Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pasifik kiyisindan Salmon avi

CanBaykan

Aktif Üye
Adı
Can Baykan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çok teşekkürler.

CanBaykan

Aktif Üye
Adı
Can Baykan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Pazar sabahi erken kalkip, 1 saat araba surus masafesinde olan iskeleye gittim. Kucuk bir iskele ama birbirine saygili ! 4 kisi balik tutabilir.
Iki kisi 4 er kamisi iskeleye yaymislar, bir sonra gelenin duracagi hicbir yer yok.
Hava yeni isiyo, geri de donemem, suradan bir olta atabilirmiyim diye sordum. Iskeledeki sahislardan biri yuzume bakmadan; " arkadan at" dedi.
Caresiz malzemeleri birakip bir takim ile iskelenin arka kismindan, karaya paralel balik turmaya basladim. Paralel diyorum cunku iskelede her yone olta atmislar, tam 8 tane kamis.
Ilk 5 dakikada cok guzel sayilacak bir balik yakalayip buzluguma attim. Yine ayni oltamla, yarim saat sonra, yasadigim eyalette gorulmeyen, yakalamasi cok zor, bir o kadar da kiymetli O baligi da yakaladim.
Sabah saat 4 den o zamana kadar bir vurus bile alamayan bu iki sahisin hayret bakislari arasinda malzemelerimi toparlayip cantamda cok iyi iki balik ile eve dondum.
Acgozluluk, saygisizlik bazan oyle bir cezalandiriliyo ki, ugrassaniz bu kadar guzel yapamazsiniz.
Umarim bu iki sahis ben cok uğ rasmasam da alabilecekleri en mukemmel dersi almislardir. Ve ben inaniyorum ki Allah beni O iskeleye ki gidebilecegim cok yer varken, bu iki sahisa hayatlarinin dersini vermek icin yolladi.
Izleyin siz karar verin...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Can
Zorluklar bazen güzellikleri getiriyor.
Dediğin gibi, umarım onlar da derslerini almışlardır.

Bu avla ilgili ben de bir anımı hatırladım.
Bu yer gasp etme olayı bizde daha çok. Özellikle göllerde kişi başı 10 olta atan var.
Bu iskele de pandemi döneminde kalamar avladığım beton iskeleyi anımsattı bana.
Yan yana ancak 4 kişinin dirsek teması ile olta atabileceği kadar genişliği olan bir yerdi.
Yeri garantilemek için erken gider yer tutardım ve bazen bölge sakinleriyle maalesef tartışıp takışmak zorunda kalırdım.
Bu tartışma, yer sorunları süreklilik göstermeye başlayınca da bırakmıştım.

Sekko

Üye
Adı
Sercan Yıldırım
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İskele güzel, doğa güzel, balıklar çok güzel.. YouTube'daki videolar sanırım oradaki kitleye hitap ediyor, ingilizcesi zayıf biri olarak pek bişey anlamadım. Forum ortamında olay şöyledir, biri hiç paylaşılmamış birşey paylaşır, diğerleri o paylaşımdan almak istediklerini alır, benim tek alabildiğim adamların açgözlü oldukları. Ama şunları da öğrenmek isterdim , birinci balık hangi balık Türkçede karşılığı ne , balığı tutmak için yem olarak hangi yem kullanıldı, takım bilgisi nedir, ikinci balık kingfish hangi balık ( Google'dan az önce öğrendim ama) , hangi yem ile tutuldu , hangi iğne kullanıldı, takım bilgisi ne . Hayat bu ya belki forumdaki 32000 kişiden 6si ileride bir gün pasifik kıyısı olan bir yerden avlanacak ve bu bilgiler ona ışık tutacak..

CanBaykan

Aktif Üye
Adı
Can Baykan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tebrikler Can
Zorluklar bazen güzellikleri getiriyor.
Dediğin gibi, umarım onlar da derslerini almışlardır.

Bu avla ilgili ben de bir anımı hatırladım.
Bu yer gasp etme olayı bizde daha çok. Özellikle göllerde kişi başı 10 olta atan var.
Bu iskele de pandemi döneminde kalamar avladığım beton iskeleyi anımsattı bana.
Yan yana ancak 4 kişinin dirsek teması ile olta atabileceği kadar genişliği olan bir yerdi.
Yeri garantilemek için erken gider yer tutardım ve bazen bölge sakinleriyle maalesef tartışıp takışmak zorunda kalırdım.
Bu tartışma, yer sorunları süreklilik göstermeye başlayınca da bırakmıştım.
Insanlar karsisindakine biraz saygi duysa cozulecek ama cogu insan bencillikten feragat etmiyo.

CanBaykan

Aktif Üye
Adı
Can Baykan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İskele güzel, doğa güzel, balıklar çok güzel.. YouTube'daki videolar sanırım oradaki kitleye hitap ediyor, ingilizcesi zayıf biri olarak pek bişey anlamadım. Forum ortamında olay şöyledir, biri hiç paylaşılmamış birşey paylaşır, diğerleri o paylaşımdan almak istediklerini alır, benim tek alabildiğim adamların açgözlü oldukları. Ama şunları da öğrenmek isterdim , birinci balık hangi balık Türkçede karşılığı ne , balığı tutmak için yem olarak hangi yem kullanıldı, takım bilgisi nedir, ikinci balık kingfish hangi balık ( Google'dan az önce öğrendim ama) , hangi yem ile tutuldu , hangi iğne kullanıldı, takım bilgisi ne . Hayat bu ya belki forumdaki 32000 kişiden 6si ileride bir gün pasifik kıyısı olan bir yerden avlanacak ve bu bilgiler ona ışık tutacak..
Balik tutmak evrensel bir olay, hangi dilde oldugunun da bence cok onemi yok. Ben yillardir Japon amator balikcilari izloyorum, konustuklarindan hic birsey de anlamiyorum ancak cok asiri keyif aliyorum.
Videonun altina Turkce de olsa yazsaydiniz emin olun ben Turkce cevap yazmaktan asiri keyif alir ve bundan da muthis gurur duyarim.

CanBaykan

Aktif Üye
Adı
Can Baykan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Pasifik kiyisinda bir baska guzel gun. Gel git de su fazla yukselince yandaki iskeleye gectim ve köpek baligi yakaladim. Bu baligin eti cok guzel.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Can
Güzel balıklar denk gelmiş.
İskeleleriniz de çok güzel.
Her zaman rast gelsin

CanBaykan

Aktif Üye
Adı
Can Baykan
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Guzel bir Pacific avi oldu, balik hic durmadan vurdu. Gunesli bir o kadar da soguk havada kayaliklarda pisirdigim baligin lezzeti hicbirseye degisilmez.