni başlamıştım tabii koluda değiştiremiyorum ogün balıkta baya bi zorlanmıştım.:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Ben de solda kullanıyorum, çok güzel oluyor. Deneyin vazgeçemeyeceksiniz.