Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Özgür Arslan – Silivri – 2013

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
dün gece med cezirde teknem battı. su alıp dubayı sürüklemiş. hasar ve kayıp büyük. sabah lüfere uyanıp balığa giderken gördüm, Ayşe ile üç saatte suyunu boşaltıp kutarabildiğimizi kurtarmaya çalıştık. makinaları tatlı suya koydum, doğrusu bu mu bilmiyorum, şoktan kafam pek çalışmıyor. motor su almamış diye ümit ediyorum, henüz karada çalıştırmadım. çok kara bir gün... cidarlar arası su aldı, karaya çekip miçozu açmaya çalışacağım. belki de sezonu rrjen kapatacağım. şu an şaşkınım...
Geçmiş olsun özgür.
Tekne nasılsa kolay toparlar da motor üzebilir biraz.
O da en kötü ihtimalle sökülüp benzinle yıkanıp tekrar toplanır.
Sezonun hızlısına her ihtimalde yetişirsin.

ksc

Üye
Adı
tuncay
dün gece med cezirde teknem battı. su alıp dubayı sürüklemiş. hasar ve kayıp büyük. sabah lüfere uyanıp balığa giderken gördüm, Ayşe ile üç saatte suyunu boşaltıp kutarabildiğimizi kurtarmaya çalıştık. makinaları tatlı suya koydum, doğrusu bu mu bilmiyorum, şoktan kafam pek çalışmıyor. motor su almamış diye ümit ediyorum, henüz karada çalıştırmadım. çok kara bir gün... cidarlar arası su aldı, karaya çekip miçozu açmaya çalışacağım. belki de sezonu rrjen kapatacağım. şu an şaşkınım...
Çok geçmiş olsun! inşallah çok fazla bir zarar ziyan çıkmaz. Balık daha yeni başlıyor, tabiki yetişirsin! Moralini bozma hemen.

ozgurarslan

Daimi Üye
telekkürler herkese. bu ikinci kez başıma geliyor ancak insan hiç hazırlıklı ve tecrübeli olamıyor. bugün lüferi tutacağım derken sabahın beşinde uyku sersemi sahike inip tekbeyi batık görnek tam bir şok! ben kıç altında çok malzeme bulunduruyorum. her durumda lazım olacak herşeyi. bir alet kutusu (anahtarlar, pense, kargaburun, muhtelif vida somun, ksrabina, napa lastik, çamaşır ipi, amonyak, aspirin, el kantarı vb) bir çapari kutusu (istavrit, çinekop çaparileri ve halka sarım olanlar için defter), bir yemli oltalar kutusu (şamandıralı, zokalı, üç köstekli vb) bir kıyafet çantası ( şapka yelek eldiven sweatshirt mayo vb) iki kutu kurşun (10–135 gr biri 140–500 gr biri) ayrıca bir torbada iki köpük palamut çaparisi, bir kutuda dürbün ve far içşn voltaj değiştirici –sizlere ömür– çakmaktan cep telefonu şarj aleti. yedek beş lt benzin ve motor yağı, huni. teknenin evrakları – işte bu çok üzücü, bantlanmış torbadaydı ama fayda etmemiş, bir diğer plastik kutuda muhtelif kalınlıklarda misina sarılı mantarlar, bir livar kepçesi, bir tel livar, bir livarlı kova, bir büyük süzgeç, palet, şnorkel gözlük, sülins şişi, kaya tuzu daha da aklıma gelneyen bir sürü şey...

ozgurarslan

Daimi Üye
tekneyi karaya çektik, tapayı açtık su boşaldı. motor tekleyerek çalışıyor, bujileri ısıttım, bujisiz marş bastım, bujileri taktım, kuyruğu kovaya koydum, depoyu boşalttım yeni benzin yağ karışımı koydum depoya. şimdi jikleli de olsa marş basıyor. sorun rölantiye düşerken sallıyor, rölantide stop ediyor. biraz çslışınca kendine gelir diyenler var, ben emin değilim.

ozgurarslan

Daimi Üye
motorun bu tekleyen hali, teknenin ıslanan faturası motor faturası kitapçığı tüm evraklar, kafa lambaları, şarj aleti, voltaj değiştirici ilk anda görülen kayıplar. takımları kurutuyoruz güneşte, iki ucuz kamış ve iki ucuz makina vardı tatlı suya soktum,bekliyorum, torbadaki halka çaparikeri gereceğim birazdan... şimdilik böyle, tam hasar raporu yarına belli olur...