Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Insanlar karsisindakine biraz saygi duysa cozulecek ama cogu insan bencillikten feragat etmiyo.Tebrikler Can
Zorluklar bazen güzellikleri getiriyor.
Dediğin gibi, umarım onlar da derslerini almışlardır.
Bu avla ilgili ben de bir anımı hatırladım.
Bu yer gasp etme olayı bizde daha çok. Özellikle göllerde kişi başı 10 olta atan var.
Bu iskele de pandemi döneminde kalamar avladığım beton iskeleyi anımsattı bana.
Yan yana ancak 4 kişinin dirsek teması ile olta atabileceği kadar genişliği olan bir yerdi.
Yeri garantilemek için erken gider yer tutardım ve bazen bölge sakinleriyle maalesef tartışıp takışmak zorunda kalırdım.
Bu tartışma, yer sorunları süreklilik göstermeye başlayınca da bırakmıştım.
Balik tutmak evrensel bir olay, hangi dilde oldugunun da bence cok onemi yok. Ben yillardir Japon amator balikcilari izloyorum, konustuklarindan hic birsey de anlamiyorum ancak cok asiri keyif aliyorum.İskele güzel, doğa güzel, balıklar çok güzel.. YouTube'daki videolar sanırım oradaki kitleye hitap ediyor, ingilizcesi zayıf biri olarak pek bişey anlamadım. Forum ortamında olay şöyledir, biri hiç paylaşılmamış birşey paylaşır, diğerleri o paylaşımdan almak istediklerini alır, benim tek alabildiğim adamların açgözlü oldukları. Ama şunları da öğrenmek isterdim , birinci balık hangi balık Türkçede karşılığı ne , balığı tutmak için yem olarak hangi yem kullanıldı, takım bilgisi nedir, ikinci balık kingfish hangi balık ( Google'dan az önce öğrendim ama) , hangi yem ile tutuldu , hangi iğne kullanıldı, takım bilgisi ne . Hayat bu ya belki forumdaki 32000 kişiden 6si ileride bir gün pasifik kıyısı olan bir yerden avlanacak ve bu bilgiler ona ışık tutacak..