ishak BALLICA
Daimi Üye
- Adı
- İshak Ballıca
Sevgili kardeşim, yorumun için teşekkürler...Bu kardeşinin çupra aşkını zaten senelerdir biliyorsun..Tebrikler İshak
Uzun zamandır özlenen o alyanaklı dilber dudaklıya kavuştuğun için.
Sevgili Akın'ım, yorumun ve çapa hakkındaki açıklayıcı bilgilerin için teşekkürler..Benim de çapa taktırmışlığım çoktur. Başlarda acemelikten taşa çapa atıyordum. Bazende hafif çapa rüzgarda sürüklenirken kendisi taşı buluyordu. Çıkarmasıda zahmetli ve tehlikeli iştir. Ben koç boynuzuna bağlayıp ileri yol verip koparmaya çalışıyordum. Meğer ahşap tekneler için çok sakıncalıymış. Tahtaları oynatıp teknenin su yapmasına neden olabiliyormuş. En doğrusu ipi kesmekmiş. Tabiki ip yüzen tipte bir ip ise denizciler için tehlikeli olabilir. Ya batan tip ip kullanmak yada ipin ucuna ağırlık bağlayıp göndermek lazım. Ama herşeyden önemlisi çapayı taktırmamak lazım.
Diğer taraftan balıklar gayet güzel İshak Abi, tebrikler. Tespitin çok doğru. Her geçen yıl balık tutmak zorlaşıyor. Yinede hepimize rastgelsin.
Seninde tesbit ettiğin gibi artık balığı bulmak gittikçe zorlaşıyor.Bahse konu yerde geçmişte ne de güzel balıklar denk gelmişti.Sanırım artık zihnimizde tatlı birer hatıra olarak kalacaklar gibi.