@ozgurarslan'dan balıkçılık hakkında genel bilgiler...

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
özgür abi ellerin dert görmesin emeğine sağlık videolar çok yardımcı oluyor. Tesekkurler abi🙂

Özgür abi bir şey soracam sana 🙂 1 2 ay önce çubukluda sabahladık yerde bir surf kurşun ve ona bağlı şu yaptığın boncuklu asansör takım vardı . Birde kurşunun üzerinde 189 gr yazıyordu 😀 O takımın senin olma ihtimali var mı 😀 Kurşunun üzerinde renkli 189 gr yazması şüphelendirmişti ama videodaki asansörlü boncuklu takımda birebir olunca iyice şüphelendim 😀

Ozgur abi tanistigimiz gun sende gordun kursun bedenimi ben de bu sistemde yapiyordum boncuk gercekten de cok avantaj sagliyor furdonduyu takima 90 derece tuttugu icin dolanma ihtimalini minimuma indiriyor,
Ama gecenlerde youtube gordum en alta cift kat yapip oraya direk kursunu baglayip ya da sadece klipsle hem alttigin dugum mantiginda oluyor hem de daha saglam bir beden elde ediyoruz,
Denedim tum gunde inanin sirf kasik calismama ragmen yuzlerce atistan belki 1 kere dolanma yapmistir,
Saygilar

Ozgur abi tanistigimiz gun sende gordun kursun bedenimi ben de bu sistemde yapiyordum boncuk gercekten de cok avantaj sagliyor furdonduyu takima 90 derece tuttugu icin dolanma ihtimalini minimuma indiriyor,
Ama gecenlerde youtube gordum en alta cift kat yapip oraya direk kursunu baglayip ya da sadece klipsle hem alttigin dugum mantiginda oluyor hem de daha saglam bir beden elde ediyoruz,
Denedim tum gunde inanin sirf kasik calismama ragmen yuzlerce atistan belki 1 kere dolanma yapmistir,
Saygilar
Yüzlerce atış ve sadece bir kez dolaşma oldukça iyiymiş üstelik de kaşıkla, çok merak ettim şimdi acil fotoğraf veya çizim rica etsem @İLKlüfER

Ozgur abi eline saglik Işçilik takım vs herşey çok güzel ama şöyle bir durumda var
Şuan balık yakında 1 ay sonra ise balık oldukça açıkta olucak ve 5 metre nin bile aşırı önemi olacak
Benim düşüncem bu boncukların hava da giderken kurşunun hızını rüZgar tutarak mesafeyi dusurecegi yonunde
Birde makineye daha fazla yuk bindirecektir su tutarak
Ben dolanmari rapala bedeninin orta kismina kucuk firdondu takarak "kasik " ile minumuma indiriyorum rapalada zaten dolasmiyor firdondu yontemi ile

@ozgurarslan bu şekil bir konu açmanda gayet iyi olmuş artık sırf av raporu okumak için üye olanlarda rahatsız olmazlar ama bilmiyorlarki o yazışmaların içinde çok degerli bilgiler var.

Benim yaptığım kurşun arkası takımı da bu şekilde önde kurşun fosforlu boncuklar ve fırdöndü rapala bedeni kisminada yaklaşık 15-20 cm ip koyuyorum ip koymamın sebebi rapala bedeni genelde 5-6 atisdan sonra gam yapıyor bu şekilde gamı minimum seviyeye indiriyorum sonra misina ile takımı sonlandırıyorum bu şekilde dolanma vs çok az oluyor .

91d25e7520e4d33f003558021642da29.jpg

bc1195bafce1efafb8a98a835f58b9dc.jpg

c66e483df955539fc9f4ebe31a44500c.jpg

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
20161113_175240.jpg 20161113_175405.jpg
Evet bu benim suan kullanmak zorunda oldugum yontem,
En ustteki daha saglikli sayet tek bir agirliktaki kursunla calisiyorsaniz merada cunku kursun degistirmek icin ana bedenden kesip kursunu degistirip tekrar baglamaniz gerekiyor,
Ikinci resim ise kursun degistirmek icin ideal ama dolanmayi onlemek icin aksesuarlardan ve tirnakli furdondulerden mumkun oldugunda kacinmak lazim,
Nazar boncugundan ufak furdondunun ustune bir tane daha koyulabilir daha iyi olur ama boncuklarim bittigi icin koyamadim,
Kursuna baglanan klipsiz olan sistemle (hava sartlari ve deniz suyunda ters akinti anafor olmadigi surece) dolasma cok cok az olmaktadir test edildi tarafimdan onaylandi,
Tavsiye ederim,
Saygilar

Nacizane bir öneride benden olsun. Normalde bu düzenek piyasada satılıyor. Ama ben çok pahalı bulup kendim yapmaya karar verdim.
e29d142ae2ccf8a1c56c114714f1cb36.jpg
2f5b4039520d33d23128b1992cbe6547.jpg
birisi sıkıştırmalı diğeri ise klipsli model. Sıkıştırmalı düzenekte Kösteğin veya bedenin dolanma olasılığı çok daha düşük.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back