Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ormanlı civarında kalkan avı planları olan var mı?

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Hayrola diye soracaksınız haklı olarak... Bende diyecem ki: kendim için değil abim ve fotoğrafçı arkadaşları için. Kıyıdan kalkan avı yapacak insanların fotoğrafını çekmek istiyorlar eğer planları olan var ve benimle paylaşırlarsa eğer gerekli irtibatı sağlayıp bizim biradere bu çalışmasında yardımcı olmak için açtım bu konuyu...
Kimse nin planı olmasa bile kalkan avcılarının sıklıkla gittikleri ve kalabalık olan bir merayı özelden de paylaşırlarsa gene çok teşekkür ederim.

frenist

Daimi Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şile Kumbaba çay ağzında çoğu zaman kalkan avcıları oluyor ama siz gittiğinizde olurlar mı bilemiyorum :)

gurcansap

Daimi Üye
Adı
Gürcan Sap
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ormanlı köyüne çok yakın olan sahil kenarında avlanmıştım ben Uluç.
Ama senin bilader gittiğinde orda avcı olur mu? Olursa kaç kişi olur? Fotoğraf mizansenine uygun sayıda kişi olur mu? Tam bir muamma...

Gel sen bir midibüs kirala. "10-15 kişiyi misafir et". Hem av yapılsın, hem de bolca foto çekilsin. Yiyecekleri önceden organize etmeyi ihmal etme, pahalıya mal olur sonra :D

Gel sen Ormanlıya bir organizasyon planı için bir konu aç "bence" :D

scorpion26

Daimi Üye
Kalkan çıkmaya başladımı acaba. Çıkıyorsa ben bir şansımı denemek istiyorum. Sanırım avı keyifli bir tür.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Şile Kumbaba çay ağzında çoğu zaman kalkan avcıları oluyor ama siz gittiğinizde olurlar mı bilemiyorum :)
Valla bende bilemiyorum ve kalkan avına ilgi duyan biri de değilim açıkcası ama bu önerinizi biladere söyliyim bakalım...

Ormanlı köyüne çok yakın olan sahil kenarında avlanmıştım ben Uluç.
Ama senin bilader gittiğinde orda avcı olur mu? Olursa kaç kişi olur? Fotoğraf mizansenine uygun sayıda kişi olur mu? Tam bir muamma...

Gel sen bir midibüs kirala. "10-15 kişiyi misafir et". Hem av yapılsın, hem de bolca foto çekilsin. Yiyecekleri önceden organize etmeyi ihmal etme, pahalıya mal olur sonra :D

Gel sen Ormanlıya bir organizasyon planı için bir konu aç "bence" :D
Valla abi beden bilmiyorum minibüs dolusu adamla balığa gitmek mi aman aman :D

Bizim yazlığın oralara gönder çakılı kalkancı varmış.
Söyliyem bakalım... sizin oralarda çıkan başka bir şey var mı biliyor musun?

Kalkan çıkmaya başladımı acaba. Çıkıyorsa ben bir şansımı denemek istiyorum. Sanırım avı keyifli bir tür.
Valla abi bende bilmiyorumda sordu işte eleman... bana geen bir av türü değil at oltayı diz okey kur kareyi tarzında bir av :)

ToprağınSesi

Aktif Üye
bendeniz bugün ormanlı'da idim arkadaşım. saat 13 gibi denizi
kucakladım ki tam çarşaf tabir edilir gibi idi. hayran kaldım vallahi denize giresim bile geldi. fazla vaktim yoktu malesef ve bir iki
spin attım o kadar. ama müsait bir günde mutlaka
yine gideceğim kısmet olursa. ki bu kez daha donanımlı olarak. arzu ederseniz
ve müsait de olan bir günde ( haftaya bir gün mesela) fevkalade olur derim. bana mesaj atarsanız daha detaylı bir program yapabiliriz. bugün çektiğim
bir kaç resim var ama kalkansızlar :) oradan bir arkadaşımın dediğine
göre 3-4 hün önce yalıköyden 8 kiloluk bir kalkan alınmış. balıkçı tekneleri dıluydu ormanlı açıkları. ve benden başka da hiç kimse yoktu koca sahilde.

mavruşgil16

Yeni Üye
Adı
türker yılmaz
uluç abi merhaba konuyu görünce bende bir kalkan avlak bölgesi söylemek istedim daha önce gittiğim bir yer google maps tan linki kopyaladım bursa karacabey boğaz(yeniköy) ve eğerce olarak söyleye bilirim linkte açılcak yerde bir dere var çapraz çay. derenin sağ ve sol`u (evlere varana kadar) sert ve poyrazlı havalarda hınca hıç dolu olan bir meradır bursalıların en çok tercih ettiği bir kalkan merasıdır.. burası aklınızın bir köşesinde olsun diye yazdım :) çok büyük bir sahile sahip bir yerdir linke tıkladığında görüceksin abi

https://www.google.com/maps/@40.3895365,28.5021034,11629m/data=!3m1!1e3

rast gelsin