Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Özgür Arslan – Silivri – 2013

Tamer10

Aktif Üye
Adı
Tamer
ayrıca, bu zehirli işi mecbur mu? illa gerekli mi? diye aklına takılan olursa: geçen sene tekne tüm ağırlıkla ( birazdan ağırlıktan kastettiğim şeyin bir kısmının fotoğrafını eklerim) iki kişi 18 km/saat sürat yapabiliyordu tam yolda. şimdi tek kişi altı yosunlu midyeli iken 12 yapabiliyor. syrıca planning denen (türkçesini bilmiyorum) konuma, ysni yatay ve az su tutan konuma geçemiyor, kıç gömülüyor. sırf test etmek için, bu işleri bitirince, tek kişi ve benzin tankı ile binip rüzgarsız ve düz deniz olursa 20km/saat deneyeceğim. maksimum 15 beygir ve benim tekne kombinasyonu performansını görmek için. bu durumda midyeli alt ile dolaşırken çok daha fazla benzin yakıp, çok daha fazla para ödeyip, çok daha az yol gidiyorsunuz. oranlar ise şaşırtıcı. hızın üçte birini midyeler alıyor. bilginize... bilen biliyor da, ben yine de bilmeyene kaynak olsun diye, üşenmedim, yazdım...
Geçen sene tekneyi alınca gelip teslim ettiler,tabi zehirli boya vs yokmuş,yazı geçirdik ekim kasım aylarında tekne gitmemeye başladı,araştırınca tahminlerim doğru çıktı,altı sırf yosun,ara katman da su dolmuş (yaklaşık 100 lt)
4.50m marin boat tekne 15 hp parsun 4 zamanlı motorla 2 kişi 15 km sürat zoraki yapıyor ,burun oturmuyor,motor tilt ayarıda işe yaramadı,nisanda çıkardık kıyıya,güzel bir zımpara ardından zehirli,30 ar dakika arayla 3 kat vurduk 1 saat bekledik saldık yine suya,ama hata işte,şimdi zehirli boyaya değdinmi şorta vs bulaşıyor,aşınmaya bile başladı.
Bu işe en az 3 tam gün ayırıp ve 20-25 derece sıcaklığın altında bence yapmamak lazım,ilk gün temizlik zımpara ardından astar,ertesi gün 3 kat zehirli uygulaması sırasında en az 3-4 saat beklemek bence şart.Son kattan sonrada havanın sıcaklığına göre 12-24 saat beklemeden indirmemek lazım suya.Şimdi teknede 2 kişi + 12 lt full depo + ıvız zıvır ekipman 34-35 km hız yapıyoruz

ozgurarslan

Daimi Üye
tamer , bahsettiklerin çok büyük hızlar, benim tekne 15 hp yamaha ile o hıza çıkar mı bu akşam bakacağım, ancak mümkün görünmüyor. işin doğrudu için büyük araştırmalara gerek yok. boya kutusunun arkasında yazıyor. ben polisan kullandım. zımpara işi için makine var ama bizim uzatma kablosu sorun çıkardı, emanet aletti, kullanmadık. 60 numara dişli zımpara ile fiberin kokusunu alana kadar el ile zımparaladık, eski boyanın izi bile kalmayıp, bembeyaz olana kadar. eski boyamamda astar bile yoktu zaten. ardından 220 numara ince zımpara, nam–ı diğer su zımparası vurmalı mıydık bilmiyorum, ama o an vurmamak gerekir dişli kalırsa iyi tutar diye düşündüm. ardından tinerli paçavralarla tozdan arındırdık. tiner hemen uçuyor ama uçtuktan sonra bile kuru bezle kuruladık. astar benim kullandığım polisan inceltilmiyor, kullanıma hazır, tek kat vurduk. der ki kutuda, 12–15 saat beklesin. gece beklettik. devamı var ama ayrıca yazacağım, ağırlaşıyor metin uzadıkça...

umooth

Daimi Üye
Adı
umooth
Kan Grubu
B Rh Pozitif
tamer , bahsettiklerin çok büyük hızlar, benim tekne 15 hp yamaha ile o hıza çıkar mı bu akşam bakacağım, ancak mümkün görünmüyor. işin doğrudu için büyük araştırmalara gerek yok. boya kutusunun arkasında yazıyor. ben polisan kullandım. zımpara işi için makine var ama bizim uzatma kablosu sorun çıkardı, emanet aletti, kullanmadık. 60 numara dişli zımpara ile fiberin kokusunu alana kadar el ile zımparaladık, eski boyanın izi bile kalmayıp, bembeyaz olana kadar. eski boyamamda astar bile yoktu zaten. ardından 220 numara ince zımpara, nam–ı diğer su zımparası vurmalı mıydık bilmiyorum, ama o an vurmamak gerekir dişli kalırsa iyi tutar diye düşündüm. ardından tinerli paçavralarla tozdan arındırdık. tiner hemen uçuyor ama uçtuktan sonra bile kuru bezle kuruladık. astar benim kullandığım polisan inceltilmiyor, kullanıma hazır, tek kat vurduk. der ki kutuda, 12–15 saat beklesin. gece beklettik. devamı var ama ayrıca yazacağım, ağırlaşıyor metin uzadıkça...
Doğru düşünmüssün Özgür, zehirlinin iyi tutunması için kalın zımpara yapmak gerekiyor.

ozgurarslan

Daimi Üye
biz öyle yapmadık ama boya uygulamasının doğrusu şu: kutuda der ki; gölgede ya da kapalı alanda atın, sanki herkesin tekne imalathanesi var...:) dört direkle bir branda çadır kurmak mümkündü kuma, uğraşmadık. her kat arası sekiz saat beklemek ve son kattan sonra da sekiz saat bekleyip öyle atmak lazımmış. üç kat öneriliyor, ama bence üç kat boyayı bitirelim de yenisini alalım diye öneriliyor. :) iki saatte dokunma kuruması veya toz tutmama kuruması gerçekleşirmiş, sekiz saatte sert kuruma. önerileri uygularsak otuziki saat gerekiyor astar kuruması ile suya atma arası...

ozgurarslan

Daimi Üye
pekala, biz ne yaptık. gölge yerine sabahın sekizinde, güneş daha ısıtmadan, ilk katı vurduk. teknenin altı 2X5 ile yaklaşık 10m2 olmalı. boya da tek katta bir kg lt boya 9 m2 kapatır diyordu, bu mantıkla tek katta boya bitmeliydi, ancak bitmedi, beşte ikisi arttı.saat dokuzfa yani bir saatte iki rulo ile bitmişti. dokunma kurumasını bekledik ve saat onbirde ikinci katı vurduk. rulonun tutmayışından, rulonun dönerken akışından anlaşılıyor zaten dokunma kurumasının gerçekkeştiği, el ile temasta da kırmuzı renk.çıkmıyordu. ikinci katı atarjen dikkat edin, sistemli atmak lazım, alt kırmızı boya kırmızı, nereye vurduğun pek belli olmuyor. o yüzden başlangıç ve bitiş alanları belirlenmeli ki, bazı yerleri üç kat, bazı yerleri tek kat kalmasın. bir de düşünerek akla gelemeyecek, ancak tecrübe ile berbat ederek öğrenilebilecek bir bilgi vereceğim, hadi yine iyisiniz. tekerlek biçiminde sarılan uzatma kablolarınızı 25mt, 50mt gibi piyasada satılan; kullanmadığınız zaman açıp roda edip öyle bırakın. bu kablonun kaplaması bilhassa güneşte kalırsa yumuşayıp yapışıyor, çekince yırtılıp, kablo soyuluyor. ben ettim, siz etmeyin. rastgele...

ozgurarslan

Daimi Üye
bir iki saate denize atacağım. kuma değdirmeden atmak için bir şeyler düşündüm, bakalım olacak mı? deniz dalgalı şu an hız testi yapmaya çalışacağım yine de. benzin tankı, ben ve zehirli boş tekne...

umooth

Daimi Üye
Adı
umooth
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bir de aldığın boyanın modelini bilmiyorum ama hıza göre zehirli boya satılır. Atıyorum 10mph'e kadar şu boya 20mph' e kadar şu boya 20mph'den sonra şu boya gibi. Çünkü yüksek süratlerde boyanın tekneden sıyrılıp gitmesi sözkonusu oluyor.

sonofmyr

Yeni Üye
Adı
hüseyin yılmaz
ayrıca, bu zehirli işi mecbur mu? illa gerekli mi? diye aklına takılan olursa: geçen sene tekne tüm ağırlıkla ( birazdan ağırlıktan kastettiğim şeyin bir kısmının fotoğrafını eklerim) iki kişi 18 km/saat sürat yapabiliyordu tam yolda. şimdi tek kişi altı yosunlu midyeli iken 12 yapabiliyor. syrıca planning denen (türkçesini bilmiyorum) konuma, ysni yatay ve az su tutan konuma geçemiyor, kıç gömülüyor. sırf test etmek için, bu işleri bitirince, tek kişi ve benzin tankı ile binip rüzgarsız ve düz deniz olursa 20km/saat deneyeceğim. maksimum 15 beygir ve benim tekne kombinasyonu performansını görmek için. bu durumda midyeli alt ile dolaşırken çok daha fazla benzin yakıp, çok daha fazla para ödeyip, çok daha az yol gidiyorsunuz. oranlar ise şaşırtıcı. hızın üçte birini midyeler alıyor. bilginize... bilen biliyor da, ben yine de bilmeyene kaynak olsun diye, üşenmedim, yazdım...
zehirli son kat atıldıktan sonra en az 6 saat sonra, en fazla 3 gün içerisinde teknenin indirilmesi makbuldür. beyaz renk zehirlide ise 24 saat içinde teknenin
atılması makbuldür. Eğer tekneniz planinge kalkıyorsa 13.5 knot hızın üzerine çıkıyor demektir bu da minimum 25 km e hıza tekabül eder. eğer öyleyse sürat teknesi tipi ultra zehirli tavsiye ederim. bu kadar zırvayı nerden biliyorsunuz derseniz işim bu; tekne malzemeleri satıyorum.

sonofmyr

Yeni Üye
Adı
hüseyin yılmaz
çok teşekkürler. ben cihazımda bir sd card yuvası bir kablo bağı yuvası göremedim. ancak menülerde dolaşırken dediğin klasörü hatırlar gibiyim. bir yolu vardır elbet. locked niye locked? paralı mı? daha mı detaylı? buraaki cep telefonu interneti ile ancak foruma yazabiliyorum, pek araştırma yapmaya müsait değil hızı. o sebeple soruyorum...
cihazın modeli nedir?

ozgurarslan

Daimi Üye
tamer haklıymışsın. inanılmaz, gerçekten inanılmaz. 36 km/saat hem de iskele omuzluktan dalga alarak. boş tekne, tek benim ağırlığım 75 kg. 15lt benzin ile bu denizde. üç kişi binince ölçmedim, telefonu kıyıda bıraktım. ancak baş orta kıç oturulursa yine planning'e geçiyor tekne. hızı yine 30 vardır o durumda bile. ben balık bulucu ve tam yük, çapalar ve iki kişi.tam yolda 18 ile gidiyordum geçen sene. bu sene, aynı durum ve midyeli yosunlu 12 ile gidebiliyordum. bu üç katı hız, inanılmaz...tek keyfi bozan şey, maske bandı, kağıt bant feci yapışmış, sökemedik...suds şişsin, yarın deneyeceğiz çizgiyi görmeyi...