Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Owner 5114 Serisi Kıyı Avı Için Uygunmudur

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Slm iyi akşamlar arkadaşlar owner 5114 cırcle serisi kıyı avı için net te okuduğum ve gördüğüm kadarıyla balığa tasma atmadan kamışın uç kısmına sürekli bakmadan kendi kendine yakalayan bir iğne modeli yemide ilk etapta biraz takmak zor biolacak gibi.iğneyi av bayiinde inceledim kaliteli sağlam ve çok aşırı kalın olmayan iğne ucu keskin tabi fiyatıda ucuz değil.çabuk körelen bi iğne değil gibi duruyor.mırmır ve Lidaki için kullanmayı düşünüyorum daha önceden kullanıp test eden arkadaşlarımın ve abilerimin yorumlarını bekliyorum.teşekkrlr.

PATRON

Üye
Adı
Anıl Pirinçoğlu
Kan Grubu
AB Rh Pozitif

balikciali

Aktif Üye
Adı
Ali V.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benzer iğnenin AliExpress'den alınmışını denedim. Avantajı balığı dudaktan yakalıyor. Şamandıra ile kullandım, tasmalamaya gerek kalmadı. Midye, teke takmak kolay ama kurt biraz daha zor.

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benim kıyı avında kullandığım benim memnun kaldığım avcı iğne. 1.. 1/0 2/0 ile özellikle Çupra da dahil birçok balık avı yaptım. Sonsuz gezer takımda tek iğne olarak kullanıyorum. Limit altı balık olan Lidaki gibi dip balıkları iğneyi yutunca alı koyuyordum o problemden kurtuldum. Av sonrası tatlı su ile yıkayıp arada uç kısmını eğe ile keskinleştirin iğne takılıp kopmadığı sürece işinize yarar. Alışıncaya kadar yem takması biraz sıkıntılı. Kendim o iğneye uygun yem şişi bile yaptım :D Benim favori iğnelerim den kendileri.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benzer iğnenin AliExpress'den alınmışını denedim. Avantajı balığı dudaktan yakalıyor. Şamandıra ile kullandım, tasmalamaya gerek kalmadı. Midye, teke takmak kolay ama kurt biraz daha zor.
Sağol bro
Benim kıyı avında kullandığım benim memnun kaldığım avcı iğne. 1.. 1/0 2/0 ile özellikle Çupra da dahil birçok balık avı yaptım. Sonsuz gezer takımda tek iğne olarak kullanıyorum. Limit altı balık olan Lidaki gibi dip balıkları iğneyi yutunca alı koyuyordum o problemden kurtuldum. Av sonrası tatlı su ile yıkayıp arada uç kısmını eğe ile keskinleştirin iğne takılıp kopmadığı sürece işinize yarar. Alışıncaya kadar yem takması biraz sıkıntılı. Kendim o iğneye uygun yem şişi bile yaptım :D Benim favori iğnelerim den kendileri.
Sağol eksik olma çok değerli bilgiler.yemi taktıktan sonra iğne ucu yemin içinde mi yoksa dışındamı kalmalı.örneğin boru kurdu takarken.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kardeşim bu dediğin şamandıralı takım için zargana topuna bu takımı uygulasam verim alırmıyım ve kaç iğneli takım yapmam gerekir ve ayrıca gittiğim bi iki meradaki derinliği bildiğim için zeminden ne kadar yüksekte olmalı.

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Blackhawk Boru kurdu yumuşak bir yem çok fark etmez. Diğer yemlerde ben iğnenin ucunu hafif çıkarıyorum.

balikciali

Aktif Üye
Adı
Ali V.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kardeşim bu dediğin şamandıralı takım için zargana topuna bu takımı uygulasam verim alırmıyım ve kaç iğneli takım yapmam gerekir ve ayrıca gittiğim bi iki meradaki derinliği bildiğim için zeminden ne kadar yüksekte olmalı.
Ben eşkina, çipura için 2li dip takımı yapıyorum. 3lü de olabilir. Köstekler 25-30cm, en altta kurşun. Kurşun yere az temas edecek şekilde ayarlıyorum. Bu taşlık mera için geçerli, kumluk zeminde kösteklerden birini kurşundan sonra yapıyorum. Zargana topu ile mesafe ayarlanabilirse bence olur.