size şimdi hızlıca çizdim takımı. takımı kumlukta kullanmak lazım yoksa takar. balık bulucu ile dip kısmı büyütüp sürekli takip etmek lazım zemin durmunu. eğer kopramam diyorsanız köstek beden birleşimlerine küçük üçlü fırdöndüler yaparsanız düğüm yerine, verimi artacaktır.
takım 6 iğne olmak zorunda değil, çok daha uzun yapılabilir. ben deneme boyu olarak 6 iğne yaptım, ortasına attığım fırdöndü gerekli de olmayabilir, ancak zararı olmaz faydası olur diye attım, gerek bile olmayabilir iki üçlü fırdöndü bedeni dolaşmadan çalıştırabilir. dediğim gibi takım 6 iğne olmak zorunda da değil, önce 300 gr kurşunu alıp geri salıyoruz, yol yaptığımız açıyı değiştirip tekneyi hafif döner pozisyonda akıntı yönüne dönmeye bırakıp ( anlayabilen el kaldırsın) takımı toplayıp salabiliyoruz. bu iş motor üstü istavrit avlama yönteminin aynı, bunu bilen onu bilir, ben de bu sene öğrendim, yalan yok. ustalaşmak ise zamanla olacak... bu yöntemi bilmeyen ve ben de öğrenmek istiyorum, benim neyim eksik diyene anlatırım.
çizim açıklıyor biraz ilgili olan birina aşağı yukarı işin mantığını. amaç dibe sürünmeden ama dipten yemleri çekmek...şamandıra 50 gr kurşunun yatmasını engelliyor, azaltıyor. şamandıra bildiğimiz turuncu filan da olan yemli takımda kullandığımız renkli toplardan, en irisi sadece...