Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

oltamı yıkamalı mıyım ?

İsak

Daimi Üye
Adı
İsak Rozanes
Kan Grubu
B Rh Pozitif
1.Makinelerinizde kesinlikle WD40 ve benzerlerini kullanmayın.
2.Tuzlu suda av dönüşü mutlaka tatlı su ile yıkayın ve kurulayın.
3.Line Roller yani misinayı saran yerdeki rulmanın olduğu bölümü 1 veya 2 avda bir bantam yağı ile yağlayın.
4.Sıklıkğını bilmemekle beraber dişli kısımlara sprey gres veya gres sürün.
Çok sevgili ve sayın Shimano, linkte kırmızı olarak belirtilen aksamlara gres, mavi olanlara yağ sürün diyor .

beetl38

Üye
Adı
Murat YAVUZ
Bende yıkıyorum daha bir sıkıntı yok...

Hyp

Üye
Adı
Can Berk ŞAHİN
ben genelde tuzlu sudan gelince kuru ve yumuşak bir bezle kafayı ve kolu söküp iyice siliyorum ve 4-5 ayda bir yağlıyorum..

BALIKCI 1

Üye
Adı
uğur soran
valla arkadaşlar kiminiz yıka kiminiz yıkama demiş lakin makina aldığım yerde hür abide(hür mol)makinamı yıkama mam konusunda beni uyardılar wd40 konusuna gelince bir nevi sprey grestir zaten nem itici yağlayıcı ve pas çözücü özelliği vardır temizleme özelliğide bulunur ki ben bu malzemeyi taaa sanayi günlerimden bilirim ucuz olduğu için önerdim hhs lube dişli yağıda önerebilirim würt markasına ait birde arkadaşımızın yeni olduğunu düşünerek makinayı yıkama dedim misalen suyunu aldıramadı içinde kalan su kurumadı ve makina pas yaptı önce balans yapacak diş atlayacak yada kaçıracak sonra sarmayacak derken makina pert tamam kafayı söküp güzelce yıkasın hatta sıcak suyla yıkasın önemli değil koydumu kenara kurur sözüm yok ama ben genede güzelce bezle silip yağlayıp tekrar silip kutusuna yada bez kılıfına koyması taraftarıyım şahsen ben öyle yapıyorum ve 2 makinamda ikiside sillstar marka ve ilk günkü gibi akıcı,neyse bu konu uzar hatta anket bile olabilecek konu valla arkadaşlar yıkayan yıkasın ben yıkamam :D herkese rastgele

makina ve kamışı kendimden önce onlara banyo yaptırıyorum,kesinlikle avdan gelince hemen yıka,mümkünse 30 40 derece suyla,25 yıllık makinalarım pırıl pırıl,yıkadıktan sonra kamışı kurula eğer teleskopik ise arka tıpasını açık bırak içide kurusun,makinayı ise kafayı çıkarıp süratlice suyu atacak şekilde en az 10 defa döndür arada da yağlarsan ve avda da özenli kullanırsan uzun yıllar kullanırsın wd 40 falan kullanma,makinayı geldiğin gibi yıka sakın tuzlu su avından sonra sonra yıkarım deye ihmal etme,10 un üzerinde makina ve kamışım var hepsinide denizden gelince üstelik sıcak ve sabunlu suyla yıkadım,tabi duruladım da,hiçbir sorun çıkmadı hepside sıfır gibi,rastgele
kesinlikle cevat beye katılıyorum ve aynısını yapıyorum. makinayı, misinayı, kamışı ılık suyla yıkayıp kağıt havlu ile kuruluyorum. sahteleri 5 dakika suya ıslayıp tepsiye dizerek kurutuyorum. her avdan sonra mutlaka yaparım, hangi saatte avdan dönmüş olursam olayım ihmal etmem.

hatta geçen gün avdan geldim, yorgun bir şekilde yattım ve yarım saat sonra malzemeleri yıkamadığım aklıma geldi ve geri kalktım. hanım hemen dedi ki : '' balık malzemelerini yıkamayı unuttun değil mi ? :) ''

özcan bolat

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN BOLAT
Kan Grubu
O Rh Pozitif
okuma salina 2 makina kullanıcısıyım bende bıcı bıcı yaptırım makinaya hatta pril gibi sıvı sabunla icap eden yerleri yıkar durular sonrada basarım sprey yağı makina fabrika çıkışı şikayetim yok bakım budur