Ben de daha dün aldım.
Almadan önce 1 ay araştırdım. Bütçem nedir ? Kullanma aralığı ve amacı ne olacak ? İleride aktif mi, pasif mi kalacak ? vs.vs.
100 lira ile 15.000 lira arası ürün yelpazesi var. 47 tuşlu, 54 tuşlu, 61 tuşlu, vs.vs. 300 liraya kadar olanları eledim. En son, 3 ürün arasında netleştim. Buraya dikkat !!! Aynı ürün bir mağazada 300 lira iken, başka bir mağazada 500 -600 lira olabiliyor.
Netleştiğim ürünler;
Techno ARK-2173 Org
Jwin MK-6132 61 Tuşlu Profesyonel Elektronik Org : : casiom.com
http://urun.n11.com/klavye-org-synt...p-62-tus-lp-621-org-ucretsiz-kargo-P104018071
Aldığım ürün 1. linktekidir. Onda bile pazarlık ederek fiyatını düşürttüm.

Ürünü Bursa mağazasına getirttim, mağazada ki diğer emsal ürünlerle kıyaslattım.( Ses tonu ve kalitesi, içerik donanımı vs.) kararımı öyle verdim.
'' Hadi canım sende, biz 1000 liradan bahsediyoruz, sen kalkmış bize ne diyorsun '' deme.

Eğer ki amacına ulaşır ve başarırsak, bu ürün kesinlikle ve kesinlikle yetersiz kalacaktır. İşte o zaman paraya kıyacak, Korg veya Yamaha'nın 5-6 binlik ürünlerine bakacağız. Şayet hevesimizi alıp, '' Aman sende '' dersek, 300 liralık bir oyuncağımız olacak ve fazlaca dert etmeyeceğiz.
Bu işte, önce eğitim amaçlı basit ama en azından o ana yeterli bir ürüne yönelmek, sonra da gelişmelere göre, alabileceğimizin en iyisini almak en mantıklısı gibi geliyor. Ama dersen ki, '' 1000 - 2000 lik oyuncak beni üzmez, Bu işin en iyisi, Yamaha ve Korg dur. Tercih ve seçiminizde 61 tuş olayını ön planda tutun.