Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Org tavsiye...

yamtar

Aktif Üye
Adı
Murat güner
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
6 yaşındaki kızıma org almak istiyorum..bana bu konuda yardımcı olabilecek tavsiyede bulunacak birileri var ise sevinirim...orgun ikinci el piyasası olduğunu öğrendim bu konuda yönlendirilebilir...bütçem 1000 tl...şimdiden yorumlar için teşekkür ederim...

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Elektronik ikinci el tavsiye etmem... İnternetten araştırın en uygun olanı isteyin.

jumaru

Yeni Üye
Adı
Murat
Murat Bey, öncelikle o bütçede ikinci ele hiç gerek yok. Gayet güzel sıfır ve kaliteli bir ürün almaya yetecek bir bütçeniz var. Başlangıç için Yamaha ve Casio'dan şaşmamanızı tavsiye ederim. En önemlisi, mutlaka 5 oktav (61 tuş) bir enstrüman almalısınız. Casio CTK-4400, Yamaha PSR-E343, Yamaha PSR-E353 gibi modeller hem sizin bütçenize uygun hem de kızınızın ihtiyaçlarına uzun süre cevap verebilecek çok fonksiyonlu modellerdir. Hem sıfır olursa garantisi de olur, arıza gibi durumlarda sizi üzmez.

yamtar

Aktif Üye
Adı
Murat güner
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Murat Bey, öncelikle o bütçede ikinci ele hiç gerek yok. Gayet güzel sıfır ve kaliteli bir ürün almaya yetecek bir bütçeniz var. Başlangıç için Yamaha ve Casio'dan şaşmamanızı tavsiye ederim. En önemlisi, mutlaka 5 oktav (61 tuş) bir enstrüman almalısınız. Casio CTK-4400, Yamaha PSR-E343, Yamaha PSR-E353 gibi modeller hem sizin bütçenize uygun hem de kızınızın ihtiyaçlarına uzun süre cevap verebilecek çok fonksiyonlu modellerdir. Hem sıfır olursa garantisi de olur, arıza gibi durumlarda sizi üzmez.
Alakanız için teşekkür ederim...marka olarak korg ve roland arasındayım...ama belirttiğiniz markalarıda araştıracağım...

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben de daha dün aldım.:)

Almadan önce 1 ay araştırdım. Bütçem nedir ? Kullanma aralığı ve amacı ne olacak ? İleride aktif mi, pasif mi kalacak ? vs.vs.

100 lira ile 15.000 lira arası ürün yelpazesi var. 47 tuşlu, 54 tuşlu, 61 tuşlu, vs.vs. 300 liraya kadar olanları eledim. En son, 3 ürün arasında netleştim. Buraya dikkat !!! Aynı ürün bir mağazada 300 lira iken, başka bir mağazada 500 -600 lira olabiliyor.

Netleştiğim ürünler;

Techno ARK-2173 Org

Jwin MK-6132 61 Tuşlu Profesyonel Elektronik Org : : casiom.com

http://urun.n11.com/klavye-org-synt...p-62-tus-lp-621-org-ucretsiz-kargo-P104018071

Aldığım ürün 1. linktekidir. Onda bile pazarlık ederek fiyatını düşürttüm.:) Ürünü Bursa mağazasına getirttim, mağazada ki diğer emsal ürünlerle kıyaslattım.( Ses tonu ve kalitesi, içerik donanımı vs.) kararımı öyle verdim.

'' Hadi canım sende, biz 1000 liradan bahsediyoruz, sen kalkmış bize ne diyorsun '' deme.:):)

Eğer ki amacına ulaşır ve başarırsak, bu ürün kesinlikle ve kesinlikle yetersiz kalacaktır. İşte o zaman paraya kıyacak, Korg veya Yamaha'nın 5-6 binlik ürünlerine bakacağız. Şayet hevesimizi alıp, '' Aman sende '' dersek, 300 liralık bir oyuncağımız olacak ve fazlaca dert etmeyeceğiz.

Bu işte, önce eğitim amaçlı basit ama en azından o ana yeterli bir ürüne yönelmek, sonra da gelişmelere göre, alabileceğimizin en iyisini almak en mantıklısı gibi geliyor. Ama dersen ki, '' 1000 - 2000 lik oyuncak beni üzmez, Bu işin en iyisi, Yamaha ve Korg dur. Tercih ve seçiminizde 61 tuş olayını ön planda tutun.

Son düzenleme:

yamtar

Aktif Üye
Adı
Murat güner
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Şu anda baktığım ürünler fiyat performans ve ikinci el piyasası olarak araştırmalarım neticesinde roland bk5 or modeli ve bu ürünün 2. Elini aramaktayım...alınmışken iyisi alınsın bir üste geçiştede 2.el piyasası olsunki cihaz kenarda atıl kalmasın....benimde düşüncem budur..

jumaru

Yeni Üye
Adı
Murat
Roland BK-5 OR profesyonel bir üründür (aranjör klavyesi) ve 6 yaşında bir çocuğun kullanamayacağı onlarca fonksiyonu içinde barındırır. Yani alırsanız bir sürü fonksiyona ekstra para vermiş olacaksınız. Diğer yandan bu tip profesyonel ekipmanlar düğündü dernekti sürekli kullanılıp haşat edilen cihazlar oluyor. Temiz bulmanız, bulduğunuz takdirde uzun süre sorunsuz kullanabilmeniz çok zor. Yine de siz bilirsiniz tabii. Roland ve Korg profesyonel kullanım açısından kalitesi tartışılmaz markalardır ama kullanırken en azından garanti kapsamında olursa kullanıcılarını üzmezler.

yamtar

Aktif Üye
Adı
Murat güner
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Roland BK-5 OR profesyonel bir üründür (aranjör klavyesi) ve 6 yaşında bir çocuğun kullanamayacağı onlarca fonksiyonu içinde barındırır. Yani alırsanız bir sürü fonksiyona ekstra para vermiş olacaksınız. Diğer yandan bu tip profesyonel ekipmanlar düğündü dernekti sürekli kullanılıp haşat edilen cihazlar oluyor. Temiz bulmanız, bulduğunuz takdirde uzun süre sorunsuz kullanabilmeniz çok zor. Yine de siz bilirsiniz tabii. Roland ve Korg profesyonel kullanım açısından kalitesi tartışılmaz markalardır ama kullanırken en azından garanti kapsamında olursa kullanıcılarını üzmezler.
haklısın dostum ama girdik bir yola insan çocuğu için en iyisi olsun istiyor.hayırlısı ne ise o olsun...

VegaPotenza

Yeni Üye
Adı
Sinan altun
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba hocam. 22 yıldır müzik ile ilgileniyorum. İlgi alanım bütün tuşlu çalgılar. Kızınız için org değilde bir dijital piano tercih eder iseniz. Gelişimi açısından çok çok daha iyi olur.