@ozgurarslan'dan balıkçılık hakkında genel bilgiler...

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Nacizane bir öneride benden olsun. Normalde bu düzenek piyasada satılıyor. Ama ben çok pahalı bulup kendim yapmaya karar verdim.
e29d142ae2ccf8a1c56c114714f1cb36.jpg
2f5b4039520d33d23128b1992cbe6547.jpg
birisi sıkıştırmalı diğeri ise klipsli model. Sıkıştırmalı düzenekte Kösteğin veya bedenin dolanma olasılığı çok daha düşük.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben bu tanimi Uskudarda taksam ne yaoar ne eder Sener 'e rica eder cikarttirim 🙂

Arkadaşlar mesajlarınızı okudum. Alıntı yapmadan alıntı yapmış gibi, kişi belirtmeden ben de üzerine bir kaç cümle söyleyeceğim...

Boncuklu takımın mesafelerini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, bana bu uygun geldi böyle yaptım, eskiden daha da uzun yapıyordum.

Kurşunun üzerinde yazı ile küsüratlı gramaj var ise ihtimalle benimdir, çok kişinin bu tip garip işler yapacağını sanmam. Palamut zamanı çubuklu'ya üç kez gittim, Tarabya'ya da dört. Ne yazık ki bu sezon 3 palamut aldım , hepsi de Çamlıbahçe'den 🙂

Sayfamı, sayfanın akış düzeninin o anda ilgilendiğim şey olmasını, sayfanın tek yönlü olmamasını, ben de beğeniyorum. İstediğim kadar çene çalabileceğim, hatta balık dışı konulardan da bahsedebileceğim, araya iki rapor, iki takım atabileceğim bir özgürlük tam da Özgür'e göre. 🙂 Bundan 3 yıl önce, 2013 te de böyle bir sayfam vardı, 64 sayfa sürdü. Yazlıktaki tekne avları ile ilgili...
(link)
Facebook'u kapattığımdan olsa gerek fotoğrafların çoğu görüntülenemiyor.

Benim alkol bağımlılığım var, bir ay kadar önce içmeyi bıraktım ama "bıraktım" yanlış bir ifade. Bu sürekli bir savaş, bir ömür boyu. Aynı esnada bana zarar verdiğini gördüğüm facebook'u kapattım. Onu belki bir gün yine açarım, aranızda günde 2 saat facebook kullanan varsa bir hafta kapatmayı denesin, ne kadar bağımlılık yaptığını anlayacak. Bu hususta Black Mirror adlı dizinin 3. sezonunun ilk bölümünü tavsiye ederim. s03e01.
Tamamen bundan bağımsız olarak s01e03 te çok iyiydi...

Kurşun arkası için bağlama yöntemleri ile ilgili bazı arkadaşlar, "ya ne büyütüyorsunuz, tak bir klipsli bir fırdöndü, ona da kurşunu ve bir fırdöndüyü tak, al sana iş bitti" diye düşünebilir. Tekne avlarımla ilgili konudan beri tanıştığım kimseler, her av için en doğru yöntemi ve yöntemleri bulmak , denemek, öğrenmek ve göstermek için göstermiş olduğum çabayı bilirler.
Zannediyorum sahte yüzdürmek için 6-7 ayrı yöntem biliyorum ve hepsini denedim hem de defalarca... Hala en iyisini bulduğuma inanmıyorum.

Zira bir gün 100 atışta (100 atış, 5 dakikadan 8 saat yapar bu arada) hiç dolanmaz, ama bazen aynı takım 3 atışta bir dolanır. Deniz bazen değişken akar, kurşunu stoplamazsan düşerken düştüğü anda sanırım dolanıyor, ya da rüzgar hiç yoktur, rüzgarın oluşu sahteyi havada açıyor, avantaj sağlıyor. Öyle bir takım yapmam lazım ki, tüm koşullar için en iyi olduğunu bileyim. Biri bana öğrettiği için değil, deneyip kani olduğum için.

20161113_175139[1].jpg

Denemelerin sonunda vardığım süreç burada, bu forumda var, ama aratmayın bana. En son fikir olarak en sade takım en iyi takımdır gibi bir yere varmıştım.
En sade takımlar yukarıda. soldaki kurşunlu olan son zamanlarda kullandığım takım, iki gündür boncukluya döndüm. Ondan önce bunu kullanıyordum. Sağdaki takım da bugün Ahmet abi'den denemek için aldığım takım, önümüzdeki günlerde hakkında yazarım ama 3 av filan yapmam lazım yazmak için.

Boncuklu takım sade bir takım değil. Hiç değil... 3'lü fırdöndülü takım bile daha sade. Ama avantajları da var yadsınamayacak.

Kurşun bedeninin dolaşması dışında; bedenin dibinin kırışması mevzusunda ben de kafa yordum, ilk kafa yoran da ben değilim. 🙂 Bu hususta Ahmet Abi 50 cm kadar 0.40 kullanıp (@İLKlüfER in takımındaki ip gibi) ona blood knot (balıkçı düğümü) ile 0.28'i bağlıyor. Ben de bir müddet öyle yaptım. Sonra kırışma işi için bu çabadan vazgeçtim, şimdi direkt 0.28 ghost'u bağlıyorum. zira belli aralıklarla bedeni değiştirmen gereken bir şey illa oluyor, ya bedene dolanıp tamamı kırışıyor, hiç uğraşma düzeltmeye hemen değiştir, ya da düğüm oluyor tekli kördüğüm, hiç zorlama hemen değiştir, gibi gibi. Ancak @İLKlüfER in takımdaki ip, ayrıca ve belki, aynı zamanda bedeni açık tutmaya da yarıyor olabilir, onu da denemeden bilemem.

Yukarıdaki Çin'den getirttiğim, bende ne yazık ki 3 tane kalan garip fırdöndülü takımdan da memnunum. Mantık olarak vardığım yer yanlış değil idi araştırmalarım sonucu. En sade takım, en az düğümlü takım, en az dolaşmaya sebebiyet verebilecek takım fikri doğru fikir. Ancak boncuklu takımın hareket mantığı ile, düğümlerle kurşundan ve yukarıdaki fırdöndüden bedeni ayırması mantığı ile ve de serbest ipte dolaşan fırdöndünün hareket kabiliyetinin her türlü uygulamaya göre fazla olması sebebi ile avantajları yine de büyük, karmaşık olmasına rağmen.

Ayrıca @İLKlüfER , bugün Rastgele balıkçılığın paraşüt ipi koptu. Bir sahtem de (caaanım strike) denize uçtu, üstelik düğümden kopmadı, ortadan koptu. Dahası, dün videoda gösterdiğim yeni hazırladığım takımdı kopan. Ayını videoda eski takımım da var ya aşınmış olan, 10 saatin üzerinde av gördü, yine onu taktım, hiç kopmadı. Bu ip için kriter olmasın belki bir yere sürttüm ve incelttim ipi ve farketmedim, o noktadan koptu. İltimalle de deurum bundan ibaret olmalı, öbürü halen çalışıyor zira...

Birazdan atış mesafeleri konusu ile videolu olarak devam edeceğim, ama şunu söyleyebilirim. Bugün balık olmayınca kafayı bu işe yordum ve bu kombinasyon ile (kamış, makina, ip marka ve kalınlığı, şok) 120 mt atabiliyorum. 100 ün altına hiç düşmüyorum ama 120 yi geçemedim bugün. Geçmişte 135 attığımı söylerken de atmıyordum, tek fark kalıyor elimde, kendo-berkeley ip farkı. Ama bu girizgah olsun, detaylı anlatacağım.

@ozgurarslan ozgur abi o ipin kopmasi benicok sasirtti videondan izledim boncuklar kaymasin diye 2-3 tur dondurerek stoper olsun diye dugun atiyorsun ondan kaynaklanmis olabilir mi?
Yani ben bunu uzun suredir kullaniyorum esnek bir ip degil sert dugumu bile ancak pense yardimiyla tam oturttuyorsun vallahi anlamadim,
Dedigin gibi asinmis ve ya surtubmus olabilir ve ya dugum mukavemetini azaltip ondan dolayi da kopmus olabilir, 🙁

ona geçmeden önce, dün verdiğim siparişlerden iki tanesini paylaşayım.

(link)
(link)

burada sadece klips göreceksiniz, ben ona uygun boy fırdöndü sipariş ettim. klipsli fırdöndüyü 200 adetten az bulamadım. ben de 50 adet klips 50 adet fırdöndü sipariş ettim.

klipsli fırdöndü ile ilgili istediklerim şunlar idi.
telli olmasın barelli olsun - var
paslanmaz çelik olsun -var
açılma kapanma yerinin dışarıya doğru misinaya dolaşabilecek tırnağı olmasın - çok ve en önemlisi - var
klipsin altı yuvarlak ay şeklinde olsun - yok.

olsun, 4 te 3 istediğimi karşılıyor ki 3. madde benim için çok önemli. deneyeceğim paylaşırım...

diğer siparişteki garip şeyi de denemek istedim. kurulu takım gibi bir şey o... Alında bunu köstekli mercan takımı için derin suda kullanıyorlardır ama sahte için de neden olmasın diye düşündüm, deneyeceğim...
bu hususta denenmedik bir şey bırakmayacağım. 🙂

• Beğen
Tepkiler: ino
@ozgurarslan ozgur abi o ipin kopmasi benicok sasirtti videondan izledim boncuklar kaymasin diye 2-3 tur dondurerek stoper olsun diye dugun atiyorsun ondan kaynaklanmis olabilir mi?
Yani ben bunu uzun suredir kullaniyorum esnek bir ip degil sert dugumu bile ancak pense yardimiyla tam oturttuyorsun vallahi anlamadim,
Dedigin gibi asinmis ve ya surtubmus olabilir ve ya dugum mukavemetini azaltip ondan dolayi da kopmus olabilir, 🙁

düğümden kopmadı ilker, tek ihtimal taşa sürtmüş olmam. dediğim gibi, ondan önce 10 sat av görmüş olan aşındı ama kopmadıi halen de kullanıyorum, yepyeni ip durduk yere patlamaz, mutlaka sürttüm bir yere, ipten memnunum. kullanıcı hatasıdır olsa olsa...

misinalar için söylenen bir şey vardır, bu da şehir efsanesi olabilir. 300 mt misinanın her noktasının eş mukavemette olmadığından bahsederler. yapım tekniği ile ilgili anlamadığım şeyler, bazı yerleri daha az kalın oluyor derler. belki de ip için de böyle bir şey vardır. 🙂
yine bir şehir efsanesi de bobin misinaların eşi olan küçük boylarına göre (250 mt-300mt) dayanıksız olduğu söylenir. Bütün bu efsaneleri bir ben mi duyuyorum siz de biliyor musunuz? 🙂

• Beğen
Tepkiler: ino
Nacizane bir öneride benden olsun. Normalde bu düzenek piyasada satılıyor. Ama ben çok pahalı bulup kendim yapmaya karar verdim.
e29d142ae2ccf8a1c56c114714f1cb36.jpg
2f5b4039520d33d23128b1992cbe6547.jpg
birisi sıkıştırmalı diğeri ise klipsli model. Sıkıştırmalı düzenekte Kösteğin veya bedenin dolanma olasılığı çok daha düşük.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ergin balıkçılıkta unun benzerleri satılıyordu sanırım bildiğim kadarıyla İtalyanların kullandığı bi model...

Abi benim ciddi sorunlarimdan birisini anlatmissin, tsklrr..

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

47422 dosyayı görüntüle 47423 dosyayı görüntüle
Evet bu benim suan kullanmak zorunda oldugum yontem,
En ustteki daha saglikli sayet tek bir agirliktaki kursunla calisiyorsaniz merada cunku kursun degistirmek icin ana bedenden kesip kursunu degistirip tekrar baglamaniz gerekiyor,
Ikinci resim ise kursun degistirmek icin ideal ama dolanmayi onlemek icin aksesuarlardan ve tirnakli furdondulerden mumkun oldugunda kacinmak lazim,
Nazar boncugundan ufak furdondunun ustune bir tane daha koyulabilir daha iyi olur ama boncuklarim bittigi icin koyamadim,
Kursuna baglanan klipsiz olan sistemle (hava sartlari ve deniz suyunda ters akinti anafor olmadigi surece) dolasma cok cok az olmaktadir test edildi tarafimdan onaylandi,
Tavsiye ederim,
Saygilar

İlker, @İLKlüfERR , kurşun değiştirilebilir olmalı. ister kasa gözü olsun ister klips, ister klipsli fırdöndü. takımı sadeleştireceğim diye ondan vazgeçilemez. iri klips bence yeterli. zira akıntı artar 20 gr üste çıkmak icap eder, kes bağla, ip kısalsın olmaz...

ayrıca bence benim ipe attığım düğümler anlamlı. senin takım daha şirin duruyor ama bence o düğümler 10 cm filan üstten de alttan da boncukları ve fırdöndüyü uzak tutuyor, sadece boncukların yeterli olmadığını düşünüyorum. takım uzuyor, @ottoman ama bence zararı yok. nasılsa atarken o mesafeden fazlasını kamış ucundan sarkıtıyoruz atış esnasında. yani o alt ve üst 3 lü stoper düğümünü atmamın böyle bir amacı var ve ben bunu gerekli buluyorum. zaten benim dediğim doğru, senin dediğin doğru, benim takımım senin takımını döver diye bir şey yok.
beraber tartışıyoruz, ki olması gereken bu, amaç ustalık yarışı değil, ben bir tek şey öğrenince mutlu olan bir acemiyim biliyorsunuz.
güzel ve yaratıcı bir tartışma platformu oluşuyor gibi. ben fotoğrafını yükleyemeden telli takımın benzerini Gazi yüklemiş aynı anda... forumda "post'u ağzımdan aldın" gibi olmuş, "lafı ağzımdan aldın gibi" @gsozata 🙂

Yani olabilir tabiki abi insan yapimi zaten hele ki dugunden kopmadiysa zaten bir sey denilemez dedigin gibi surtunmeden olabilir,
Abi sehir efsaneleri her daim oluyor ama benim dusuncem de seninki gibi olumlu ve ya olumsuz bir durumdadenemeden tek bir defa degil 2-3 kez yasadigim bir sey ise paylasiyorum ve tavsiye ediyorum,

ergin balıkçılıkta unun benzerleri satılıyordu sanırım bildiğim kadarıyla İtalyanların kullandığı bi model...

ben bu sıstemı yaptım test ettım abı sıstem cok guzel fakat soyle bır sorun var aparatı paslanmaz kaynak telınden yaptıgımız ıcın ve telde esneme vs yapmadıgı ıcın balık vuruslarını hıc hıssedemedım..

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back