Özgür Arslan – Silivri – 2013

evet sene 2014, yine aynı maceraya başlıyordum ki (ki tuttuğumuz balıklar pek ehemmiyetli değil, trofe hiç değil farkındayım amauğraşları anlatıyorum, sonunları ve çözümleri, çözümsüz kalanları, bence o güzel) işe girdim. artık hafta sonları ancak...

bir kaç fotoğraf ekleyeceğim ancak önemli bir hizmetim de olacak. kendi keşfettiğim bir olta çalıştı. bir şey öğrenince ona bir şey eklemek gibi bir rahatsızlığım var. hatta işin aslını tam öğrenmeden bile modifikasyonlara başlıyorum gece uyumadan evvel zihnimde...

bir kırlangıç oltası bu, daha doğrusu kumluk diplikteki başka balıklar için de çalışabilir. ben minik bir kırlangıç aldım. kırlangıcın minik olması değil, oltanın çalışması mühim. keşfettim de iddialı oldu biraz, belki denenmiş yapılmıştır, ben bir yerde görmedim, okumadım.

Dosyalar

• 20140707_225544_resize.jpg
    20140707_225544_resize.jpg
    40.7 KB · Okunma: 757
size şimdi hızlıca çizdim takımı. takımı kumlukta kullanmak lazım yoksa takar. balık bulucu ile dip kısmı büyütüp sürekli takip etmek lazım zemin durmunu. eğer kopramam diyorsanız köstek beden birleşimlerine küçük üçlü fırdöndüler yaparsanız düğüm yerine, verimi artacaktır.
takım 6 iğne olmak zorunda değil, çok daha uzun yapılabilir. ben deneme boyu olarak 6 iğne yaptım, ortasına attığım fırdöndü gerekli de olmayabilir, ancak zararı olmaz faydası olur diye attım, gerek bile olmayabilir iki üçlü fırdöndü bedeni dolaşmadan çalıştırabilir. dediğim gibi takım 6 iğne olmak zorunda da değil, önce 300 gr kurşunu alıp geri salıyoruz, yol yaptığımız açıyı değiştirip tekneyi hafif döner pozisyonda akıntı yönüne dönmeye bırakıp ( anlayabilen el kaldırsın) takımı toplayıp salabiliyoruz. bu iş motor üstü istavrit avlama yönteminin aynı, bunu bilen onu bilir, ben de bu sene öğrendim, yalan yok. ustalaşmak ise zamanla olacak... bu yöntemi bilmeyen ve ben de öğrenmek istiyorum, benim neyim eksik diyene anlatırım.

çizim açıklıyor biraz ilgili olan birina aşağı yukarı işin mantığını. amaç dibe sürünmeden ama dipten yemleri çekmek...şamandıra 50 gr kurşunun yatmasını engelliyor, azaltıyor. şamandıra bildiğimiz turuncu filan da olan yemli takımda kullandığımız renkli toplardan, en irisi sadece...

bu da 40 yıllık yeni takım...

Dosyalar

• 20140706_121516_resize.jpg
    20140706_121516_resize.jpg
    31.2 KB · Okunma: 684
  • 20140706_121528_resize.jpg
    20140706_121528_resize.jpg
    62.2 KB · Okunma: 601
  • 20140706_121542_resize.jpg
    20140706_121542_resize.jpg
    55.5 KB · Okunma: 702
  • 20140706_121549_resize.jpg
    20140706_121549_resize.jpg
    51.4 KB · Okunma: 700
böyle makina yatağı gören var mı ya... ancak ağabeylerimiz. ben görmedim. makinada ise misina sıkıştırma yeri yok, varsa da ben bulamadım. bir komşumun babası 40 yıl önce almış, boğazda tutarım diye, olmamış vaz geçmiş, durmuş, bana hediye ettiye edildi...

Çok ta ufak değilmiş Özgür ben o gün biraz daha durdum istavritler çok ufak kraça çıkınca sahile döndüm biraz kıyıda yemli yaptım ama birşey yoktu.Haftaya görüşürüz yine inşallah hatta gelince ara istersen beraber de çıkabiliriz

Çok ta ufak değilmiş Özgür ben o gün biraz daha durdum istavritler çok ufak kraça çıkınca sahile döndüm biraz kıyıda yemli yaptım ama birşey yoktu.Haftaya görüşürüz yine inşallah hatta gelince ara istersen beraber de çıkabiliriz

tamam olur. denk getirirsek çıkarız. gelmeye çalışacağım.

Back