Tamer10
Aktif Üye
- Adı
- Tamer
Geçen sene tekneyi alınca gelip teslim ettiler,tabi zehirli boya vs yokmuş,yazı geçirdik ekim kasım aylarında tekne gitmemeye başladı,araştırınca tahminlerim doğru çıktı,altı sırf yosun,ara katman da su dolmuş (yaklaşık 100 lt)ayrıca, bu zehirli işi mecbur mu? illa gerekli mi? diye aklına takılan olursa: geçen sene tekne tüm ağırlıkla ( birazdan ağırlıktan kastettiğim şeyin bir kısmının fotoğrafını eklerim) iki kişi 18 km/saat sürat yapabiliyordu tam yolda. şimdi tek kişi altı yosunlu midyeli iken 12 yapabiliyor. syrıca planning denen (türkçesini bilmiyorum) konuma, ysni yatay ve az su tutan konuma geçemiyor, kıç gömülüyor. sırf test etmek için, bu işleri bitirince, tek kişi ve benzin tankı ile binip rüzgarsız ve düz deniz olursa 20km/saat deneyeceğim. maksimum 15 beygir ve benim tekne kombinasyonu performansını görmek için. bu durumda midyeli alt ile dolaşırken çok daha fazla benzin yakıp, çok daha fazla para ödeyip, çok daha az yol gidiyorsunuz. oranlar ise şaşırtıcı. hızın üçte birini midyeler alıyor. bilginize... bilen biliyor da, ben yine de bilmeyene kaynak olsun diye, üşenmedim, yazdım...
4.50m marin boat tekne 15 hp parsun 4 zamanlı motorla 2 kişi 15 km sürat zoraki yapıyor ,burun oturmuyor,motor tilt ayarıda işe yaramadı,nisanda çıkardık kıyıya,güzel bir zımpara ardından zehirli,30 ar dakika arayla 3 kat vurduk 1 saat bekledik saldık yine suya,ama hata işte,şimdi zehirli boyaya değdinmi şorta vs bulaşıyor,aşınmaya bile başladı.
Bu işe en az 3 tam gün ayırıp ve 20-25 derece sıcaklığın altında bence yapmamak lazım,ilk gün temizlik zımpara ardından astar,ertesi gün 3 kat zehirli uygulaması sırasında en az 3-4 saat beklemek bence şart.Son kattan sonrada havanın sıcaklığına göre 12-24 saat beklemeden indirmemek lazım suya.Şimdi teknede 2 kişi + 12 lt full depo + ıvız zıvır ekipman 34-35 km hız yapıyoruz