Olta takımı tavsiyesi

anladım abi ama şurada yazdıklarınızdan bile çok şey öğrendim yanı araştırıyorum araştırdıkca hevesleniyorum hemen sahip olmak istiyorum bütçemi sizin tavsiyenize göre 150 tl ye kadar cıkartım ama yine sanırım yetmeyecek bugun sipariş verecektim hatta sizin dediğiniz takımı bugun sipariş vermeyi düşünüyordum ama siz böyle diyince yine kararsızlaştım 🙂

Hemen her stilde avlanmaya çalışan biriyim şahsen. Merasına, havasına, balığına göre hangisi uygunsa onu kullanıyorum.
İçlerinde şu diğerinden üstündür diyeceğim bir stil yok. Oysa sen diyorsun ki sadece çadır alanı bölgesinde avlanacağım, o meraya uygun takım düşünmelisin.
Bugün senin için o fiyat grubundaki kamışlara baktım misal lrf için. G-force kamışın 1-10 gram aralığında atarlısı olsa idi onu önerirdim ama göremedim, o nedenle 5-20 gram önermek durumunda kaldım. Hani belki bütçen yetmez, o atar aralığında ne denk getirebilirsen atarsın diye sırf. Yoksa kafamdaki lrf atar aralığı için çok tercih etmem 5-20' yi...
Ama madem ki bütçen 150 liralara çıktı, yarın olsun hayrolsun, arkadaşlar mutlaka bir şeyler tavsiye ederler...

Hayırlı geceler 🙂

Bulunduğun bölge avlaklarında sabah gündoğumu ve akşam gün batımı saatlerinde Baracuddalar kıyılarda katliam yaparlar. Resmen savaş alanı gibidir. Gündüz açık havalarda akşama kadar bol bol Balon balığıyla çebelleşirsin. İllallah dedirtir. Akşam gün batımından sonra Mırmır alırsın. Tabii, Akya ları da unutmamak gerek.
O bölgeler pek de Lrf lik bir avlak değildir. Zaman zaman spin, zaman zaman da beklemeli avlara yatkın yerlerdir. Bu nedenle 4000 lik makina sizin için daha uygun olur. 240 / 10-30 ve 3.00 / 80-150 atar aralığında kamışlar, her iki stilde tek makinayla işini şimdilik görür. Rüzgarı arkana aldığında birazcık deneyimden sonra, 70-80 metreleri görürsün.

Büyük ihtimal o zaman bekleyecek cünkü ne kadar araştırırsam araştırayım maksimum bütçeme(150tl) uygun bir şey bulamıyorum 1-2 ay ertelemek zorundayım 🙁 cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Arkadaslar hazir baslik acik iken. Bana spin icin makine onerisi alabilirmiyim.
250-300 tl maksimum
Kamis haric fiyat
Kamis dusuncem 10-40 yada 15-55 gr 270cm olucak.

Arkadaslar hazir baslik acik iken. Bana spin icin makine onerisi alabilirmiyim.
250-300 tl maksimum
Kamis haric fiyat
Kamis dusuncem 10-40 yada 15-55 gr 270cm olucak.
daiwa Ninja 3000 tavsiye ederim. çok sağlam ve güçlü bir makinedir.

(link) ile mukayese edebilir misiniz.
(link)
daiwa Ninja 3000 derim, crossfire makine kullanmadım ama ikisinden birini seçecek olursam kesinlikle Ninja derim. crossfire a göre daha hafif. zaten iki ürünü de gidip kendin inceleyebilirsen sen de muhtemelen tercihini Ninja dan yana yaparsın.

Barlas,
başlangıç için kamış,okuma helios 2.40, 15-45. sahibinden de temiz 250 ye bulabilirsin.sıfırı 450 tl.
makina ,shimano olsun...
spin makinalar içinde aynı evsafta shimano makinalar amerikan tarzı ince ve güçlü,daiwalar ise rus malı gibi kaba ama güçlü.
karşılaştırma burda,

iyi bir avcının tek makinası,tek kamışı olmaz.
levrekte 77 saran makina,çok sertten az yumuşak kamış,(okuma v sisteme kesinlikle bulaşma,ne işe yarar çözemedim.benim levrek lüfer grup alanımda değil)
lüferde 99 saran makina,sert kamış kullanıyorum.
bazen 88 saran ne olur diye bilmediğim 3.makina ve kamışa sarılıyorum.

çok yumuşak kamış kullandıkça satacaksın.
bir kere sıfır alacagına ,2-3 kez 2 el iyi malzeme al.kar edersin.

shimano makinalarda rulman sayısı,konfor,xship,hagane,vb.özellklere de zamanla aldıracaksın.çünkü sorun yasayınca bir üst isteyeceksin. stradic düz veya 99 saran ci+ seni uzun zaman götürür.lüferde normal sararsın.levrek az yavaş sararsın. 77-88 tur arasına inmeye çalışırsın.her şekilde işini görür.
ikinci elleri 600 civarı..

ip ,daiwa tournament evo..diğerlerine para verip sahte ve balık kaybedemem.ip fiyatı 160-180 tl.
takımın toplam maliyeti 1.000 tl.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Back